Pencere önünde yatak, genelde tercih edilmeyen bir kullanım şeklidir. Yatak odası planlamalarında yatakların pencere, kiriş gibi engellere sahip duvarlarda konumlanmamaları önerilmektedir. Bu durumun nedeni olarak ise yatağın yatak odasında odak noktası olması gerektiği belirtilmektedir.
Yatak Odasında Yatak Nasıl Konumlanmalı? Yatak nereye yerleştirilmeli, sorusuna iç mimarların cevabı genelde kapının karşısındaki duvar veya odadaki en uzun duvar şeklinde olmaktadır. Cevabın bu şekilde olmasının nedeni yatağın yatak odasının odak noktası olmasıdır.
Feng shui yatak odası dekorasyonunda yatağın konumu
Feng shui uzmanı dekoratör Johndennis Govert, feng shui yatak yönü yerleşiminin de önemli olduğunu söylüyor ve yatak başının kuzeye gelecek şekilde yerleştirilmesini öneriyor. Öncelikle yatak karyolasının bir pencere önüne konulmaması gerekiyor.
Yatak odası içerisinde bulunan enerji akışını optimize etmek çok önemlidir. Bu nedenle, yatak odası ve mobilyaların yerleri Feng Shui yatak odası yerleşimi için önemlidir. Bu yaklaşıma göre yatağın başı duvara dayanmalı ve kapının yanına yerleştirilmelidir.
Bununla birlikte öncelikli olarak yatak odasında bulunması gereken şeyler; yatak mobilyaları haricinde, abajur, komidin, etajer, giysi dolabı gibi eşyalardır. Kişiler zevklerine göre yatak odalarında sade, gösterişli, işlevsel ve konforlu mobilyalar tercih edilebilir.
İlgili 38 soru bulundu
Araştırmalar, en iyi uyku deneyimi için yatak odasının 15.5 ile 19.5 santigrat derece olması gerektiğini belirtirler. Normal oda sıcaklığı ile kıyaslandığında rahatsız etmeyen derecede daha soğuk bir ortam olması gereken yatak odası, uyku için elverişli hale gelir.
Evlilikte kız tarafının alacakları listesinde de birçok parça yer alıyor. Öncelikle en çok merak edilen soru şu: Yatak odasını erkek tarafı mı alır kız tarafı mı alır? Bu sorunun yanıtı kız tarafı. Ayrıca kız tarafı beyaz eşyayı da almaktan sorumludur.
Geleneklerimize göre evlenme hazırlığında olan ve yeni bir hayata ilk adımı atan çiftler yeni taşınacakları evlerin eşyalarını da kız tarafı ve erkek tarafı olarak bölüşürler. Kız tarafı yatak odası takımını ve mutfak eşyalarını alırken, erkek tarafı ise salon takımını ve oturma odası takımını alır.
Şans bambuları ışığı çok severler. Ancak bu durum doğrudan yakıcı güneş ışığına maruz kalmayı sevdikleri anlamına gelmez. Bu yüzden bambunuzu pencere önüne koymak yerine odanızın aydınlık bir yerine yerleştirebilirsiniz.
Bilhassa yatarken mümkün oldukça kıbleye karşı ayak uzatmamak lâzımdır. Ancak yatağı başka türlü sermek mümkün olmuyor, ayak tarafı mecburen kıble tarafına geliyorsa, bunda bir zaruret olduğundan bir mahzur olmaz.
Yatak kirişin altına gelecek şekilde yerleştirilmemelidir. Yatak başının yanlış yönde bulunmadığına dikkat edilmelidir.
Ayurveda gibi geleneksel tıp formlarını uygulayan birçok kişi, sağlık ve esenliği desteklemek için hala başınız doğuya ya da güneye bakacak şekilde uyumanızı tavsiye ediyor. Bununla birlikte, uyumak için en iyi pozisyon, nihayetinde kişisel bir tercih meselesidir. Her birey için en rahat ve huzurlu olan pozisyondur.
Yatağın yaz ve kış tarafını dokunarak anlayabilirsiniz. Bu açıdan kış yüzeyi daha yumuşak bir yapıya sahiptir. Yüzeye dokunmaktan başka, yatağın her iki tarafında bulunan etiketlere de dikkat edebilirsiniz.
Sarı ve turuncu tonları yatak odalarında sıcak bir etki yaratmaktadır. Ayrıca yine bu renklerin kasları gevşettiği bilinmektedir. Pembe rengi ise insanlara pozitif enerji vermektedir.
Nötr Renkler: Beyaz, bej, krem, gri gibi nötr renkler yatak odalarında sıkça tercih edilen renklerdir. Bu renkler sakinlik ve temizlik hissi uyandırır, aynı zamanda diğer renklerle kolayca uyum sağlar. Pastel Tonları: Yumuşak pastel tonları, yatak odasına hoş bir romantik ve huzurlu atmosfer katar.
Düğünde iki tarafında alması gerekenlerin karışmaması için dikkatli olmak gerekir. Yatak odası ve çeyiz seti gibi temel şeyleri kız tarafı alırken evlilikte beyaz eşyaları genellikle erkek tarafı alır. Bu tarz paylaşımların yöresel olduğunu ve yöreye göre detaylarının değiştiğini de unutmamak gerekir.
Komodin içine yatağa geçtikten sonra kullanabileceğiniz veya yatağa geçme sürecinde ihtiyaç duyabileceğiniz eşyalar koyabilirsiniz. Doğal olarak bu eşyaların ne olacağı kişiye özel olacaktır. Örnek vermek gerekirse losyon, tarak, saat, şarj aleti veya gözlük gibi özel eşyalar olabilir.
Beşik; İlk çocuğun beşiğini kızın ailesi getirir. Aile gücüne göre beşikle birlikte çocuğun tüm ihtiyaçlarını alır ve bir altınla beşiği götürür.
Erkek iç çamaşırı, erkek pijama takımı, erkek pijama altı, tıraş takımları, erkek sabahlık, kişisel bakım ürünleri, terlik, çorap, havlu, cüzdan, kemer ve kol saati gibi eşyalar erkek çeyiz bohçasının olmazsa olmazlarıdır diyebiliriz.
KIZ TARAFI: Yatak odası, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, mutfak eşyaları, küçük ev aletleri, nevresim-yorgan-bornoz takımları…. ERKEK TARAFI: Salon takımı, yemek odası, buzdolabı, televizyon.
Nişanda geline damadın ailesi tarafından takı seti armağan ediliyor. Buna ek olarak 2 veya 3 adet bilezik de takılabiliyor. Takı setlerini tercih etmeyen aileler ise doğrudan bileziklere yönelebiliyor. Bazı nişan etkinliklerinde geline yalnızca nişan yüzüğüyle birlikte bir tane künye ya da bilezik hediye ediliyor.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Visco yataklarda, yaylı yataklar gibi hızla yıpranarak metal sesi gibi sesler duymazsınız. Kilonuz ile yatağınız uyumlu ise çökme sorunları da uzun bir süre yaşanmaz. Yaysız yapısı sayesinde ağrılara engel olur.
Yaylı yataklardan çok daha konforlu bir uyku ortamı sunan yaysız yataklar, günümüzde kaliteli ve kesintisiz uyku arayanlar kadar sağlıklı bir uykuya kavuşmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Yaysız yataklar, yaylı yataklara göre hem daha sağlıklı hem de uzun ömürlüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri