Her ne kadar geçme notu sınıf ortalaması üzerinden belirlense de inisiyatif tamamen akademisyene aittir. Normalde geçme notu 60 iken standart çan eğrisi sistemine göre 45'e düşürülmesi gerekirken ders hocası 45 – 60 arasında bir geçme notu belirleyebilmektedir.
Çan eğrisi sistemi aynı zamanda harf notlarını da belirler. Çan eğrisi olmayan bir sistemde geçme notu 75 olarak belirlenirse öğrenci CB harf notu ile bahsi geçen sınavdan geçebilir.
AÖF çan eğrisi hesaplama konusunda ders ve öğrenci sayısı fark etmeksizin geçme puanı 35'tir. Öğrenciler 30 – 49 puan aralığında bir not aldığında ise ortalamaya göre dersten geçip geçmediği belirlenir. 0 – 32 puan, harf notu ile FF ortalamaya sahip olan öğrenciler ise dersten kalıyor.
Çan altında kaldığında bütünlemeye girebilirsin. pasalarinpasasi dedi: Çan her hoca uygulamaz. Uygulanan ders için Çan 70 ise sen 68 ortalaman dahi olursa kalırsın.
Örneğin, sınavdan 85 puan aldığımızı ve harf notu olarak AA aldığımızı düşünelim çan sistemi ile notumuzun 65 olarak da yine AA alabiliriz. Geçme notu hesaplanırken, tüm öğrencilerin not ortalamaları baz alınarak toplanır ve genel ortalama puanı belirlenir.
İlgili 31 soru bulundu
Her ne kadar geçme notu sınıf ortalaması üzerinden belirlense de inisiyatif tamamen akademisyene aittir. Normalde geçme notu 60 iken standart çan eğrisi sistemine göre 45'e düşürülmesi gerekirken ders hocası 45 – 60 arasında bir geçme notu belirleyebilmektedir.
59.5 ve üstü geçer. Finalde 60 alma zorunluluğu yoktur.
Mesela, sınıf ortalamasının 69 olduğu durumda öğrencinin notu da 69 ise o not aralığında (sınıf düzeyinde) 50 T-Skoruna denk gelen harf notu CB; fakat sınıf ortalamasının 52 olduğu durumda öğrencinin notu da 52 ise o not aralığında (sınıf düzeyinde) 50 T-Skoruna denk gelen harf notu CC'dir.
d) Bir yarıyılda yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler başarılı sayılırlar. Bu durumda eğer varsa şartlı başarılı not aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar.
Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir. Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.
Vize ve final sınav not ortalaması 40 puan altında kalan öğrenciler sınıf geçebilmek için telafi sınavı olarak bilinen bütünleme sınavından yeterli puan almak zorundadır. Vize, Final ve Büt Notları ortalaması Nasıl Hesaplanır?
Çan, kökü tarih öncesi zamanlara dayanan bir çalgıdır. Çan sallanmağa başlarken, tokmakla vurularak ses çıkartılır. Verdiği temel notaya normal armonikleri eklenir (üst sekizli, beşli, küçük üçlü, alt sekizli).
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Cevap: Ölçme değerlendirme sisteminde önemli bir değişiklik yapılmamıştır. Ancak sistemin işlevselliği için bazı sınırlamalar getirilmiştir. Soru 2: Çan eğrisi sistemi kalktı mı? Cevap: Çan eğrisi sistemi (bağıl değerlendirme) Üniversitemizde halen kullanılmaktadır.
AA: 90 - 100 / Başarılı BA: 80 - 89 / Başarılı BB: 75 - 79 / Başarılı CB: 70 - 74 / Başarılı
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur. Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır.
S notu: aşağıdaki durumlarda verilir; Not ortalamalarına katılmayan ve başarılı olunan dersler için, Öğrencinin kayıtlı bulunduğu Üniversite dışındaki yükseköğretim kurumlarından alınıp denkliği tanınmış ve muaf tutulmuş dersler için.
50 NİN ÜSTÜNDE Mİ? AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
3. Bağıl değerlendirme sisteminde bir dersten yarıyıl sonu sınavına girmeyen ve bu sınavda 100 üzerinden en az 45 alamayan öğrenciler başarısız sayılır. 4.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri