Cilt kırışıkları için; çilek, yaban mersini, ahududu, böğürtlen, somon balığı, havuç, nar ve portakal tüketin. İçerdikleri zengin antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle savaşır, vücudu kanserden korur, cildin yaşlanmasını geciktirir ve kırışıklıkları önlerler.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
İlgili 23 soru bulundu
Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz. Cilt dostu meyve, sebze ve bitkilerden yapacağınız maskeler de cildin yenilenip gençleşmesinde büyük rol oynar.
En fazla antioksidan içeren besinler arasında; çilek, ıspanak, yaban mersini, kuru erik, pancar, brokoli, ahududu, böğürtlen, sarımsak, avokado, patlıcan, koyu yeşil yapraklı sebzeler, portakal ve kırımızı biber sayılabilir.
1-GÜNEŞTEN KORUNMAMAK
Aral, cildi yaşlandıran en önemli çevresel faktörün zararlı güneş ışınları olduğuna dikkat çekiyor. Yaz mevsiminde gereğinden fazla, özellikle de öğle saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalan cildimizin güzelliği için çok riskli.
Cildi Sıkılaştırmak İçin Doğal Çözümler
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Peki, Çinli kadınların güzellik sırları nedir? Çinli kadınlar düzenli olarak beyaz çay tüketiyorlar. Bu çayı ciltleri için de maske olarak uygulama yapmaktadırlar. Bu çay sayesinde; ciltlerinde sarkma ve kırışıklıkların önlenmesi sağlanmaktadır.
Su sayesinde yenilenen cilt hücreleri cildin sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Böylece cilt esnekliğini arttırır. Cilt ve deri yüzeyinde artırılan hücreler sayesinde kırışıklık izleri de yok edilir. Ayrıca günlük cildin nem dengesi de su sayesinde kazanılır.
Cildin ihtiyacı olan su bu konuda birçok önemli fayda sağlıyor. - Su yüz bölgesindeki ödemin atılmasına yardımcı olur. - Deri altındaki hücreleri yeniler ve yüzün karışmasını engeller. - Yaşlanmayı geciktirir ve doğal bir güzellik sağlar.
Brüksel lahanası, brokoli, turp, karnabahar, hardal otu, pazı, tere, marul, şalgam, kırmızı, beyaz ve karalahana vücudun toksik maddelerden arınması için çalışan detoksifikasyon enzimlerini aktive eder. Akne tedavisinde ve cildin elastikiyetini korumasında etkilidir.
Yine her çeşit sebze (bezelye, karnabahar, brokoli, pancar, patlıcan, kabak, havuç) özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeler (marul, maydanoz, tere otu, pırasa, yeşil soğan, pazı) ve özellikle cilt dostu meyvelerin tüketimine ağırlık vermek gerekir. Bunla elma, böğürtlen, kiraz, greyfurt, kavun ve eriktir.
Yumurta, koyu yeşil yapraklı sebzeler, bitkisel yağlar ve tam tahıllı ürünler, içeriğinde bulundurdukları E vitamininin antioksidan özelliği sayesinde cildin ultra viole ışınlara karşı koruyarak, kırışıklık oluşumunu engellemeye yardımcı oluyor.
Yüze iyi gelen bitkisel ve doğal yağlar avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve lavanta yağıdır. Avokado yağı cildin iyileşmesi ve hücre onarımı için önemlidir. Argan yağı cildin yumuşamasını sağlarken Hindistan cevizi yağı da cilt tonunu eşitler.
Cilt dostu gıdalar;
Havuç, kayısı, portakal, diğer sarı meyve ve sebzeler. Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler. Domates. Yaban mersini.
Cilde iyi gelen vitaminlerin sayısı epey fazladır. A, E, C, D, K B3 ve B9 vitaminlerinin her biri cildin sağlığı ve güzelliğinin korunmasında paha biçilmez değerdedir. Aynı zamanda antioksidanlar ve mineraller de cilt sağlığını destekler ve güzelliğini bir üst düzeye çıkarır.
- Cilt dostu besinler; koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı meyveler, az yağlı hayvansal gıdalar, C vitamininden zengin taze sıkılmış meyve suları, lifli gıdalardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri