İngilizce'de "cross check" olarak bilinen, Türkçe'ye 'çapraz sorgulama' ya da 'çapraz kontrol' olarak çevrilebilecek bu kavram elde edilen bilginin doğruluğunu teyit etmek amacı ile en az iki farklı kaynaktan verinin doğruluğunu onaylama metodu olarak tanımlanabilir.
Araç hızının kumanda edilmesini sağlayan bu sistem, sürücü tarafından seyir sırasında seçilen hızı kaydeder ve yeni bir programlamaya kadar korur. Tek yapmanız gereken, aracınız saatte 40 km'den fazla bir hızda seyrederken, istediğiniz hız seviyesine gelerek Cruise Control sistemini devreye sokmak.
Öncelikle çeki “cross” yapmalıyız yani çekin üzerine paralel iki çizgi çekmeliyiz ve de ayrıca iki çizgi arasına “A/C Payee only” yazmalıyız. Bunun anlamı “Account Payee only” dir, yani “Yalnız Lehdar Hesabına” demektir.
30-60-90 günlük planın amacı, yeni işe başlayanların işteki ilk 90 günlerinde beklenen kilometre taşlarını ve çıktıları anlamalarına yardımcı olmak ve şirkete hoş karşılandıklarını hissetmelerini sağlamaktır.
Kredi Kayıt Bürosu (KKB) aracılığıyla ilgili banka ve diğer bankaların çek bildirimleri üzerinden çeklerin sahte veya ikiz çek olup olmadığı sorgulanabilir. Sorgulama KKB üyesi tüm banka ve faktoring şirketleri üzerinden yapılabilir.
İlgili 20 soru bulundu
Eğer düğme şeklindeyse, genelde direksiyonun üzerinde bulunur; kol şeklindeyse direksiyonun yan tarafındadır. Şoför “ON” tuşuna bastığı zaman sistem devreye girer ve araç 90 km hızda sabitlenir. Eğer hız sabitleyiciyi devre dışı bırakılmak isteniyorsa, hemen yanındaki “off” tuşuna basılması gerekmektedir.
Hız Sabitleyicinin Çalışma Prensibi
Cruise Control anlaşılması kolay bir çalışma prensibine sahiptir. Aracın hız sabitleyici özelliği devreye girdikten sonra elektronik devreler aracılığı ile gaz kelebeği kontrol altına alınır. İhtiyaca göre gaz kelebeği açılarak veya kapatılarak aracın sabit hızda kalması sağlanır.
ing. karşılıklı kontrol anlamında bir terim.
Boarding Time Ne Demek? Boarding, uçağa binmeden önce yapılan son kontrolü ifade eder. Uçağın kalkış saatinden bir süre önce yolcular son kontrol noktasından sırayla geçerler ve görevli tarafından yönlendirilerek uçağa binerler.
Uçuş Güvenliğinde Kabin Ekibinin Önemi
'Cabin crew cross check' ifadesi, kabin ekibinin uçuş öncesinde, sırasında ve sonrasında, güvenlik donanımlarını ve prosedürlerini kontrol etmesiyle ilgilidir.
Keşideci, bir çek düzenleyip tedavüle sokarak; çekin hamiline çek bedelini tahsil yetkisini, muhatap bankaya ise keşidecinin banka nezdindeki hesabından alınacak çek bedelini lehtara ödeme yetkisini vermektedir.
Uyarlanabilir Sabit Hız Kontrolü (ACC), trafik akışındaki değişken hızlara otomatik olarak uyum sağlamak ve belirlenen takip mesafesini muhafaza etmek için araç hızını dengeler. Sistem 30km/s - 200km/s hızları arasında çalışarak sürücünün üzerindeki yükü hafifletmek amacıyla tasarlanmıştır.
Özgün adı "Cruise Control" olan ve Türkçeye "Hız Sabitleyici" olarak geçen sistem; aracın yolculuk anında hızını sabitlemek üzere tasarlanmıştır. Cruise Control Sistemi; pedallara müdahalede bulunmadan aracın yolda aynı ve sabit bir hızla ilerlemesini sağlar.
Adaptif kontrol sistemi, kontrol ettiği prosesteki değişimlere göre kendi kontrol parametrelerini otomatik olarak değiştiren sistem olarak tanımlanır ve prosesin çalışma koşullarının ya da çevre koşullarının değişmesi sonucunda kontrol sistemindeki ayarlarının sürekli olarak değiştirilmesiyle gerçekleşir.
Devreden çıkması markadan markaya değişiklik gösteren hız sabitleyiciler, genellikle 40 km/s hız aşıldıktan sonra devreye girip belirlenen hız aralığında çalışır. Çoğu markada hız sabitleyiciyi devreden çıkarmak için gaz ya da fren pedalına basılması gerekir.
Cruise Control (Hız Sabitleyici) Otomatik Pilot Değildir
Cruise control sadece aracın sabit bir hızda gitmesini sağlayarak gaza basmanızı gerektirmez.
Hız sabitleyiciler aracın fren mekanizmasına bağlı değildir,fren yapamazlar,zaten bu tür sistemlerin ister yokuş aşşağı olsun ister yokuş yukarı olsun eğimde,şehir içinde veya hızın dış etkenlere bağlı olarak sürekli değiştirilmesinin gerektiği yerlerde kullanılması güvenlik riski oluşturur ve tavsiye edilmez.
Pek çok kullanıcı hız sabitleyicinin sonradan takılıp takılmadığını merak eder. Ancak otomobil markalarının yetkili servislerine bağlı olarak bu işlem yapılabilir. Eğer yetkili servis, otomobilin markasına uygun bir özellik olarak bu hizmeti sunuyorsa, hız sabitleyiciyi sonradan otomobile eklemlenebilir.
Aracın otobanda giderken aynı hızla gidiyor olması, rampalarda ve yokuşlarda hız da değişim olmuyorsa o araçta hız sabitleyici var demektir. Uzun yolculuklarda sürekli olarak aynı şekilde direksiyon sallamak, freni kullanmak, gaz vermek gibi birçok araç kullanımı için gerekli hareketler belli süre sonra yormaya başlar.
bu ve bunun gibi küçük detaylar cruise control ile sürüş ve normal sürüş arasındaki yakıt sarfiyatını etkiler. cc aktif sürüş normal sürüşten her zaman daha fazla yakıt tüketir ama bu tutupta 1 litre gibi rakamlara tekabül etmez.
Ön Bölge Asistanı “Front Assist”, radar sensörleri yardımıyla kritik mesafe durumlarını algılar ve durma mesafesini kısaltmaya yardımcı olur. Sistem, tehlikeli durumlarda sürücüyü tedbir amaçlı olarak gerçekleştirilen ani ve kısa bir fren darbesi eşliğinde hem görsel hem de sesli bir şekilde uyarır.
Adaptif cruise control, öndeki arabanın hızını ve mesafesini algılamak için ileriye bakan bir kamera veya radar teknolojisi kullanır. Öndeki araç yavaşladığında, otomatik olarak buna ayak uydurabilir. Önünüzdeki araçla aranızda güvenli bir mesafe bırakarak daha rahat ve güvenli sürüş yapmanızı sağlar.
Adaptif far sistemleri, virajlarda ve yokuşlarda görünürlüğü artırarak gece veya düşük ışık koşullarında sürüşü daha güvenli hale getirmek için tasarlanmış aktif bir güvenlik özelliğidir.
Eğer emrine veya hamiline yazılı bir senet varsa bu durumda onu elinde bulunduran kişi lehtar kabul edilir ve senetten doğan alacak hakkına sahip olur.
Hatır Çeki Nedir? İsminden de tahmin edilebileceği gibi gerçek bir alacak-verecek ilişkisine dayalı olmayan, dostluğa dayanarak düzenlenen çeklere “hatır çeki” deniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri