İtalyan'ların dünyaca ünlü tariflerini kutladıkları 6 nisan, dünya Carbonara günü❤️Bir makarna aşığı olarak ben de klasik.
İtalyan mutfağının en ünlü tariflerinden Carbonara' nın ilk olarak İtalya'nın kuzeyindeki kömür ocaklarında çalışan işçiler tarafından yapılıp yenildiği rivayet ediliyor. Yumurta, parmesan ve bacondan yapılan bu enfes makarna çoğu insanın gönlünde taht kurmuş olacak ki bu günü Carbonara günü ilan etmişler.
Tavaya zeytinyağı koyup Soğanları hafif kavurun. Daha sonra tavuk göğsü salamlarını ekleyin kavurun en son kremayı, tuzu, karabiber, Muskatı, damla limon suyunu ekleyip 1 dakika pişirin ki sos suyunu çekmesin. Ocaktan aldığınız sosa maydanoz ekleyin ve makarnanın üzerine koyun.
Pastırma Soslu Makarna ( Penne Carbonara )
İlgili 29 soru bulundu
The Carbonaro Effect, gizli kameraya yakalanan insanlara hile yapan, sihirbaz ve şakacı Michael Carbonaro tarafından sunulan bir Amerikan gizli kamera pratik şaka gerçeklik televizyon dizisidir. Gösteri 1 Nisan 2014'te gösterime girdi ve şu anda truTV'de yayınlanıyor.
Alfredo sos yapılışı;
Tereyağını bir tava içerisinde eritin. Ardından içerisine krema ekleyin. Sarımsak ve rendelediğiniz parmesan peynirini tavaya ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip peyniri eritince ocaktan alın.
bir italyan yemeği. bildiğimiz boru makarnanın domates sos, sarmısak ve parmesan peyniri ile süslenmiş hali. penne boru seklindeki makarna turunun adidir, farkli soslarla hazirlanabilir.
Carbonara nerenin yemeği? Carbonara en çok Roma ve Lazio bölgesi ile ilişkilendirilir, ancak İtalya'daki pek çok İtalyan yemeği gibi, kökeni çok fazla spekülasyon ve tartışmaya açıktır.
Carbonara Nedir? Carbonara, İtalya'dan bir makarna yemeğidir. Sos pancetta (pastırmanın İtalyan versiyonu) ile yapılır ve ayrıca yumurta, parmesan veya pecorino peyniri gibi peynirler ve genellikle biraz karabiber içerir.
Haşlanan makarnaları, enginarların bulunduğu tavaya alın ve karıştırmaya başlayın. Sırasıyla; rendelenmiş limon kabuğu, doğranmış maydanoz ve ince dilimlenmiş bottarga'ları ilave edip makarnayı sotelemeye devam edin. En son ekstra sızma zeytinyağı ve taze çekilmiş tane karabiber ile tatlandırıp bekletmeden servis edin.
Bazen Guanciale yerine başka bir işlenmiş et türü olan Pancetta kullanabiliyor. Pancetta Türkiye'de çeşitli marketlerde bulunması da kolay bir malzeme.
Spagetti (İtalyanca: Spaghetti), uzun, ince ve silindirik bir makarna türüdür. Geleneksel İtalyan mutfağının temel gıda maddelerinden biri olup diğer makarnalar gibi öğütülmüş buğday ve sudan yapılır. İtalyan spagettisi makarnalık irmikten yapılır, ancak başka yerlerde başka tür unlarla da yapılabilir.
Makarna (İtalyanca: Pasta), geleneksel İtalyan mutfağının temel besini ve ulusal yemeğidir. İlk defa 1154 yılında Sicilya'da ortaya çıkmıştır.
Yemekleri ile en ünlü ülkelerden biri olan İtalya sayısız meşhur lezzeti ile öne çıksa da en bilindik yemek çeşitleri arasında pizza, makarna ve lazanya ilk başta sayılabilir.
Bu klasik Fransız sosu, adını Bugey bölgesindeki Lyon yakınlarındaki küçük bir şehirden alır. Eklenmiş kerevit yağı ve krema ile beyaz, kremsi bir beşamel sostan oluşur. Nantua sosu, ana bileşen olarak kerevit içerebilen veya içermeyen çok sayıda deniz ürünü yemeğine eşlik etmek için yaygın olarak kullanılır.
Arrabbiata sos, zeytinyağında kavrulmuş acı pul biberlerin ve sarımsakların mis kokulu domateslerle buluşması sonucunda ortaya çıkıyor. Tadına doyum olmayan, acı olmasına rağmen çok sevilen özellikle de makarnalara çok ama çok yakışan, efsane bir lezzet.
Bolonez sos, özellikle makarnayla özdeşleşmiş bir sos çeşididir. Bolca domates, sarımsak ve kuru soğandan yapılan bolonez sos, taze ve kuru baharatlarla tatlandırılır.
sarımsak, soğan, domates, kırmızı biber, karabiber ve kuru maydanozla yapılan acı ve güzel bi makarna sosu.
Fettuccine makarna İtalya'da sıkça kullanılan ve yapılan bir makarna çeşidi olarak biliniyor.
Malzemeler: 1 paket makarna (dilediğiniz makarna olur) 1 paket krema (200 ml) ya da bir bardak süt. 1 yemek kaşığı köri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri