Can boğazdan gelir Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, hayatta kalmak ve sağlığı korumak için beslenmenin önemine vurgu yapar. İnsanın yaşaması için yemesi, içmesi gerektiğini belirtir.
Her İnsan hayatta kalabilmek ve sağlıklı bir şekilde yaşayabilmek için yemek yer. Bunu anlatabilmek için ise can boğazdan gelir atasözü genelde cümle içerisinde kullanılır. ''Sofradaki her şeyden mutlaka yemelisin can boğazdan gelir.''
İnsan yemekle yaşar. İyi beslenmeyen kişinin sağlığı, yaşamı tehlikeye düşer. Ancak bu söz, yokluk ve kıtlık yaşanan yıllarda ortaya çıkmış bir sözdür. Kıtlık nedeniyle yemek bulmakta zorluk yaşayan atalarımız, açlığın ve beslenmenin önemini bildikleri için bu sözü söylemiştir.
Can canın yoldaşıdır Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, insanların zor durumlarda birbirlerine destek olmaları gerektiğini, birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurgular.
Ev alacak kimse için komşular evden daha önemlidir. Komşular kötü ise, en güzel bir evde bile rahat oturulamaz.
İlgili 39 soru bulundu
✏ TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ. "İşi yapacak oranda yeteri kadar güç ve yetenek. bulunmadıkça başkalarının küçük yardımlarıyla. sürekli ve büyük bir iş yürütülemez." anlamına gelir.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
"birçok kimse için felakete yol açan bir olay, bazı insanları ilgilendirmez" anlamında kullanılan bir söz.
Can Canın Yoldaşıdır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: insan tek başına yaşayamaz, konuşup görüşmek için arkadaş arar.
Dağ Başından Duman Eksik Olmaz Atasözünün Anlamı Ne Demek? TDK bu atasözünü, yüksek mevkilerde olan her insanın ciddi sıkıntılar içinde olabileceği şeklinde açıklar. Yüksek mevkiler, para, güç ve statü gibi, zirvedeki insanları tanımlayan her kazanım, beraberinde birçok problem de getirecektir.
Mizah yazınının dünya çapındaki en büyük isimlerinden Ephraim Kishon, "Can Boğazdan Gelir"le bir kez daha Türk okurunun karşısında...
Can Boğazdan Gelir (Geçer) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: insan yiyeceğine önem vererek güçlenebilir veya yemeden yaşamak mümkün değildir.
Özelliklede sofrada veya yemek yeneceği zamanlarda bu atasözü sıklıkla kullanılır.
"insanı alışkanlıklarından, huylarından vazgeçirmek mümkün değildir" anlamında kullanılan bir söz.
[1] Kişi, kendisi için önceden ne gibi hazırlıklar yapmışsa ileride onun veriminden yararlanır.
[1] "Soylu kimseler çok zor durumda da olsalar,durumlarını belli etmezler" anlamında bir söz.
[1] Bir kişi için kendi canı, başkasının canından daha tatlıdır. Başkasının başına gelen can yakıcışeyi olağan sayan kimse, aynı şey kendisinin başına gelirse bunu olağanüstü sayar.
"Dünyayı sel bassa ördeğe vız gelir" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bazı durumların veya olayların bazı kişi ya da varlıklar için zararlı olabileceğini fakat diğerleri için etkisiz ya da hatta faydalı olabileceğini vurgular.
"Ağaç yaşken eğilir " Atasözünün Anlamı: Bu iki atasözü de, eğitim ve öğretimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, çünkü bu dönemde öğrenilenlerin kişi üzerinde daha etkili olacağını vurgular.
"Aslan yattığı yerden belli olur " Atasözünün Anlamı: Birinin karakteri veya özellikleri, onun alışkanlıklarından veya yaşam tarzından anlaşılır.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Horozu çok olan köyün sabahı geç olur Atasözünün Anlamı: Bir işte ya da karar vermede söz sahibi veya yetkili kişinin fazla olması, o işin ya da kararın gecikmesine sebep olur. Çok fazla kişinin karıştığı durumlarda, ortak bir karara varmak zorlaşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri