Termosuma ne koymalıyım? Güveç veya çorba gibi biraz sos veya sıvı içeren yiyecekleri termosa koyabilirsiniz. İyi bir termos, yiyecekleri ancak içinde biraz sos veya sıvı var ise sıcak veya soğuk tutabilir.
Termos ısındıktan sonra sıcak içecek veya yiyeceğinizi ekleyin. Kapağını sıkıca kapadıktan sonra dikkatlice çantanıza yerleştirebilirsiniz. Termosunuzda örnek olarak sıcak yulaf ezmesi, sıcak çikolata, çorba, sulu yemek veya çay taşıyabilirsiniz.
Stanley termosların içerisine süt ve süt ürünlerinden oluşan gıda maddelerini koymayın. Bu ürünler çabuk bakteri üretip bozulduğu için sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Kolay yıkanabilen ve sağlığa zararlı kimyasal barındırmayan termoslar tercih edilmelidir. Açılıp kapanabilen kapaklı termoslar yerine vidalı kapak sistemine sahip termoslar daha güvenlidir. Kapağın sızdırmaz olduğundan emin olun. Darbeye dayanıklı dış yüzeye sahip termoslara öncelik verin.
Stanley outdoor termosların içine kuru buz, hayvansal süt, hayvansal süt ürünleri, karbonatlı, gazlı içecekler ve yiyecekler konulmamalıdır. Bu tür gıdalar konulduğu zaman basınç artarak vakumlu kapağın bozulmasına sebep olur.
İlgili 28 soru bulundu
Bir termos açıldıktan sonra, yenmeyen yiyecekler dışarı atılmalıdır. Eğer termosunuz yemeğinizi sıcak veya soğuk tutmadıysa yememenizi öneririz.
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
Termos temizliği için kendine bir gün belirlemene gerek yok. Eğer sadece sıcak su kullanıyorsan haftada 1 defa yıkaman yeterli olur. Ancak çay ve kahve için kullandığın termosları her akşam yıkaman daha iyi sonuçlar verir.
Çelik iç ampul daha çok sıcak içecekler için kullanılırken, cam ve plastik iç ampuller soğuğu daha iyi koruyor. Camın ve plastiğin kolay kırılma tehlikesi bulunurken, çeliğin böyle bir tehlikesi olmadığını da hatırlatalım.
Yanına ekleyeceğiniz bir makarna veya patates püresi ile öğle yemeği keyfini ikiye katlayabilirsiniz. Termosun içerisinde sıcaklığını muhafaza edecek köfteler öğle saati geldiğince hala sımsıcak kalacak!
Gazlı içecekler
Bu içecekler termosunuzun paslanmaz çelik yapısına hiçbir şekilde zarar veremez. Ancak zarar verebilecekleri şey vakum sağlayan kapağın conta bölümüdür. Zaman içinde bu kısımda asitli içecekler nedeniyle bozulma meydana gelebileceğinden termos içinde asitli içeceklerin saklanması önerilmiyor.
Kahve Termosu: Kesinlikle koymayın. Termoslar paslanmaz çelikten yapılır. Metal İşlemeli Porselenler: Adı üzerinde içinde metal var. Plastik Saklama Kapları: Üzerinde ''mikrodalgada kullanılabilir'' yazmıyorsa kullanmanız sakıncalı olabilir.
Demliğin üstüne kaynattığın su miktarına uygun düşecek ölçüde çay ekleyin. Bu miktar genellikle 150 ml için 1 yemek kaşığı (5 -6 gr) çaydır. Ardından kaynayan suyu ise demliğin üzerine dökün. Üstteki demliği alıp, kısık ateşte ayrıca kaynatabilir veya buharda kaynamasına izin verebilirsiniz.
Termos, içerisinde bulunan içecekteki ısının kaçmasını engelleyerek içeceğin sıcak kalmasını sağlamaktadır. İçecek, termosun içerisine konulduğunda hava yoluyla içerisinde bulunan ısının dışarıya çıkmasını önleyici bir ısı yalıtımı sayesinde sıcak tutmaktadır.
Yiyeceklerinizi karıştırarak, sıcak yiyecekleri soğuması için yüzeye çıkaracaksınız. Zaten soğuk olan yiyecekler dibe çökecek ve yemeğinizin geri kalanını soğutmaya yardımcı olacaktır. Sıcak çorbaya bir buz küpü ekleyin. Soğuğun dağılmasına yardımcı olmak için çorbayı sık sık karıştırın.
Bunun için kokuyu giderme özelliği olan tuzdan yararlanabilirsiniz. İçerisine tuz koyduğunuz termosu, bir gece bu şekilde beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Daha etkili bir çözüm için tuzun yanına buz parçaları da ekleyebilirsiniz.
Termosta Sıcak İçecek Ne Kadar Süre Sıcak Kalır? Termosa koyduğunuz içeceğin sıcaklığını daha uzun süre koruyabilmesi için termosun içinin sıcak olması gerekiyor. Sıcak bir suyla önceden ısıttığımız termosun içine içeceğinizi koyduktan sonra kapağını kapalı tuttuğunuzda en az 6 saat aynı sıcaklığını koruyabiliyor.
Termos modelleri içeceklerinizin ısısını korumayı sağlayan ürünlerdir. Eğer termos içerisine soğuk su koyarsanız, termos dış hava ile bağlantısını engellediği için içeceğinizin soğuk kalmasını sağlayacaktır.
Penguen 1200B Çift Katlı Çelik Termos 2 Litre Çay Termosu, estetik dış cephesiyle mutfaklarınızda ve yaşam alanlarınızda çarpıcı bir görünüm sergilerken kullanışlı tasarımı sayesinde de hayatınızı kolaylaştırır. 2 litre hacmi sayesinde tek seferde 15 bardağa kadar çay, kahve, su ve meşrubat depolayabilen Penguen termos ...
Termos yapımında kullanılan malzeme kalitesi
Günümüzün son teknolojik imkanları kullanılarak üretilen termosların büyük bir kısmı paslanmaz çelikten üretilmektedir. Bu malzeme diğer malzemelere göre çok daha uzun ömürlüdür. Tat ve kokuyu tutmaz. Temizliği de bir o kadar kolaydır.
Stanley markası William Stanley Jr. tarafından Amerika'da kurulmuş bir markadır. Zaman çizelgesine bakacak olursak zaman içinde pek çok farklı yerde üretim yapan marka, şimdilerde Seattle, WA merkezli Pacific Market International tarafından satın alındı ve üretim tesislerini Çin'e taşıdı.
Kamp yapınca, doğa yürüyüşünde ya da piknikte sürekli kullandığımız termosların ortalama ömürleri beş yıl olmaktadır. Ancak kaliteli termosların kullanımına bağlı olarak bu ömrü uzatmak elbetteki mümkündür.
Penguen. 1995 yılında Şanlıurfa'da bir işletme olarak kurulan Penguen markası, 2013 yılında kurumsallaşarak üretim yapmaya devam ediyor. %100 Türk sermayesi ile üretilen termoslara sahip olan marka, müşteri memnuniyetini her şeyden üstte tutuyor. Marka, en iyi termos bardak markaları arasında öne çıkıyor.
Örneğin standart su termosları, suyun sıcaklığı 5-9 saat arası koruyor. Hatta bazı modellerde buz takviyesi ile bu süreyi 2-3 güne uzatmak mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri