Cam balkon hesaplama nasıl yapılır sorusunun kabaca cevabı; balkonun toplam uzunluğu ile yüksekliğinin çarpılarak metrekaresi bulunur. Ortaya çıkan metrekare ile cam balkon metrekare fiyatı çarpılarak fiyat hesaplaması yapılır.
Çeşitli cam türlerinin yoğunlukları 2.2 g/cm3 ile 3.0 g/cm3 arasında değişmektedir. Bazı özel cam türlerinde 8 g/cm3 gibi yoğunluklara ulaşmaktadır. Binalarda kullanılan normal camların yoğunlukları 2.5 g/cm3'tür.
Temperli Cam Ebatları ve Fiyatları
Standart 3 mm kalınlık ölçüsünde minimum ebat 300×400 mm, maximum ebat ise 1000×2000 milimetredir. Çapak olarak bilinen 4-12 mm kalınlıkta minimum ebat 180×350 mm iken maximum ebat 2400×3500 milimetredir.
Farklı satıcılar farklı fiyatlar sunabilir, bu nedenle fiyat araştırması yapmak önemlidir. Lamine camın m2 fiyatı, yukarıda belirtilen faktörlere göre değişebilir. Ortalama olarak, temperli lamine camın m2 fiyatı 150-300 TL arasında, standart lamine camın m2 fiyatı ise 80-150 TL arasında değişebilir.
İlgili 16 soru bulundu
6mm delikli Cam inci boncuk. Paketinde 1 kilo vardır.
Cam ani soğutulmuş alkali ve toprak alkali metal oksitleriyle, diğer kimi metal oksitlerin çözülmesinden oluşan akışkan bir malzeme olup ana maddesi (SiO2) silisyumdur.
Cam ani soğutulmuş alkali ve toprak alkali metal oksitleriyle, diğer bazı metal oksitlerin çözülmesinden oluşan akışkan bir malzeme olup, ana maddesi (SiO2) silisyumdur. Dünya'da üretilen camın % 90'dan fazlasını, 2000 yıl önce olduğu gibi, kireç, soda ve kum oluşturmaktadır. Cam amorf yapısını koruyarak katılaşır.
Cam ölçüsü şu şekilde olmaktadır.
En ve boy çarpılarak sonuca ulaşılır. Ancak En ve boy ölçüsü eğer küsüratlı ise yukarıya yuvarlanır. En 58 hesaplama yapılırken 60 a yuvarlanır. Boy ise 195 iken 200 e yuvarlanır. 60x200 = 1.2 m2 etmektedir.
Alan Hesaplama: Cam balkonun alanını hesaplamak için genişliği ve yüksekliği çarpın. Örneğin, genişlik 3 metre ve yükseklik 2,5 metre ise, alan = genişlik x yükseklik = 3 m x 2,5 m = 7,5 m² olacaktır.
Cambalkon genellikle metrekare olarak fiyatlandırılır. Balkonun toplam uzunluğu ile yüksekliği çarpılarak toplam cam balkon metrekaresi elde edilir. Bu metrekare ile cam balkon m2 fiyatı çarpılarak toplam cam balkon fiyatı bulunur.
Temperli cam, yaklaşık 24.000 psi basınca dayanabilir. 10 mm kalınlığında 40 cm x 40 cm olan bir cam, yaklaşık 100 kg ağırlığa dayanabilir.
Genel olarak, cam balkonlarda kullanılan camların kalınlığı 8 mm ile 12 mm arasında değişebilir.
Cam yapımında silisyum dioksit kullanılmasının nedenlerini özetleyecek olursak; Camın ana ham maddesidir. Camın termik şoka, yani ani ısı farklılıklarına karşı dayanıklılığınıartırır.
İhtiyaç halinde içerisine feldspa, dolomit, kalker ve soda gibi mineraller eklenen camın ham maddesi kumdur. Bu karışımların 1500 derece gibi yüksek sıcaklıklardaki fırınlarda eritilip şekil verilmesiyle üretilen madde camdır.
Cam bir maden olarak tanımlanır. Ama diğer madenlere göre de çok önemli bir değişikliği vardır.
Bir Cam Masa Ne Kadar Kalın Olmalıdır? Cam masalar en az 10 mm cam kalınlığında üretilmelidir. Camın tek başına taşıyıcı olacağı, cam masa ayağının kullanılacağı bir masa için 16 mm kalınlığa sahip camlar çok daha dayanıklıdır.
Çift Cam Ünitesi
Cam ölçüleri, 1. cam kalınlığı + ara boşluk + 2. cam kalınlığı şeklinde verilir. Örneğin 4 + 12 + 4 mm bir camın 1. cam kalınlığı 4 mm, iki cam arasındaki boşluk 12 mm, 2. cam kalınlığı ise 4 mm anlamına gelmektedir. Ara boşluklar yaygın olarak 12 mm yada 16 mm dir.
Normal camlar kırılma sonrası keskin parçacıklara ayrılıp yaralanmalara neden olabilirken, temperli camlar ise kırıldıklarında küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılırlar. Bundan dolayı yaralanma riski en aza indirgenmiş olur. Orijinal cama kıyasla 4-5 kat daha fazla dayanıklıdır.
Asitle matlaştırma veya satina işlemi camın yüzeyinden asitle silisyum parçalarının uzaklaştırılması işlemidir. Böylece cam yüzeyinde mikroskobik çukurlar oluşur ve gözümüz farklı yönlere ışık kırılmalarından dolayı camı beyaz görür.
Temperli lamine cam, hem lamine cam hem de temperli camın güçlü özelliklerini içerisinde barındıran bir cam türüdür. İki veya daha fazla temperli cam katmanının PVB ara katman ile birleştirilmesi ile temperli lamine cam üretilmektedir. Bu sayede hem lamine camın avantajlarını hem de temperli camın avantajlarını taşır.
Şişecam Buzlu Cam, standart olarak 4 mm kalınlığında üretilmektedir. Talebe göre 5-6-8 mm kalınlıklarda ve farklı ebat kombinasyonlarında da üretilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri