Bunu nasıl kontrol ederiz derseniz; LPG pompasının ekranının olduğu yerin altında veya yanında ibreli bir basınç göstergesi olması zorunludur. İşte o gösterge 9 bardan aşağı gösteriyorsa hileli bir pompadasınız demektir.
Genelde kötü lpg aldığımda menzilim düşer, performans düşer, yüksek devirde de tekleme olur. Sizinki ya çok çok kötü lpg, ya da (lpg kitinin ne zaman takıldığını bilmiyorum ama) kit problemi olur.
Shell. Performansı oldukça iyi hatta en performanslı en iyi otogaz diyebiliriz. Menzil olarak 430km kadar fakat bazı istasyonlarından alınan LPG ile 440-450 arası gidilebiliyor. Sonuç olarak en çok tercih edilen lgp markası ve en iyi lpg olarak Shell otogaz tavsiye edilmektedir.
Otogaz alınan noktaların mutlaka lisanslı marka olması gerekir. Aracın bakımları zamanında yapılmalıdır. LPG tanklarına %80 oranından fazla yakıt doldurulması risklidir. Bilinmeyen markalardan alınan LPG, sistemin filtresini kolay bir şekilde tıkayabilir.
Türkiye'de yürürlükte olan TS EN 589 standartlarına göre otogazın motor oktan sayısı (MOS) asgari 89 olmalıdır. Soilgaz otogaz istasyonlarında tüketicilere sunulan yüksek kaliteli otogazın motor oktan sayısı ise 93 oktanın üzerindedir.
İlgili 20 soru bulundu
İçinde yağlamaya yardımcı etken madde olduğu için aygaz biraz fazla önerilir.
Aygaz'ın, Türkiye'nin "ilk ve tek" katkılı otogazı "Aygaz Euro LPG"nin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Aygaz Genel Müdürü Müjdat Altıntaş, Aygaz olarak en önemli amaçlarından birinin teknolojinin elverdiği en üstün ürünü tüketicilerin hizmetine sunmak olduğunu belirtti.
Araç yakıtları içinde en fazla hile yapılan yakıt LPG'dir. Yani, Likit Petrol Gazı. Uzmanlar, yapılan hileler ile cebinizden paranızın çalınmaması için LPG'yi tanımak ve bazı özelliklerini bilmek gerektiğ konusunda uyarıyor. LPG alımında hile gaz oranında yada pompa ayarında olmak üzere 2 şekilde yapılıyor.
1 litre benzin ile ortalama olarak 14.7 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre otogaz- LPG ile 11.36 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre mazot yani motorin ile 22.22 km yol gidilebilir.
Bugün sizlere LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Shell otogaz ürünümüzün ismi « Shell Autogas» olup tüm dünyada Shell istasyonlarında aynı isimle adlandırılır. Doğalgazın ayrıştırılması veya petrolün işlenmesi esnasında elde edilen LPG yakıtını Propan ve Bütan gazları oluşturur.
Günümüzde kullanılan ve sürücüler tarafından tercih sebebi olan katkılı otogaz, araçların akaryakıtlarının tıkanmasına sebep olabilir. Tıkanmalar, yakıtın motor bölgesine daha yavaş ulaşmasına yol açar. Yakıtın aracın ilgili bölümüne geç ulaşması ise performans düşüklüğüne yol açar.
* OTOGAZ beynindeki gaz geçişini düzenleyen diyaframın (tamir takımının) kalın (genelde sonradan takılan ve orijinal olmayan tamir takımıdır bu) olmasından dolayı OTOGAZ ayarı iyi yapılamaz.Bu durum araçta çekişinin düşmesine sebep olabilir.
OTOGAZ beyni üzerindeki hava ve gaz ayarı iyi yapılmamışsa çekmeme problemi görülebilir. LPG DE hem de benzinde düşer. Aracın motorunda problem var ise çekişe etki edebilir. OTOGAZ beynine gelen kalorifer suyu yetersiz veya sıcaklığı düşük olabilir.
Fabrikasyonlu LPG li araçlar motora pek zarar vermez. (Örn; Honda) Ayrıca aracınıza sonrdan LPG takılacaksa, uygun LPG kiti (Örn; Prins), iyi bir LPG ustası ve subaplar çeliğe dönüştürülürse pek sorun çıkarmaz. Bir miktar motorun ömrünü kısaltsa da uzun vadede avantajlı. LPG sıvı yakıttır ama motora gaz olarak girer.
Şehir içi 350 375 standarttır. Şehir dışı 500'e kadar yolu var.
Şehir içi 25 km ortalama hızla 240 250 km gidiyor. Şehir dışı 90la 420, 115le 370, 129la 340 km gidiyor.
Günde ortalama 20 kilometre yol yapan 1.6 litre atmosferik lpg'li bir aracın ortalama lpg yakıt tüketimi 10 litre/100KM'dir.
Lpg regülatörü basınç değerinin ise 1 ile 1,2 basr arasında olması gerekir.
Normal şartlar altında sistem çalışma basıncı 9-12 bar altında olmalıdır.
LPG birçok alanda kullanılan ve oldukça ucuz bir yakıt türü olarak bilinmektedir. Ayrıca LPG hiçbir şekilde doğaya zarar da vermemektedir. Bu nedenle daha çok evlerde ve araçlarda kullanımı mevcuttur.
Opet Aygaz Gayrimenkul, Aygaz ve Opet Petrolcülük tarafından %50 oranında eşit ortaklıkla 2013 yılında kurulmuştur. Şirketin faaliyet alanı, ülkenin çeşitli bölgelerinde akaryakıt ve otogaz satış istasyonu olarak işletilmek üzere gayrimenkuller satın almaktır.
Koç akaryakıt sektöründe, Aygaz Opet'e ortak oldu. LPG, endüstriyel gazlar, elektrik, doğalgaz ve madencilik alanlarında faaliyette bulunan Koç Holding Enerji Grubu, şimdi de OPET ortaklığıyla akaryakıt dağıtım sektörüne giriyor. Koç Enerji Grubu, OPET'e yüzde 50 ortak oldu.
Genellikle tüpgaz olarak adlandırılan LPG, ham petrolün damıtılması, parçalanması sırasında ya da doğal gaz yataklarından elde edilen ve basınç altında sıvılaştırılan bütan ve propan gazlarının karışımıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri