Rivayetlerden anlaşıldığı kadarıyla, "Amenerrasulü" okunurken her dua lafzından sonra değil, okuma. bittikten sonra
Rivayetlerden anlaşıldığı kadarıyla, "Amenerrasulü" okunurken her dua lafzından sonra değil, okuma bittikten sonra "Âmin" denilmelidir. Her durakta "âmin" denilecekse dahi, kalben, ses çıkarmadan denmelidir.
Resulullah (sav) şöyle buyurdu: "Her kim bir gece içerisinde Bakara suresinin iki ayeti (Amenerrasulü) okursa, artık o iki ayet ona (ibadet etmek ve belalardan korunmak bakımından) kafi gelirler.
Amenerrasulü duası İslam dünyasında önemli yere sahiptir. Ayetel Kürsi duası gibi Amenerrasulü de Kur'an-ı Kerim'de yer alan Bakara Suresindedir. Ezberlenmesi gereken dualar arasında yer alan Amenerrasulü Bakara Suresinin son iki ayetidir. Müslümanlara farz kılınan 5 vakit namazdan yatsı namazından sonra okunur.
Amenerrasulü suresi, Bakara Suresinin son iki ayetidir. Çok faziletli ve mukaddes bir dua olan Amenerrasulü özellikle Hz. Ömer ve Hz. Ali (RA) tarafından gece uyumadan önce okunurlar.
İlgili 30 soru bulundu
Amenerrasulü Abdestsiz Okunur mu? Dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olmak zorunlu değildir. Amenerrasulü abdestsiz olarak ezbere okunabilir. Bunda herhangi bir sakınca yoktur.
Diyanet İşleri Başkanlığı, saygısızlık kastı yoksa yatarak Kuran okumakta bir sakınca bulunmadığına işaret etti.
Ayete-l kürsi de kuran-ı kerimde geçen bir ayet olduğu için zammı sure olarak namazda okunabilir. Yalnız şuna dikkat edilmelidir ki 2. rakette okunan zammı sure 1. Rekâtta okunan zammı sureden daha uzun olmamalıdır. Bu şekilde okumak namazın mekruhlarındandır.
-Yine Amene'r-rasulü ayetleri hakkında ''Kim onları geceleyin okursa o ayetler okuyanın günahlarının af olunmasına yeter'' buyurması sebebiyle, bu amelin faziletini bilenler, Ümmeti Muhammed'e yatsı namazından sonra mutlaka Amenerrasulü okumayı tenbih etmişlerdir.
Namazlardan sonra 'Âyetü'l-kürsî'yi okumak menduptur. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), 'Âyetü'l-kürsî'nin özellikle yatmadan önce ve namazlardan sonra okunmasını öğütlemiştir (Buhârî, Vekâlet, 10 [2311]; Tirmizî, Fezâilü'l-Kur'ân, 2 [2879]; Nesâî, es-Sünen'ül-kübrâ, 9/44 [9848]; Taberânî, el-Mu'cemü'l-kebîr, 8/114 [7532]).
Sûre okurken, Euzü ve besmele okunur. Âyet-i kerime okurken, âlimlerin çoğuna göre, yalnız Euzü okunur, Besmele okunmaz. Mesela Âyet-el kürsi, Amenerresulü, Hüvallahüllezi gibi âyetleri okurken Besmele çekmek gerekmez.
Amenerrasülü duası, Bakara Suresi'nin son 2 ayeti olarak bilinir. Müslümanlar için çok önemli bir yere sahip bu ayet, gelebilecek felaketlerden korunmak için okunur. Bu ayet, Miraç gecesi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e vahyedilmiştir.
Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
Amenerrasulü Günde Kaç Defa Okunmalı diyen birçok kişi bulunmaktadır. Genellikle 41 kere okunsa da, kendinize göre istediğiniz kadar okuyabilirsiniz. Genel olarak Amenerrasulü Fazileti şu şekildedir; Peygamber Muhammed (s.a.v) bu ayetleri rüyasında Allah'tan aldığını belirtmiştir.
Şâfiî ve Hanbelîler ise âmîn lafzının imam ve cemaat tarafından açıktan söylenmesinin sünnet olduğunu savunurlar. Uygulamadaki bu farklılık namazın sıhhatine zarar verecek bir durum değildir.
Amin, Allah kabul etsin anlamına sahip olan bir kelime olarak kullanılmaktadır. Eski Mısır dilinde ise Amin yerine Amon veya Amun şeklinde bir kullanımın söz konusu olduğu bilinmektedir. Mısır dilinde ise bu kelimelerin sahip olduğu anlamın saklı olan ve gizlenen manalarına sahip olduğu söylenebilir.
Bu nedenle Müslüman âlemi için çok mühim bir yere sahiptir. Amenerrasulü, yatsı namazlarından sonra okunmaktadır.
Yatsı namazlarından sonra okunan ve çok tesirli bir dua olarak bilinen "Amenerrasulu", Bakara Suresi içerisinde bulunmaktadır.
Uşşak Makamı Kur'an Tilaveti - Amenerrasülü - Hâdi Duran - YouTube.
- Ayet-el Kûrsi, Kur'ân-ı Kerimin dörtte biridir. - Devamlı okunursa unutkanlığı giderdiğini Hz Ali (K.V.) buyurmuştur. - Evden çıkarken, eve gelince okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır.Yemeğe okunursa yemek bereketlenir.
Bir kişi 7 defa okuyup birincide sağına ikincide soluna üçüncüde önüne dördüncüde arkasına beşincide yukarı altıncıda aşağı ve yedincide içine hu diye üflerse ve son olarak etrafını çevreleyecek şekilde üflerse melekler onu çevreler ve o gün içinde o kimseye bela isabet etmez.
Ayetel Kürsi Abdestsizken Okunur mu? Ayetel kürsi Kuran-ı Kerim'de bulunmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okunamadığı gibi ayetel kürsi de bu hallerde okunmamalıdır. Ayetel kürsi ezberden okuma halinde ise Kuran-ı Kerim'e dokunması gerekmediğinden okunabilmektedir.
Yukarıda verilen deliller çerçevesinde ilk dönemden itibaren Kur'ân'a abdestsiz olarak dokunulamayacağı konusunda ümmet arasında ortak bir kanaat ve bir nevi amelî sünnet oluşmuştur. Kur'ân'ın Allah kelamı olmasından hareketle, abdestsiz dokunulmaması ona gösterilmesi gereken saygının bir gereği olarak görülmüştür.
Yatarak dua etmekte bir sakınca var mıdır? Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.
el Cevab: Kuran okunurken dinlerken abdestli olmak şart değildir. Evde korunaklı bir ortamda iken başınızın örtülü olmaması caizdir. Ama efdal olan ibadetler ve dini şeairi yaparken örneğin Kuran okunurken örtünme ye riayet etmenizdir. Yalnız başınıza kuran okurken başınız açık olsa bu da caizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri