– Aplikasyon için gerekli teknik belgeler kadastro müdürlüğünden temin edilir.
Tapu ve Kadastro Müdürlüğünce verilen, arsa yapısının sınırlarını ölçeksiz gösteren belge türüdür.
6) Kotlu Kroki (İlgili Belediyenin Harita Bürosunca verilecektir.)
Aplikasyon Krokisini Kim Hazırlar? Lihkab tarafından yapılır. Lihkab dan alınan Kroki resmî belge yerine geçer.
İlgili 21 soru bulundu
➢Aplikasyon krokisinin geçerlilik süresi 6 ay'dır.
Yollar kamuya ait yerler olduğundan, Herhangi bir yolun aplikasyonunun yapılmasını herhangi bir vatandaş isteyebilir. Bu nedenleherhangi bir vatandaş aplikasyonunu istediği yolun başlangıç ve bitim yerlerini kroki veya harita üzerinde göstererek kimliğiyle birlikte büromuza başvuruda bulunması gereklidir.
Röper alınacak sabit tesis bulunamaması halinde bu durum, aplikasyon krokisinde açıklanmalıdır. i) 2010/4 sayılı genelgenin 19/7 nci maddesi gereğince, yapılan aplikasyon sonucunda herhangi bir tecavüzün tespit edilmesi halinde tecavüzün şekli ve miktarı ölçüleri ile birlikte krokide gösterilmelidir.
Sınır Tespiti Kimler Tarafından Yapılır? Sınır tespit işlemi, sadece tek başına yapılıp resmî işlemlerde kullanılacaksa bu işlem LİHKAB (Lisanslı Harita Kadastro Mühendisliği Büroları) tarafından yapılması gerekmektedir.
Çap belgesi için taşınmazın bulunduğu yerdeki belediyenin imar müdürlüklerine bir dilekçe hazırlanarak başvurulur. Çap talebini içeren dilekçe İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne hitaben, taşınmazın mahalle, ada ve parsel bilgilerini içerecek şekilde yazılır.
Plan Örneği (Çap), parselin tapu planından aynen alınan örneğidir.
Çap nedir sorusuna kısaca inşaat projelerinde yer alan binaların kapladıkları alanları gösteren birimdir denilebilir. Yapının sınırları kroki üzerinde gösterilir. İmar ve Şehircilik Müdürlükleri tarafından verilmekte olan imar çapları, ruhsat almak için gereklidir.
Aplikasyonu istenen parselin Tapu aslı veya fotokopisi,Tapu sahibinin kimliği veya fotokopisi ile Büromuza başvuruda bulunması gereklidir. Eğer Tapu sahibi yerine vekil kullanılıyorsa, Vekalet aslı veya fotokopisi ile vekilin kimliği ile başvurunun yapılması gerekir.
Yapı aplikasyon krokisi nereden alınır? Aplikasyon krokisi, parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden gerekli belgelerin verilmesi ile temin ediliyor.
İmar çapı; ilgili belediyelerden alınır. Ancak inşa edilecek yapı belediye sınırları dışında kalan bir alan içerisindeyse valiliğe dilekçe ile başvurularak temin edilir.
Bunun için bir lihkab bürosuna tapu fotokopisi, kimlik fotokopisi, çap (çap nasıl alınır buradan bakabilirisniz) ve vekil iseniz vekalet fotokopisi ile birlikte başvuru yapabilirsiniz. 1000m² ye kadar olan parsellerde 630TL harcı bulunmaktadır. 2 ila 4 gün içerisinde evrak hazırlanıp size bildirilir.
Yapı (İnşaat) Ruhsatı
Yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında Valiliklerce (Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri) verilen izindir.
6 ayı geçen aplikasyon krokisi taleplerinde ücreti alınarak tekrar araziye gidilip parselin aplikasyonu yapılır ve yeniden düzenlenen kroki verilir. ancak, ilgilisinin talebi halinde aplikasyon işlemi sonunda röperli kroki yerine ebatlı kroki de verilebilir.
Kullanıcı tarafından Harita Çubuğu üzerinde yer alan işlemler bölümünde bulunan aplikasyon krokisi hazırlama butonu tıklanır. Aplikasyon krokisinin hazırlanması işlemi Taşınmaz Seçimi, Yer Kontrol Noktası Seçimi, Fen Kayıt Bilgileri, Form Bilgileri ve Kroki Çizimi olmak üzere beş sekmeden oluşmaktadır.
Aplikasyon krokisi nedir için işlemleri bir gayrimenkulün mevcut halini gösteren uydu koordinatlarına göre ince ölçümlerle haritada yerini gösteren bina hakkında gerekli olan incelemelerin yapılması ve elektronik ortamda işlenmesidir denilebilir.
Röperli krokiyi daha önceden resmi olarak hazırlanmış koordinat ve ölçüleri gösteren kroki olarak tanımlar isek aplikasyon bu noktaların arazi üzerinde fiili ve kalıcı olarak işaretlenmesi olarak görmek gerekir. Aplikasyon krokilerin hazırlanmasında özel harita mühendislerinin çalışmaları kabul görmektedir.
İmar adalarını yerde işaretleyebilmek için, uygulama haritası üzerinden alınan ölçüleri yazmak suretiyle düzenlenen krokiye ada uygulama krokisi denir. Adanın büyüklüğüne göre, ya doğrudan harita üzerinden çıkarılan şekil veya büyütülerek elde edilen şekil kroki olarak kullanılır.
Yapı Sahibi ile Proje Müellifi Serbest Harita ve Kadastro Mühendisi (SHKM) arasında Yapı Aplikasyon Belgesi için TİP-2 sözleşme düzenlenir. (Ek-2) 2. Kadastro veya Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendislik Bürosu (LİHKAB)'dan alınan Aplikasyon Krokisi ile birlikte ilgili kurumdan parsele ait İmar Durum Belgesi alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri