Poliüretan köpük yalıtımının kullanılmasıyla, ısı kaybında önemli bir azalma elde etmek ve bu nedenle evin çatısını hem içeriden hem de dışarıdan yalıtarak çeşitli ısıtma ve ısıtma cihazlarının gücünü azaltmak mümkün hale geldi.
Çatı izolasyonu nasıl yapılır sorusuna en etkili cevap yine poliüretan sprey köpüktür. Özellikle maliyetlerin yükseldiği günümüz dünyasında enerji verimliliğine katkı sağlayan poliüretan sprey köpük mobil araçların alana taşınmasıyla yapılır. Kapalı hücreli özelliği sayesinde eşi benzeri olmayan çatı izolasyonu sağlar.
En çok tercih edilen mineral yünü, cam yünü ve taş yünüdür. Haricinde ise ekstrüde polistren, ekspande polistren ve poliüretan da çatı yalıtımı için kullanılan malzemeler arasındadır. Bu malzemeleri seçerken yalnızca kalitesi ve uygulaması değil, insan sağlığına zararsız oluşu da göz önüne alınmalıdır.
Poliüretan köpük malzemesi ısı iletim değeri en düşük malzemedir. Bu yüzden ısı yalıtımında kullanılan en etkili çözüm olduğu aşikardır. Sprey püskürtme yöntemi ile çatı izolasyonunda kullanılan poliüretan köpük sayesinde yapıların çatı üzerinden ısı kaybı en aza indirilmektedir.
Zeminden gelen soğuk nasıl önlenir sorusuna en ideal cevap zemin altı ısıtma sistemleridir. Isıtma sistemlerini parke altlarına uyarlayabilirsiniz. Kapı altlarından gelecek soğuk havaları bertaraf etmek için alt tarafı yalıtım malzemeleri ile kapatılmış kapılar tercih edebilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Parke Altı Isı Yalıtımı BİNA İÇİN AVANTAJLARI
Parkede çökme olmaz. Alt kat tavanlarında küf, rutubet ve siyah leke oluşturmaz. Üst kattan alt kata gelen darbe kaynaklı sesleri (yürüme, koşma, eşya taşıma gibi) iletmez. Bina ömrü boyunca hem ısı hem ses yalıtımı yapmaya devam eder.
Kişinin giriş katta oturması bu durumu değiştirmez. Her bir kat maliki taşınmazda sahip olduğu arsa payı oranınca çatı yalıtım ve tamiri masrafları için ortak olmak zorundadır.
İzocam çatı yalıtım uygulamaları, ısı kaybını önler, yangın yalıtımı sayesinde yangın güvenliği ve enerji tasarrufu sağlar.
Keçe Mantolama Bünyesinde barındırdığı nonwoven ile üretilmiş milyonlarca hava kanalcıklı yapısıyla soğuğu, sıcağı ve sesi etkin bir şekilde keser. Homojen yapısı ve kılcal yapısı sayesinde keçenin emmesi de 0'dır. Böylelikle su ve nemden de kesinlikle etkilenmez.
Kiremit altı su yalıtım örtüleri saçak seviyesinden mahyaya doğru birbiri üzerine bindirilerek uygulanır. Baskı çıtalarına dik yönde kiremit tespit çıtaları, baskı çıtaları üzerine çivilenir. Kiremit çıtalarının üzerine kiremitler tutturularak uygulama tamamlanır.
Çatı membranları arasında yer alan bitümlü su yalıtım membranları, uzun ömürlü bir malzeme seçeneği olmaktadır. Tamamen kuru olan bir yerde bitüm esaslı levhalarla beraber uygulanır. Ardından şaloma yardımıyla yüzey üzerinde eritilir ve çatıyı boşluk bırakmayacak şekilde kaplamak için yuvarlanır.
Örneğin 4 cm 50 yoğunluk taşyünü levhayı iki kat olarak kullanabiliriz. Alçıpan asma tavan üzeri çatı arası ısı yalıtımında artık sıklıkla 5 cm 50 yoğunluk taşyünü kullanımı yaygınlaşmaktadır. Çatı ısı yalıtım malzemeleri, Camyünü ve Taşyünü genel kullanımı yaygın olarak özellikle asma tavanlarda kullanılır.
Isı Yalıtımı Zorunlu mudur? Evet tüm yapılar için zorunludur. Bina kabuğunu oluşturan, duvar, döşeme, balkon, konsol, taban, tavan, çatı ve pencere/duvar birleşimleri ısı köprüsü oluşmayacak şekilde yalıtılır.
Yani çatılar ortak kat alanıdır. Bu nedenle üst katta oturanlar imara aykırı şekilde çatıyı kendi isteklerine göre düzenleyemez, ek oda bölüm haline getiremez veya kendi kullanımına ayıramaz. Kısaca çatılar binanın ortak kullanım alanıdır.
Bu sızdırmayı önlemek için kullandığımız zift ya da filinkot çatı için pek uygun olmayan ürünlerdir ve bu ürünlerde yapılan çatı su izolasyonu en fazla 2 yıl dayanmakta ve pek yarar sağlamamaktadır.
Çatı katları iskan alımı sonrasında dublexlere katılabiliyor.Bu durumda çatıları dublex dairelerin veya üst katın sahipleri kullanıyor. Ancak anahtar bu dublex yada üst kat sahiplerinde ya da kullanımı sadece bu kişilere aitse o zaman masraflarda bu kişilere aittir.
En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
Malzemeler standartlara uygun bir şekilde üretilmiş, stoklanmış ve uygulanmışsa, ömürleri genel olarak bina ömrü kadardır.
İzocam çatı yalıtım uygulamaları, ısı kaybını önler, yangın yalıtımı sayesinde yangın güvenliği ve enerji tasarrufu sağlar.
Parke altı şilte, konforlu bir yaşam alanı için tercih edilen ve üstün ses ile ısı yalıtımı sağlayan bir malzemedir. Alt kattan gelen soğuğu keser ve zemininizden alt kata gidebilecek sesleri engeller.
Zemin ısı yalıtımında parkenin altında ısı yalıtım şilteleri kullanılabilir. Bunun yanı sıra zeminde mevcut halde bulunan şapların altında da ısı yalıtım bariyeri oluşturulabilir. En iyi sonucu almak için zemindeki yalıtım duvar yalıtımı ile pekiştirilebilir.
Daha iyi verim sağlanması için kalın şilte kullanılması tercih edilmelidir. Şilte parkenin zemine tutunması ve kaymasını engellemektedir. Parke firmalarının önerdiği standart parke altı döşemesidir. Parke firmaları sadece şilte kullanımında parke garantisi vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri