'Buz' başlık sayesinde cildi sıkılaştırır, kısa sürede çatlakları onarır ve aynı zamanda deri altında yağları eritir.
Buz uygulaması
Ağrıyı azaltmada en etkili yöntemdir. Aynı zamanda ödemi ve şişliği azaltarak iyileşme sürecine katkıda bulunur. Buzu direk cilt üzerine koymak sakıncalıdır.
Yaralanmayla beraber var olan ağrının da başarıyla yok edilebilmesi için soğuk uygulaması oldukça başarılı bir yöntemdir. Soğuk uygulamasında en çok buz kullanılır. Yaralı bölgeye belirli bir süre uygulamada bulunmanız Sizi yakınmalarınızdan kurtaracaktır. Ancak buzu belirli bir süre uygulayabilirsiniz.
Temiz bir bez veya havlu kullanarak buzları sarılarak veya buz paketini hazırlanır. Buzları veya buz paketini, ağrıyan veya şişmiş bölgenin üzerine 20 dakika boyunca uygulanır. Uygulama süresi, o bölgede 20 dakikayı geçmemelidir. Uzun süre uygulamak duyu azalması durumuna sebep olabilir.
"Soğuk hava ve buz, eklem ağrılarından, baş ağrısına, saçlardan cilde kadar pek çok soruna deva olabiliyor..." Uzmanlar soğuğun baş ağrısını gidermede etkili olduğunu söylüyor. Bunun için başınızda ağrı olduğunda bir poşete buz doldurun ve ince bir beze sarılı biçimde ağrıyan bölge üzerinde uygulayın.
İlgili 32 soru bulundu
Buz uygulamasında gerekli süre travmanın ve yaralanmanın şiddetine göre değişebilir. Ortalama 15-20 dk soğuk uygulaması sonrası 1 veya 2 saat ara verilmelidir. Cilt üzerine ince bir tülbent veya havlu konularak, buzun cilde direk temas etmesi engellenmelidir.
Şişlikte o bölgedeki hücrelerde oksijen miktarı azalır ve bu hücre harabiyetine neden olur. Buz kompresi kan damarlarında büzüşmeye neden olarak kanama ve şişliği azaltır. Böylece harabiyet azalmış olur.
Şişen bölgeye soğuk ya da buz uygulandığında dokular ile damarlar büzüşerek şişliği büyütecek yeni kan akışı ve sıvı sevkiyatını azaltır. Yaralanmadan hemen sonra uygu- lanan soğutma işlemi hücrelerin metabolik faaliyetlerini de yavaşlatarak düşük oksijen seviyesine karşı toleransla- rını artırır.
İmplant operasyonları sonrasında ilk gün 5 dakika aralıklara tüm gün boyunca buz uygulaması yapılmalıdır. İkinci gün ise 10 dakikalık aralıklarla uygulanması yeterli olacaktır.
Zedelenme sonrası o bölgede kanama olur ve bunun devamı ve orada kalması iyileşme sürecini geciktirir. Zedelenen bölgenin istiharatı ve yükseltilmesinin yanı sıra buz kompresinin yararı mevcuttur. Zedelenmenin hemen sonrasında uygulanan buz komperesi, şişliği, kanamayı, spazmı, ağrı ve enflasmasyonu azaltır.
Sabahları cilde soğuk kompres uygulamak, cildini hem rahatlatır hem de görünümünü canlandırır. Soğuk etkisiyle cilt hafif renklenir. Buz uygulaması ciltteki kızarık görünümlerini de hafifletir. Kırışık görünümlü alanları soğuğun etkisiyle gererek cildine daha gergin, canlı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
Makyaj yapmadan önce buz ile cilde masaj yapmak fondötenin daha pürüzsüz durmasını sağlar. Buzdaki mineraller cildin daha canlı görünmesini sağlar. Buz yaşlanma izlerini geciktirir. Buz küpleri cildi sıkılaştırır ve cildinizdeki nemi kilitli tutar.
İşte yüze buz sürmek neye iyi gelir sorusunun yanıtları! Pek çok uzman cilt bakımında buz kullanmanın cilt altı dolaşımının hızlanmasına destek olduğunu ifade ediyor. Buzla cilt bakımı yapmanın gözenekleri sıkılaştırdığı ve gözenek görünümünü azaltmaya yardımcı olduğu ifade ediliyor.
Vücutta oluşan çatlakların tedavisi, krem, dermarol ve mezoterapi yöntemleriyle yapılabileceği gibi lazerle çatlak tedavisi yöntemiyle yapılabilir. Sıklıkla bacak, kol, koltuk altı, bel, kalça, göbek ve meme bölgesinde oluşan çatlakların tedavisinde kullanılan lazer yönetiminde ağrı ve acı hissi son derece azdır.
Çatlak kemik, kendiliğinden iyileşebilen bir durum değildir. Bir uzman doktor tarafından tedavi yapılması gerekmektedir. Doktor tarafından uygulanan çatlak tedavisi kısa süre içerisinde etkisini gösterecektir. Hastanın durumuna, çatlağın yerine ve boyutuna göre tedavi süresinde değişkenlikler olabilmektedir.
5-Buzun içerisindeki mineraller cildin daha canlı ve diri görünmesini sağlar. Cildi gençleştirir.6-Günde iki kez buz kalıpları ile cilde masaj yapmak cilde tazelik ve canlılık kazandırır.7-Buz, doğal tonik olarak kullanılabilir. Büyük gözenekler, siyah nokta veya sivilce gibi cilt problemlerinin çözümünde etkilidir.
'Buz' başlık sayesinde cildi sıkılaştırır, kısa sürede çatlakları onarır ve aynı zamanda deri altında yağları eritir.
Akut ağrıların tedavisinde, Eklem ve tendonlardaki ödemin azaltılmasında, Germe egzersizleri sırasında kas spazmlarının azaltılmasında, Ligaman zedelenmelerinde ödemin ve ağrının azaltılmasında soğuk uygulama kullanılır.
Soğuk uygulamalar, genellikle lokal olarak uygulanır. Sıcak çarpmalarında, genel olarak vücudun ısısını düşürmek amacıyla genel soğuk uygulama yapılır. Soğuk uygulamalar 15–30 dakika sürmelidir.
Salatalık, ananas, maydanoz, kivi, yeşil çay ve su tüketimi en iyi ödem çözücü gıdalardandır. Bunun dışında bulunulan ortamın ısısının belirli bir seviyede tutulması, bol su içmek, sık sık duş almak ve sıcak havada güneş altında uzun süre geçirmemek de alınabilecek önlemlerdendir.
ÖDEM ATICI TARİF
Gece yatmadan önce 1 bardak suya,1 adet kuru hurma koyup bekletin. Sabah hem suyu hem hurmayı tüketin. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasını ve ödemin atılmasını sağlar.
Tedavi dinlenme, kompresyon, yüksekte tutma ve anti-inflamatuar ilaçların kullanımını içerir. Akut yaralanma aşamasında şişmeyi azaltmak için buz kullanılabilir. Ağrı ve şişliğin devam ettiği durumlarda enjeksiyon gerekebilir. Enfeksiyon kaynaklı bursit durumunda doktorunuz antibiyotik kullanmanızı isteyebilir.
Bazı meyve ve sebzeler ödem sökmek için oldukça yararlıdır. Bunlardan bazıları: kivi, ananas, kayısı, greyfurt, muz, nar, maydanoz, dereotu, kırmızı turp ve şalgam suyu, enginar, salatalık, süt, kefir, yoğurt olarak sıralanır.
Ödem belirtileri şunları içerir:
Dokularda, özellikle kol, bacak ve ayak şişmesi. Ciltte gerginlik ve parlama. Şişlik olan bölgelere birkaç saniye baskı yapılıp bırakıldıktan çukurluk oluşması Artmış karın büyüklüğü
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri