Çanakkale Truva, Kamil Koç veya Metro otobüsleriyle Ayvacık, Küçükkuyu ya da Altınoluk'a ulaştıktan sonra Assos'a saat başı kalkan minibüslerle ya da taksi ile ulaşabilirsiniz. Ankara'dan gelenler, son durak Çanakkale'de indikten sonra Ayvacık minibüsüne binmeliler. Çanakkale-Ayvacık arası 45 dakika sürüyor.
Çanakkale Assos arası, merkezden 86 kilometre ve yaklaşık 1 saat 11 dakika, Balıkesir Assos arası 150 kilometre ve yaklaşık 2 saat 18 dakika, İzmir Assos arası 252 kilomete ve yaklaşık 3 saat 53 dakika, İstanbul Assos arası Beşiktaş'tan 407 kilometre ve yaklaşık 5 saat 42 dakika.
Assos'a direkt şehirlerarası otobüs seferleri ile ulaşım olmadığı için Altınoluk, Ayvacık veya Küçükkuyu beldelerine geldikten sonra saat başı kalkan otobüslerle Assos'a ortalama 1 saatte ulaşabilirsiniz. Ayvacık-Assos 17 kilometre, Küçükkuyu-Assos arası ise 60 kilometredir.
Çanakkale Havalimanı, Assos'a 90 km mesafede. Çanakkale Havalimanı'ndan otogara geçtikten sonra Ayvacık dolmuşlarıyla önce Ayvacık'a sonrasında ise Assos'a dolmuşla geçilebiliyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı ise Assos'a 290 km uzaklıkta.
Assos (Grekçe: Άσσος), Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km güneyindeki Behramkale Köyü'nde yer alan bir antik kent.
İlgili 23 soru bulundu
Assos yolu üzerindeki plajlar denizi temiz olması sebebiyle tercih edilmektedir. Küçükkuyu'dan Assos'a giderken yol kenarında bir çok plaj bulunmaktadır. Assos yolu üzerindeki plajlar denizi temiz olması sebebiyle tercih edilmektedir.
Assos'un deniz ürünleri dışında da spesiyalleri mevcut. Zeytinlikler nedeniyle halis zeytinyağı ve bu zeytinyağıyla pişirilen yemekler revaçta. Peynir helvası, yoğurt, ayran, tereyağı, beyaz peynir, kaşar peyniri gibi süt ürünleri gerçekten ayrıcalıklı.
Assos kaç günde gezilir diye soracak olursanız eğer, 2-3 gün yeterlidir. 2000 yılında bakanlık tarafından yenilenen liman, dalgakıran eklenilerek günümüzdeki halini almıştır. Hala yapıldığı zamanki atmosferini koruyan antik liman, Assos'un en ilgi çekici yerleri arasında ilk sırada yer alıyor.
Bu sayede ortalama 50 dakikada geçilen virajların ardından tünellerin kullanılması ile bu yıl yaklaşık 5 dakikada geçilebilecek” dedi. Öte yandan “Assos” ve “Troya” isimleri verilen 2 tünel ücretsiz olarak kullanılacak ve isteyen sürücüler bakım onarım çalışmaları yapıldıktan sonra eski yolu da kullanabilecek.
Assos bölgesine doğrudan giden şehirlerararası bir otobüs bulunmuyor. Bu nedenle Assos'a otobüsle gidecek kişiler Çanakkale Otogar'dan binecekleri minibüsler aracılığıyla bölgeye ulaşabilirler. Balıkesir'den de Assos bölgesine minibüslerle ulaşabilmek mümkün.
Otobüsle Assos'a gitmek isteyenler önce Çanakkale'ye veya Ayvacık, Küçükkuyu ya da Altınoluk'a ulaşmak zorundalar. Çanakkale otogarından Ayvacık'a minibüsler kalkıyor.
Daha çok yaz turizmi için tercih edilen Assos'a gitmek için en uygun dönem yaz aylarıdır. Bahar aylarında yaşanan sıcaklık düşüşleri tatilinizi etkileyebilir. Tarihi yerleri ziyaret etmek için ise yaz ve bahar aylarını tercih edebilirsiniz.
Öncelikle en çok sorulan “Assos denizi soğuk mu” sorusuna cevap verelim. Assos'un denizi Ege'nin en soğuk denizi diyebiliriz. Bu noktada soğuk deniz severler ve sevmeyenler olarak tatilinizi planlarken bu bilgiyi göz önüne alabilirsiniz.
Assos Antik Kenti Ziyaret Saatleri
Yaz dönemi 1 Nisan- 31 Ekim tarihleri arasındadır. Antik kentin açılış saati 08.30, kapanış saati ise 20.00'dır. Kış dönemi ise 31 Ekim- 1 Nisan tarihleri arasında olup açılış saati 08.30, kapanış saati ise 17.30 olarak belirlenmiştir.
Assos Antik Kenti ile Truva Antik Kenti arasındaki mesafe ise yaklaşık 65 km'dir.
Kadırga Koyu Ücretli mi? Kadırga koyunda ücretli yerler olduğu gibi sadece şemsiye ve şezlong kiralayarak vakit geçirilebilecek alanlarda mevcut olmaktadır. Bu koyda kamp yapmak için belirlenen alanlarda ücretsiz bir şekilde konaklamak mümkün olmaktadır.
Yolun uzunluğu toplam 65 km. Yol üstünde sırasıyla mola verebileceğiniz görülmeye değer yerler ve Bozcaada'ya mesafeleri şöyle: Assos/ 65 km. Tepedeki ünlü Athena tapınağında tüm Ege'yi selamlayın, özellikle gün batımında büyüleyici bir ortamı var.
Aioller ve Methymnalılar tarafından kurulmuş antik kentte gezip görülecek pek çok yer mevcut. Athena Tapınağı, Antik Tiyatro, Assos Kalesi, Antik Liman, Agora ve Stoa gibi antik kalıntıları ve doğal güzellikleri ile Assos bölgesi, gezginlere unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır.
Çanakkale'de küçük bir tatil cenneti olan Ayvacık, ziyaretçilerini doğal güzellikleriyle büyülerken aynı zamanda uzun sahil şeridi ile birlikte sınırsız bir plaj keyfi sunuyor. Yaklaşık olarak 78 kilometrelik sahil uzunluğuna sahip ilçede birçok halk plajı ve özel beachler hizmet vermektedir.
Çanakkale merkezine yaklaşık 68 kilometre uzaklıktaki Ayvacık ilçesinin otogarı, hem varış hem de kalkış noktası olarak kullanılıyor.
Çanakkale denildiği zaman akla ilk gelen lezzetlerden olan Peynir Helvası, kendine has tarifiyle bölge mutfağının zenginlikleri arasında öne çıkmaktadır. Çanakkale tatilinde şehrin birçok yerinde bulabileceğiniz Peynir Helvası'nın tadına mutlaka bakılması gerekir.
Assos; Çanakkale'de, Ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km güneyindeki Behramkale Köyü'nde konumlanmış bir antik kent.
Ege Denizi kıyısında bulunan Assos, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı bir bölgenin adıdır. Doğuda Küçükkuyu beldesinden, batıda Babakale bölgesine kadar uzanan deniz kıyı şerididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri