Ağ ayarlarını sıfırladığınızda daha önce kullanılan ağlar ve bir konfigürasyon profili veya Mobil aygıt yönetimi (MDM) tarafından yüklenmemiş VPN ayarları silinir. Wi-Fi kapatılıp yeniden açılır ve bağlı olduğunuz ağlarla bağlantınız kesilir.
Ağınızı sıfırladığınızda Windows, tüm Wi-Fi ağlarınız ve parolalarınızla birlikte Ethernet ağınızı unutur. Ayrıca oluşturduğunuz VPN bağlantıları veya Virtual Switch (Sanal Anahtarlar) gibi ek bağlantıları da unutur.
İlgili 23 soru bulundu
Ağ üzerindeki problem çoğunlukla operatörle ilgili olur. Cihaz, operatörle bağlantı kuramadığından dolayı ağda kayıtlı değil hatası oluşur. Bunun sonucunda hem internet hem de metin özellikleri devre dışı kalır.
Ağ bağlantısı sorunları çeşitli nedenlerle oluşur; ancak genellikle yanlış ağ bağdaştırıcıları, yanlış anahtar ayarları, hatalı donanım veya sürücü sorunları nedeniyle ortaya çıkar. Bazı bağlantı belirtileri sürekli değildir ve bu nedenlerden herhangi birine açıkça işaret etmez.
Başlangıç , ardından Ayarlar > Ağ ve İnternet seçeneğini belirleyin. Aşağıdakilerden birini yapın: Wi-Fi ağı için Wi-Fi > Bilinen ağları yönet'i seçin. Ayarlarını değiştirmek istediğiniz ağı seçin ve ardından Özellikler seçeneğini belirleyin.
Not: Fabrika Ayarları uygulandığında, cihaza yeni sistemin kurulması esnasında mevcut tüm veriler, ayarlar ve kişisel bilgiler silinecektir. 2-1. Android 7 ve daha eski sürümler için: Ayarlar içinde Yedekleme ve Sıfırlama başlığını seçin. Fabrika ayarlarına sıfırlama seçimiyle devam edin.
Android Ağ Ayarları:
Android'in ağ ayarları, Ayarlar altında bulunan Ağ sekmesinin içinde. Buradan mobil verileri, internet ve hücresel bağlantıları, bağlı cihazları, Bluetooth ve NFC gibi detayları değiştirebilmeniz mümkün. Fakat cihazınızda NFC özelliği yoksa bu ayarı değiştiremezsiniz.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
Ayarlar'a girdikten sonra, Sistem'e gidin. Görünür seçeneklerden, Sıfırlama seçeneklerini seçin. Şimdi, Wi-Fi, mobil ve Bluetooth'u Sıfırla'ya dokunun. Son bölümde, Ayarları Sıfırla düğmelerini kullanarak Ağ Ayarlarını Sıfırla'yı iki kez onaylayın.
Masaüstü > Ayarlar > Denetim Masası > Ağ ve Internet > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir. Başlat düğmesini tıklatın ve sonra Denetim Masası > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin.
Ağ ayarlarınızı sıfırlayın
iOS veya iPadOS 15 ya da sonraki bir sürümünü kullanıyorsanız Ayarlar > Genel > [Aygıtı] Aktar veya Sıfırla > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla'ya dokunun. iOS veya iPadOS 14 ya da önceki bir sürümünü kullanıyorsanız Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla'ya dokunun.
Cevap evet, bazı veriler kurtarılabilir. Esnek işletim sistemi olan Android, fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra verilerin nasıl geri yükleneceği konusunda birçok seçeneğe sahiptir. Manuel, otomatik veya Google hesabından olabilir. Bunu yapmanın en kolay ve en güvenli yolu profesyonel yazılım kullanmaktır.
Android İçin: (Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
Eğer cihaz fabrika ayarlarına döndürülecekse, ayarlar kısmında bulunan yedekle ve sıfırla seçeneği kullanılabilir. Yedekle ve sıfırla seçeneğinin tercih edilmemesi durumunda Google Drive ve benzeri bulut depolama hizmetleri ile kişisel verilerinizi yedekleyebilir, depolayabilirsiniz.
Windows 10'da Başlat> Ayarlar> Denetim Masası> Ağ ve İnternet> Ağ ve Paylaşım Merkezi> Adaptör ayarlarını değiştir'i tıklayın. Açılan ağ bağlantıları listesinde, ISS'nize (kablosuz veya yerel alan ağı) bağlanmak için kullandığınız bağlantıyı seçin. Bağlantıyı sağ tıklayın ve açılır listeden 'Durum'u tıklayın.
Ağ Ayarlarını Sıfırlama
Ayarlar > Sistem ve güncellemeler > Sıfırlama bölümüne gidin, Ağ ayarlarını sıfırla düğmesine dokunun, ardından ağ ayarlarını sıfırlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Tarayıcınızı kullanırken "Ağ bağlantısı yok - Sayfa bağlantı yeniden kurulduktan sonra yüklenmeye devam edecek." hatası alabilirsiniz. Bu sorun tipik olarak etkin veri veya Wi-Fi bağlantınız olmadığında meydana gelir. Wi-Fi ve veri bağlantısı ayarlarınızı kontrol edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri