Canımın içi, kişinin vazgeçemediği, çok değer verdiği ve kendisinin bir parçası olarak gördüğü insanlar için söylediği bir deyimdir.
CANIMIN İÇİ KELİMESİNİN ANLAMI
Çok sevilen bir kimse için kullanılan bir sözdür. Bu kelime genellikle canımıniçi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı canımın içi şeklinde olmalıdır.
Gönülden sevilen, gönül verilmiş olan kadın, sevgili. Cümle içinde kullanımı: ? Canı canan dilemiş vermemek olmaz ey dil!?
“Canımıniçi” şeklindeki bitişik yazımı yanlıştır. Sözcüğün doğru yazılışı örnek cümleler ile tam olarak anlaşılabilir: Seninleyken dünya daha güzel bir yer canımın içi. (Bu cümlede sözcük doğru yazılmıştır.)
canımın içi, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, c harfi ile başlar, i harfi ile biter.
İlgili 21 soru bulundu
"canımın içi" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 7 sonuç sweetheart ünl.
cnmcmmm seklinde kisaltilip sonundan da azicik uzatilabilen hitap seklidir.
İlk çocuk. İlk sevilen, aşık olunan kimse anlamına gelir. Bu kelime genellikle ilk gözağrısı, ilk gözağırısı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ilk göz ağrısı şeklinde olmalıdır.
Çevrim İçi Kelimesinin Doğru yazılışı
Çevrim içi kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "çevrim içi" şeklindedir.
— Ev ve hane kelimeleriyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: aşevi, bakımevi, basımevi, doğumevi, gözlemevi, huzurevi, konukevi, orduevi, öğretmenevi, polisevi, yayınevi, çayhane, dershane, kahvehane, yazıhane; vb. (Yalnızca “bağ evi”, “dağ evi”, “kuş evi” ayrı yazılır.)
Birisine can özüm diye seslenen kişi, o kişiye kendi canı kadar değer ve önem verdiğini göstermiş olur. Can Özüm Kime Denir? Can özüm, sevilen ve değer verilen kişilere denir.
Dilimize Farsçadan geçmiş olan Hüda isminin ilk anlamı doğru yolu gösteren, kişiyi selamete ve hidayete erdirendir. Bu kelimenin sözlük anlamı ise her şeyi yoktan var eden, kudreti ve gücü sınırsız olan yüce Allah'tır.
Farsça kökenli can sözcüğü, hem ruh hem de hayat demektir. Canlı ise diri anlamına gelir. Divan edebiyatında sıklıkla kullanılan ''canan'' imgesi sevgili ve dost demektir.
Zeki Müren - Canımın Ta İçisin Sen (1960) I #Grafson - YouTube.
Ağbi mi yazılır? Abi olarak konuşma dilinde kullanılan kelimenin doğru yazımı 'AĞABEY'dir. Yazı yazarken ağabey yerine ağbi ya da abi yazmak yazım yanlışı yapmanıza yol açar. TDK sözlüğünde abi kelimesi bulunmuyor.
WhatsApp'ta Birinin Çevrimiçi Olduğu Nasıl Anlaşılır? Yukarıdaki ayarlara göre birinin WhatApp'ta çevrimiçi olup olmadığı anlaşılabilir. Sohbet ettiğiniz kişi ayarlarında son görülme ayarını "hiç kimse" olarak güncellediyse sadece uygulamaya girdiğinde çevrimiçi görünür.
Özellikle bitişik mi ayrı mı yazılacağı hususunda doğru karar vermek gerekir. Deniz yılanı tüm kaynaklara göre ayrı olarak yazılmalıdır.
Türk Dil kurumuna göre hoşçakal kelimesinin doğru yazılışı hoşça kal şeklinde olmaktadır.
Dil bilgisi kurallarına göre birleşik isimlerin tamamı ayrı değil bitişik yazılır. Bu nedenle gözyaşı kelimesinin de bitişik yazılması gerekir.
İki veya daha fazla kelimenin birleşmesiyle oluşan kelimelere birleşik kelime denir. Birleşik kelimelerin anlam kayması, ses kaynaşması veya tür kayması yoluyla oluşması mümkündür. Iki gözüm de bir birleşik kelimedir.
TDK'ya göre her zaman kelimesinin yazılışı bitişik değildir. Kişiler bu kelimeyi bitişik yazarak yazım yanlışı yapabiliyor. Fakat her zaman kelimesi mutlaka ayrı şekilde yazılmalıdır. TDK'ya göre her zaman kelimesi ayrı olarak yazılmalıdır.
Yeğen kelimesi halk arasında sıklıkla yiğenim şeklinde kullanılmaktadır. Yiğenim kullanımı yanlış olmakta bu kelimenin doğru telaffuzu yeğenim şeklinde olarak belirtilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de yeğenim kullanımı doğru bir kullanım olarak ifade edilmektedir.
Ses vurgusuna göre sevgi veya bıkkınlık anlatan kelime.
Standart ölçülerin üstünde olan şeylere çok denir. Çokça sözcüğü, bu kelimeye getirilen -ca ekiyle oluşturulmuş. -Ca ekindeki ''ça'' şeklinde yazılmasının nedeni ünsüz sertleşmesidir. Çok kelimesindeki ''ç'' sert ünsüz olduğu için, ona getirilen ekteki ''c'' harfi de ç şeklinde yazılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri