Sarıdağlar İnşaat A.Ş. Üsküdar ilçesindeki Küçük Çamlıca Tepesi'nde yer alır. Toplam yüksekliği 369 metre (1.211 ft) olan kulenin 221 metrelik bölümü 49 katlı betonarme yapı, 168 metrelik bölümü ise antendir.
Toplam 30.150 metrekare alan üzerinde kurulu olan Çamlıca Kulesi deniz seviyesinden 587 metre yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek yapısıdır.
Bu durumda, özellikle şehrin yabancılarının bu mekana nasıl gidileceğini merak etmesi oldukça tâbi bir durumdur. Çamlıca Kulesi, İstanbul ilinin Anadolu Yakasındaki Üsküdar ilçesinin Çamlıca Tepeleri konumda yer almaktadır.
Çamlıca Kulesi 2023 yılı giriş ücreti tarifesi şu şekildedir; Tam giriş ücreti = 100 TL. 25 yaş altı öğrenci, 65 yaş üstü, birinci dereceden şehit yakını, engelli ve gazi olan vatandaşlar için giriş ücreti = 40 TL. Yabancı vatandaşlar için belirlenmiş olan giriş ücreti = 250 TL.
* 0-6 yaş arası ücretsizdir.
İlgili 36 soru bulundu
Kız Kulesi'ne ÜCRETSİZ giriş yapacak olan MüzeKart sahipleri sadece 50 TL olan ulaşım ücretini ödeyecekler. MüzeKart'ı olmayan ziyaretçiler için bilet fiyatı aşağıdaki gibidir: Kız Kulesi Giriş Bileti: 550 TL. Kız Kulesi Ulaşım Ücreti: 50 TL.
Hayır, İstanbul Müze Kart Çamlıca Kulesi'nde geçerli değildir.
Seyir terası rezervasyonu ayrıdır ancak web sitemiz üzerinden rezervasyon yapmamışsanız bile seyir terası biletlerinizi kule girişindeki karşılama bankolarından rahatlıkla satın alabilirsiniz.
İndirimli biletler, 6 yaş ve üstü Çocuk, 25 yaş altı Öğrenci, Engelli ve Gazi, 65 yaş üstü, 1.dereceden Şehit yakını için geçerlidir. HIZLI GEÇİŞ BİLETLERİ, sıra beklemeden giriş için 6 yaş itibariyle tek kişi giriş bileti içerir.
Kulenin ana aksı lalenin köklerini ve besleyici gövdesini; güneşe doğru yükseldikçe şekillenen seyir terası ve restoran katları henüz açmayan bir lale tomurcuğuna benzer. Giriş katından antenlerin olduğu kata kadar yükselen panaroma asansörleri, ana kabuğun iki yanında yer alır.
Kule, pazartesiden cumartesiye 10:00 - 21:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak ve pazar günleri kapalı olacaktır. Çamlıca TV ve radyo kulesinin tasarımında tarih boyunca Türkler için önemli bir simge olan lale çiçeğinden esinlenilmiştir.
Bunun için Üsküdar'dan 11A, 11D, 11E, 11F, 11K, 11L, 11ST, 11V, 11ÜS, 320, 9A, 9Ç, 9ÜD ve 9Ş otobüs hatları ile ulaşmak mümkündür. Bu otobüs hatlarına Üsküdar'dan binip Çamlıca durağında inilmesi gerekir. Çamlıca durağından inildikten sonra kısa bir süre yürüyerek Çamlıca Tepesine ulaşabilirsiniz.
Ayrıca Nurbaba Tekkesi ile Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi bu bölgenin en bilinen yapılarıdır. Tepeye ulaşım sağlamak için öncelikle Üsküdar'a gelmeniz gerekmektedir. Öncelikle metrobüs aracılığıyla Altunizade durağında inip buradan geçen minibüsler aracılığıyla bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kuleye iniş ve çıkışınızı ise son derece hızlı ve modern asansörlerle sağlayacaksınız. Çamlıca Radyo & TV Kulesi, TV – Radyo kulesi olmaktan öte, her iki korulukta da bulunan kuleleri tek bir yapıda toplayan simge bir yapı olarak yılda 4.5 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak simge bir yapı olarak konumlandırıldı.
Büyük Çamlıca Camii'nin yapımıyla birlikte gündeme gelen Çamlıca Tepesi'ndeki onlarca radyo ve televizyon vericisinin tek bir noktada toplanması amacıyla projelendirilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi bugün açıldı. Resmi açılış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Çamlıca Kulesi'nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın uhdesindeki PTT iştiraki olan Kule AŞ tarafından işletildiğini bildiren Söğüt, şunları kaydetti: "Kulemiz, pandemi koşulları nedeniyle hafta içi sabah 10.00, akşam 21.00 arasında hizmet verecek. Sadece pazar günleri kapalı olacağız.
İki katta da seyir terasları var. Restoranlarda yemek yiyebilmek için rezervasyon yapılması gerekiyor. Kişi başı 70 lira olan rezervasyon ücreti sadece iki saat geçerli.
Bakım sırasında vincinden düşen parçalar yüzünden hasar gören Çamlıca Kulesi ziyarete kapatıldı.
Biletleri nereden satın alabilirim? Biletinizi kulenin fuaye alanındaki desklerden ve web sitemizden satın alabilirsiniz.
Çamlıca Kulesi'nde gerçekleşen 'Seyyah 360' projesi, 125m2 alana kurulu üstün teknoloji ve en iyi kalitede film içeriklerinin bütünleştiği hareketli sinema sistemiyle izleyicilere gerçeğin ötesinde çok boyutlu bir yolculuk keyfi vadediyor.
İstanbul Ayasofya giriş ücreti, camiye çevrilmeden önce 100 Türk Lirası idi. Ancak günümüzde Ayasofya Camii'ni ziyaret etmek ücretsizdir. Aynı şekilde Ayasofya'nın yan bahçesindeki “Padişah Türbeleri” de ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.
Yerli/yabancı 0-6 yaş arası bütün ziyaretçiler için saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalar ücretsizdir.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilecekleri “Müzekart GNS” Projesinin yeniden başladığını duyurdu. Gençlere ücretsiz Müzekart uygulaması yeniden başladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri