Koltuk Altı Kararmaları İçin Doğal Çözümler Bir diğer doğal çözüm ise çay ağacı yağı kullanmaktır. Bir şişeye 5 damla çay ağacı yağı ve 1 bardak su koyarak bunu çalkalamak, her duş sonrası bu karışımı koltuk altına sürmek gerekir.
Ter bezlerinde bulunan salgılar bakterilerle bir araya geldiğinde ortaya güçlü bir koku çıkar. Çay ağacı yağı, antibakteriyel etkisi sayesinde terleme sonucu ortaya çıkan bu kokuyu engellemeye yardımcı olur.
Doğal yağlar, cilt için pek çok soruna iyi gelir. Burada kişilerin kullanabileceği yağlar arasında zeytinyağı, kastor yağı, çay ağacı yağı, shea yağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı, karite yağı yer alır. Bu doğal yağlar ile koltuk altı bölgesine 2 ya da 3 dakika masaj uygulaması yapılabilir.
Ev Temizliği: Ev temizliğinde de anti-mikrobiyal olduğu için çay ağacı yağını kullanabilirsiniz. Bir bardak su ve yardım bardak kadar beyaz sirkeyi 20 damla çay ağacı yağı ile karıştırabilirsiniz. Bu karışımı sprey şişeyle temizlemek istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz.
Ayrıca deodorant, böcek kovucu veya gargara olarak kullanılabilir. Topikal olarak kullanıldığında, çay ağacı yağı belirli cilt durumlarını tedavi edebilir veya cildinizin genel görünümünü iyileştirebilir. Ancak çay ağacı yağı direkt olarak cilde uygulanmamalıdır.
İlgili 44 soru bulundu
Bunun dışında çay ağacı yağının göz çevresinde kullanılmaması da gerekiyor. Göz çevresi cildin geri kalanına oranla çok daha hassas olduğu için istenmeyen tahrişlere neden olabilir.
Yağ doğrudan iç çamaşırına da damlatılabilir. Bu biçimde 1-2 damladan daha fazla kullanımı önerilmez. Yağın vajina ile doğrudan temasından kesinlikle kaçınılmalıdır, tahrişe neden olabilir.
Lavanta veya çay ağacı yağı kullanın.
Yüzyıllardır güzellik için kullanılan en doğal yöntem hiç tartışmasız bitkisel yağlardır. Özellikle lavanta ve çay ağacı yağının ise istenmeye tüyleri azalttığı ve hatta önlediği görülmüştür.
Özellikle akne izlerinin giderilmesi için çay ağacı yağı kullanımı tercih edilebilir. Çay ağacı yağı aynı zamanda hücreleri yenileme özelliğine sahip olduğu için cilt tonunda eşitleme konusunda da etkili olabilir. Ancak aşırı kullanımdan uzak durulması gerektiği unutulmamalıdır.
Çay ağacı yağı yüze nasıl sürülür sorusuna kullanım şekline göre cevap vermek yerinde olur. Eğer yüzdeki sivilceler için kullanılacaksa 2 çay kaşığı doğal bal ile 5 damla çay ağacı yağını iyice karıştırın ve bunu sivilceli yüzünüze sürün 5 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.
Koltuk Altı Kararmaları İçin Doğal Çözümler
Bir diğer doğal çözüm ise çay ağacı yağı kullanmaktır. Bir şişeye 5 damla çay ağacı yağı ve 1 bardak su koyarak bunu çalkalamak, her duş sonrası bu karışımı koltuk altına sürmek gerekir.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Koltuk altı kokularını gidermek için, avucunuza birkaç damla nane yağı alın ve hafifçe koltuk altına sürün.
Karbonat
Birçok temizlik alanında son derece etkili olan karbonat ile ter kokusundan da kurtulmanız mümkündür. İki koltuk altınıza yetecek kadar karbonat ve limonu bir kap içerisinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız karışımı koltuk altlarınıza sürüp 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın.
Her gün sabunla duş almak, egzersiz yapmak veya spor yapmak gibi yorucu aktivitelerden sonra duş almak, kokuya neden olan bakteri ve terden kurtulmanızı sağlar. Koltuk altı terlemesine çözüm için pamuklu, keten ve nem emici karışımlar gibi bol, nefes alabilen kumaşlar giyinin.
Banyodan önce bir parça pamuk elma sirkesiyle ıslatılarak koltuk altına sürülür ve 2-3 dakika öyle beklenir. Sonrasında koltuk altı durulanıp banyo yapmaya devam edilir. İki tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyin ve yemeklerden önce günde üç defa için.
Yağı direk yüzünüze sürebilirsiniz. Çay Ağacı Yağı Cildi Beyazlatır mı? Düzenli olarak çay ağacı yağı yada yağ ağacı yağı kremi kullananlar cilt lekelerinin görünümüm azalttığını söylemişlerdir. Cilt renk tonunda açılma sağlayan bu yağ cilt beyazlatmaya yardımcı olmaktadır.
Kaşlarınızda ise tüm gece bekletebilirsiniz. Çay ağacı yağı: Özellikle cilt sorunları tedavisinde ve sivilcelerde kullanılan doğal yağlardan olan çay ağacı, nemlendirici bir bariyer oluşturarak kaş gürleştirme ve kirpik uzatmaya yardımcı olur.
Düzenli olarak kırışık olan bölgeye uygulandığında kırışıklık tedavisinde de etkisini gösterir. Ayaklar iyice yıkanıp kuruduktan sonra enfeksiyonlu bölgeye sürülen yağ ayak ve tırnak mantarı için de iyileştirici etkiye sahiptir.
Kişisel bakımlarına önem veren ve genellikle doğal ürünleri tercih eden kişilerin genel olarak kullandığı karınca yumurtası yağı, son yıllarda ülkemizde de sıklıkla kullanılan yağlar arasında yer almayı başarmış durumda. Karınca yumurtası yağı, düzenli kullanımı sayesinde tüylerin sıklığında azalma sağlayabilir.
Tek uygulamada etkili olmayacağı için en az 15 gün boyunca günde 1 defa uygulamaya çalışın. Zaman içinde siğilin ortadan kaybolduğunu göreceksiniz. Çay ağacı yağı siğilleri yok ettiği gibi egzama tedavisi için de doğal bir ilaç olacaktır.
3. ÇAY AĞACI VE LAVANTA BİRLİKTELİĞİ
1 çay kaşığı lavanta yağıyla 2 yemek kaşığı çay ağacı yağını karıştırın. Yağ karışımını temiz bir pamuk yardımıyla yüz tüyleri gibi ince yapılı tüylerin üzerine sürün. Bu işlemi 3-4 hafta boyunca her gün tekrar edin.
Çay ağacı yağı antifungal özelliği sayesinde vajinal mantar tedavisinde evde kullanılabilecek yöntemler arasında yer alır. Probiyotik takviyeler, mantar ve diğer vajinal mantar gibi enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur.
Ayrıca acıbadem yağı, tarçın yağı, lavanta yağı, nane yağı da genital mantar enfeksiyonları üzerinde etkili antifungal yağlar arasında yer almaktadır.
Çay ağacı yağı doğal tedavilerde kullanılan aromatik yağlardan bir diğeri. Sadece kokusunun efsane oluşu değil, bunun yanında birçok şeye iyi gelmesiyle biliniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri