Bilinenin aksine birçok araştırma bitkilerle aynı odada uyumanın hiçbir zararı olmadığı yönünde sonuca ulaşmıştır.
Bitkilerin bulunduğu bir odada uyumanın hiçbir zararı bulunmamakta; bu genel bir yanlış kanı. Aslına bakarsanız, odanızda bulunduracağınız bitkilerin geceleri zararı olmadığı gibi, gündüzleri de dikkate değer bir faydası bulunmamaktadır.
Yatak Odasında Çiçek Bulundurmak Zararlı mı? Yatak odasına uygun bitkiler beslediğiniz sürece ve tabii özel bir sağlık sorununuz yoksa odanızda yeşile kapı aralayabilirsiniz. Hatta bitkiler yatak odanızın ortamını değiştirerek mışıl mışıl uyumanıza bile yardımcı olabilirler.
Bitkilerde Solunum;
➢ Fotosentez sonucu oksijenin fazlası atmosfere verilir, ihtiyaç halinde atmosferden karbondioksit alınır. ➢Bitkiler gündüz hem fotosentez hem solunum, gece ise sadece solunum yaparlar.
Evimizdeki bitkiler veya süs çiçekleri solunumlarında gündüzleri havadaki karbondioksiti alarak oksijen verirler ama geceleri ise bizim gibi oksijen alarak karbondioksit verirler.
İlgili 32 soru bulundu
Evinizdeki oksijen içeriğini artırmanın en kolay yolu, pencereleri açmak veya havalandırma kanalları kurmaktır. Ev yeterince havalandırılmadığında, evsel yağ brülörleri (yağ brülörleri, odun sobaları, şömineler veya gaz gibi) yakıtı verimli bir şekilde yakmak için yeterli oksijen bulamayacaktır.
Orkide geceleri oksijen yayar, bu yüzden yatak odası için mükemmel bitkidir. Onun sayesinde daha iyi bir gece uykusu çekebilirsiniz. Diğer bir avantajı ise pek çok renkte çeşidinin bulunmasıdır. Bu nedenle yatak odanıza orkide koymak mükemmel bir dekoratif dokunuş yaratabilir.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Yenilebilir çiçekler kaç gün dayanır? Yenilebilir çiçeklerin tamamı 10 güne kadar buzdolabınızda dayanabilir, bazı çeşitlerde bu süre daha da artabilir. Açıkçası taze bir yeşillik için tam bir süre vermek doğru değil. Siz ona ne kadar iyi bakarsanız o kadar çok dayanacaktır.
Deve Tabanı
Ancak yaprak ve sap kısmında bulunan beyaz sıvı toksik bir maddedir. Göz ve deri ile temas halinde tahrişe neden olur, yutulması durumda dilin şişmesi ile birlikte boğulmaya kadar gidebilen ciddi etkiler ortaya çıkabilir.
Bilinenin aksine dünyada oksijenin ana kaynağını ormanlar değil okyanuslar oluşturuyor. Dünya yüzeyinin üçte ikisini kaplayan okyanus ve denizlerde yaşayan su yosunları, dünyadaki oksijenin yaklaşık yüzde 80'ini üretiyor.
Hava, %21'i Oksijen, %78'i Azot, %1'i Argon ve çok az miktarda diğer gazlardan oluşan bir gaz karışımıdır.
Dünyadaki oksijenin % 90'lık kısmını algler sağlar.
Kılıç çiçeği adıyla da bilinen paşa kılıcı, NASA'nın onayladığı çiçekler arasında yer alır. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürür ve daha kaliteli bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlar. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymadığı için, evde kolayca yetiştirilebilir.
Barış, Flamingo, Atatürk, Ebegümeci, Yasemin, Sardunya çiçekleri ve Afrika Menekşeleri; en çok yetiştirilen ev bitkilerinden sadece birkaçı... Bunların yanında Antorium, Orkide, Deve tabanı, Kaktüs gibi bitkilere de ev içinde yer verebilirsin.
Aloe Vera. Hem iyi bir oksijen deposu olan hem de insan sağlığına katkı sağlayan aloe vera, iç mekânda kolayca yetişebilen bir bitkidir. Hava temizleme konusunda başarılı olan aloe vera, gece boyunca mevcut havayı temizlemeye devam ettiği için yatak odası bitkilerinin başında gelir.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
Yaprakları olağanüstüdür, ayrıca havayı temizler.
Kurdele Çiçeği (Chlorophytum):
Çok fazla sıcak ve soğuk hava sevmeyen, hem gölgeye hem de güneşe uyum sağlayabilmesi ile bakımı ve yetiştirmesi kolay olan kurdele çiçeği çok tercih edilen iç mekan bitkilerindendir. Böylelikle yatak odası bitkisi olması için harika bir seçenek oluşturuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri