Askerlik döneminde erlerin birlik dışına çıkarak eksiklerini gidermesine ve hava değişikliği yaşamalarına imkan tanıyan çarşı izni, komutanların belirlediği ve takdim ettiği izin kağıdıyla sağlanıyor.
Unutmayın ki yalnızca usta birliğine geçildiği zaman hafta sonları çarşı izni verilmektedir.
Erbaş/Erlerin kânunî izin süreleri; askerlik hizmetinin her ayı için iki gün olarak hesap edilir ve bu izin süresi askerlik hizmetinden sayılmaktadır. (Uzun dönemler erbaş/erler için 24 gün, Kısa Dönem erbaş/erlerin ise 12 gündür.)
Diğer bölgelerimizde ve Kıbrısta sıkıntılı bir durum olmadığı sürece çarşı iznine çıkabilirsin. Hakkari, Şırnak gibi illerde çarşı izini yok malesef. Kısa dönem askerin bu gibi yerlere askerliği çıkabilir bağlı bulunduğu tugay, tümen gibi yerlerden kışla ve üs bölgesi gibi yerlere tertip emriyle gidebilir.
Çarşı izni hafta içi veya hafta sonu öğrencilerimizin sosyal-kültürel ve maddi ihtiyaçlarını gidermeleri için verilmiş bir izindir. Çarşı iznine çıkacak öğrenci çarşı izin defterini mutlaka doldurmalıdır. 2. Çarşı iznine idarece belirlenen saatler arasında çıkılacaktır.
İlgili 43 soru bulundu
Bedelli askerlik, acemilik olarak nitelendirildiği için 28 gün süresince çarşı izni bulunmuyor ama pazar günleri istirahat günü olarak kabul ediliyor.
Askeri yargı, Mehmetçiğe müjde niteliğinde yeni bir içtihat oluşturdu. Buna göre, çarşı izni sırasında cep telefonu kullanmak serbest olacak. Askerler, cep telefonlarını bir tanıdıklarına bırakıp hafta sonu kullanabilecekler.
Milli Savunma Bakanlığı sitesinde yer alan askerlerin izinleriyle ilgili açıklamada ise şu ifadelere yer veriliyor; “Erbaş ve erlere ilk altı aylık hizmetlerinin her ayı için bir gün, ikinci altı aylık hizmetine devam edenlerin her ayı için iki gün izin verilir.
Askerde, erbaş ve erlere, ilin güvenlik durumu ile birliğin konuş durumu ve görev özelliği dikkate alınarak görevi aksatmayacak ve en az iki haftada bir olacak şekilde izin verilmektedir. Ancak bu izin acemi birliğini kapsamamaktadır.
Askerin hakkı olan Çarşı izni verilmiyorsa bunu şafağından düşürmelidirler. Er/Erbaş'lar psikolojik sıkıntılar yaşamakta bu sebepten. Rütbeliler her akşam 5'te dışarı çıkabiliyorlarsa er/er başlarda Çarşı iznini kullanabilmeli eğer verilmiyorsa şafağından düşürülmelidir.
Cumartesi ve Pazar günleri ise kapalıdır. Ayrıca Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ve 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi resmi bayramlarda da hizmet vermemektedir.
normalde 6-6.30 dur. nöbetine göre değişir. 3-5 in varsa gece 2.30 da ayaktasın. normalde 6-6.30 dur.
Bu sürenin ilk 1 ayı acemi birliği, sonraki 5 ayı ise uzmanlık dönemi olarak geçmektedir. Günümüzdeki askerlik sistemi gereği, normal erler 28 günlük acemi birliği süresini tamamladıktan sonra yemin ederek askerlik görevine başlamaktadırlar.
12 Mart 2022 günü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, koronavirüse karşı hasta sonu çarşı izinlerinin iptal edildiğini şu sözlerle açıkladı "Karargah ve birliklerde tedbirleri hayata geçirdik. Yurt dışı temasları ile heyetlerin yurt dışına gidişlerine kısıtlama getirdik.
Askerde akıllı telefon kullanmak yasaktır. Askere gittiğinizde, kamerası ve mobil internet özelliği olmayan bir telefon kullanmanız serbesttir.
1. Erbaş ve erlerden istekli olanlar, sıralı disiplin amirlerinin olumlu değerlendirmesi ile terhise hak kazandıkları tarihten itibaren altı ay süre ile sınırlı olmak üzere askerlik hizmetlerine devam eder ve bu sürenin sonunda terhis edilirler.
Dünyanın en zorlu askeri eğitimleri arasında gösterilen Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'ndaki Komando İhtisas Kursu'nun ikinci aşaması olan "Kara komando harekatı"nda komandolar, zor doğa koşulları ile mücadele ederek hedeflerine ulaşıyor.
Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi.
Memurlar için ölüm izni memurun eşinin, çocuğunun, kardeşinin, anne veya babasının, eşinin anne veya babasının ölümü halinde 7 gün olarak sunuluyor. İlgili kanun çerçevesinde özel sektör çalışanları için ölüm izni ise çalışanın eşinin, çocuğunun, anne veya babasının ölümü halinde 3 gün olarak sunuluyor.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askerlik süresinin uzatılacağı iddialarına ilişkin, "Askerlik hizmet süresinin uzatılmasına yönelik yapılan bir çalışma yoktur" açıklamasında bulundu. Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi.
Bedelli yapmayan bütün askerler için askerlik süresi 6 ay olup, gün olarak 180 gündür. Bu sürenin ilk 1 (bir) ayı acemi birliği, diğer 5 (beş) ayı ise uzmanlık dönemidir. Şu anki sisteme göre normal erler 28 günlük acemi süresinin ardından yemin etmekteler. Buna halk arasında 4 hafta da denmektedir.
Erbaş ve erlere ilk altı aylık hizmetlerinin her ayı için bir gün, ikinci altı aylık hizmetine devam edenlerin her ayı için iki gün izin verilir.
askerde sigara içilebiliyor mu? içiliyor serbest.
Askerler, kullandıkları GSM hattının bayisine başvurarak hatlarını kısıtlı özelliklere sahip telefonlarda kullanabilecek ve bu hizmet için herhangi bir ücret ödemeyecekler. MSB, askerlerin sivil hayatta kullanılan GSM hatlarını kışlalarda da kullanılabilmesine yönelik uygulamayı başlattıklarını duyurdu.
Kışlalarda priz sıkıntısı yaşanıyor
Özellikle er eğitim birliklerinde bir koğuşta onlarca asker yatıyor. Ancak bu koğuşlarda ya bir elektrik prizi bulunuyor ya da hiç bulunmuyor. Koğuştaki tek prize de genellikle elektrik kesintilerinde devreye girmesi amacıyla ışıldak takılıyor. Aradığınız asker şu anda nöbette!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri