Yara İyileşmesini Destekleme Çeşitli araştırmalar çay ağacı yağının inflamasyon (iltihaplanma) halini baskılayıcı etkisi nedeniyle beyaz kan hücreleri tarafından gerçekleştirilen yara iyileşme sürecinde katkıları olabileceğini göstermiştir.
Çay ağacı yağı antiviral ve antiseptik özellikleri ile sivilce tedavisi için tercih edilebilir. Bakterileri öldürerek deri altında meydana gelen iltihapları kurutma etkisine sahiptir.
Çay ağacı yağı antibakteriyel, antiseptik ve antifungal gibi özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde tedavi edici niteliktedir. Oldukça faydalı olan bu ürün akne tedavisinden mantar enfeksiyonuna kadar pek çok cilt sorununda kullanılabilir.
Topikal olarak kullanıldığında, çay ağacı yağı belirli cilt durumlarını tedavi edebilir veya cildinizin genel görünümünü iyileştirebilir. Ancak çay ağacı yağı direkt olarak cilde uygulanmamalıdır.
Çay ağacı yağı tırnak, saç, ciltle ilgili sorunların giderilmesinde tedaviye destekleyici olarak kullanılır. Deodorant, gargara ve böcek kovucu gibi nedenlerle de tercih edilebilir. Varsa cilt sorunlarının yatıştırılmasına yardımcı olurken cildin genel görünümünün iyileşmesinde etkilidir.
İlgili 28 soru bulundu
Cildinizdeki lekeleri ve fazla yağlanmayı, kaynağını doğadan alan, cildi kurutmadan bir hafta içinde gözle görülür sonuçlar veren çay ağacı yağı ile onarın. Gözeneklerin sıkılaşmasına, lekelerin ve siyah noktaların görünümünün azalmasına yardımcı olur. Çay ağacı yağını aynı zamanda akne izlerinde de kullanabilirsiniz.
Çay ağacı yağı küçük kesik ve sıyrıkların dezenfeksiyonunda etkili olabilir. Bu etkisinden yararlanmak için önce yara yeri temiz su ve sabunla temizlenmelidir. Ardından çözücü bir diğer yağ içinde bir damla çay ağacı yağı karıştırılır ve bu karışım küçük yara yüzeyinin üzerine sürülür.
Bu maskeyi, cildini temizlemek için doğrudan uygula, 10 dakika beklet, sonra da ılık suyla yıkayıp hafif dokunuşlarla kurula. 5 damla çay ağacı yağını ¼ su bardağı sade yoğurda kat ve bunu maske olarak yüzüne sür. 15-20 dakika sonra yüzünü ılık suyla yıka.
Tek uygulamada etkili olmayacağı için en az 15 gün boyunca günde 1 defa uygulamaya çalışın. Zaman içinde siğilin ortadan kaybolduğunu göreceksiniz. Çay ağacı yağı siğilleri yok ettiği gibi egzama tedavisi için de doğal bir ilaç olacaktır.
Çay ağacı yağı yüze nasıl sürülür sorusuna kullanım şekline göre cevap vermek yerinde olur. Eğer yüzdeki sivilceler için kullanılacaksa 2 çay kaşığı doğal bal ile 5 damla çay ağacı yağını iyice karıştırın ve bunu sivilceli yüzünüze sürün 5 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.
Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir. Limon yağı gibi büzücü yağlar, şişkinliği azaltmak için gevşek göz kapağı cildini sıkılaştırmada da etkili olabilir.
Yapılan çalışmalarda çay ağacı yağının kontemine olmuş yaralarda iyileşmeyi hızlandırdığı, cerrahi yarada iyileşme fazlarını olumlu etkilediği, epitelizasyon, inflamatuvar hücre yoğunluğu, damarlanma ve kollajen sentezini hızlandırdığı belirtilmiştir.
Yağ doğrudan iç çamaşırına da damlatılabilir. Bu biçimde 1-2 damladan daha fazla kullanımı önerilmez. Yağın vajina ile doğrudan temasından kesinlikle kaçınılmalıdır, tahrişe neden olabilir.
Lavanta yağı, portakal kabuğu yağı, defne yaprağı yağı, okaliptus yağları bulunduğu ortama ferahlık sağlarken aynı zamanda gribal enfeksiyonlarda ve soğuk algınlığı durumlarında mikrop kırıcı özelliği ile de tercih ediliyor.
Çay ağacı özlü krem faydaları;
Ciltteki şişme ve tahrişlerin azaltılmasına yardımcı olur. Sinek ve böcek sokmalarından dolayı oluşan kaşıntı ve kızarıklığı tedavi eder. Kaşıntılı cildi tedavi eder. Kaşıntılı cildin yanında kuru cildin tedavisinde de kullanılır.
Cildiniz hassassa, çay ağacı yağını eşit veya daha fazla miktarda zeytinyağı, hindistan cevizi yağı veya badem yağı ile karıştırmak en iyisidir.
Yüzyıllar boyunca geleneksel bir ilaç olarak kullanılan yağ; akne, tırnak mantarı, kesik, böcek ısırıkları tedavisinde de uygulanır. Çay ağacı yağı, sabun, yağ ve losyon şeklinde kullanılabilmektedir. Yutulması halinde ciddi semptomlara neden olabileceğinden çay ağacı yağının ağız yolu ile alınmaması gerekmektedir.
AYAK MANTARINA KARŞI
Ama korkmayın, çünkü geleneksel olarak çay ağacı yaprakları zaten kesiklere, yanıklara ve enfeksiyona karşı kullanılır, bu yüzden de ayak mantarı için de mükemmel bir çözüm! Bir pamuğa birkaç damla çay ağacı yağı damlatın ve günde iki kez mantarın olduğu bölgeye sürün.
İstediğiniz bir sabit yağın içerisine 4 ya da 5 damla çay ağacı yağını ekledikten sonra daha önce temizlediğiniz cildinize masaj hareketleri ile bakım yapabilirsiniz. Saç bakımı için çay ağacı yağı kullanmak isteyen kişiler, şampuanın içerisine 4 ya da 5 damla çay ağacı yağını ekleyerek saç diplerine masaj yapabilir.
Çay ağacı yağı cilde uygulanarak kullanıldığında, özellikle hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Uygulanan bölgede kuruluk, kaşıntı, kızarıklık ve yanma hissi oluşabilir.
Cilt Kuruluğu ve Egzama
Çay ağacı yağı kaşıntı ve tahrişi azaltarak cilt kuruluğunu yatıştırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, bazı araştırmalara göre, çay ağacı yağının, egzamanın tedavisinde çinko oksit ve klobetasone bütirat kremlerinden daha etkili olduğu keşfedilmiştir.
Çay ağacı yağı antibakteriyel özelliğe sahip olduğu için koltuk altı kokusu gibi koku problemlerinde kullanılabilir.
Yara İzine İyi Gelen Yağlar
Özellikle biberiye yağı, kakao yağı gibi ürünlerin düzenli bir şekilde günlük uygulanması yara izlerinin iyileşmesine yardımcı olabilmektedir. Ancak bunun yanında yara izlerini korunması da gerekmektedir. Mikrop kapmaması ve iltihaplanmaması için dikkatli davranılması gerekmektedir.
Antibakteriyel Etkiye Sahiptir
Yaralarda, yanıklarda ve hatta vajinal enfeksiyon gibi durumlarda dahi kantaron yağı içeren merhemleri kullanmanın oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.
Bir pamuk yardımıyla çay ağacı yağını lipomun olduğu yere sürün ve bu işlemi birkaç gün düzenli uygulayın. Doktora Gidin: Aslında yağ bezelerinden kurtulmak için bir dermatoloğa ya da genel cerrahi uzmanına görünebilirsiniz. Bu sayede daha tıbbi yollardan yok edilmesini sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri