Yaklaşık 6 diş karanfili 2 bardak su ile kaynatabilirsiniz. Kaynatma işlemini kapalı bir demlikte 20 dakika boyunca yapmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde hazırlayacağınız çayı, sindirim sisteminizi rahatlatmak için yemeklerden hemen sonra bir çorba kaşığı olacak şekilde tüketebilirsiniz.
Karanfil çayı, alternatif tıpta da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ateş düşürmek için kullanılmıştır. Bu çay anti-bakteriyel, mantar önleyici ve parazit önleyici özelliklere sahiptir. Bağırsak parazitlerini yok etmede büyük rol oynar.
Karanfilli su idrar söktürücü özelliği sayesinde, idrar yolları enfeksiyonu yaşadığınız stresli günlerde size şifa olabilir. Çok yorgun olduğunuz, sabah gözlerinizi açamadığınız zaman bir fincan çaya 10-15 tane karanfil atıp içerseniz kısa sürede ayılmanıza sebep olur.
Karanfil nelere iyi gelir sorusu, birçok kişinin aklını kurcalar. Karanfil çayı; hazımsızlık, şişkinlik ve gaz gibi sindirim problemlerinin tedavisinde etkilidir. Zayıflama sürecinde düzenli olarak tüketilebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı koruyan bir içecektir.
Karanfil çayı için, karanfilleri öğütün ancak toz haline getirmeyin. 1 buçuk su bardağı suyu kaynatın. Su kaynamaya başladığında 5-6 adet öğütülmüş karanfil, tarçın çubuğu ve elma kabuklarını içerisine atın. 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Ardından suyunu süzün ve fincana doldurun.
İlgili 41 soru bulundu
Yatmadan önce içeceğiniz bir bardak karanfil çayı uykuya daha rahat dalmanızı sağlar.
Karanfilin en bilinen etkisi doğal bir antiseptik oluşudur. Özellikle ağız sağlığında öne çıkan karanfil; ağız kokusu, diş ağrısı, diş eti hastalıkları gibi durumların giderilmesinde sıklıkla tercih edilir. Karanfil antioksidan bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.
Bir tencereye ya da demliğe tarçın, karanfil ve elmaları koyup üzerine 4 su ekleyerek kaynatın. Tenceredeki su kaynayınca altını kısarak 5 dakika kadar tıngırdatın. Elma, tarçın ve karanfiller iyice kokusunu verince ıhlamuru suya atın.
Karanfil suyu, birçok sağlık faydası olan doğal bir içecektir. İçerisindeki antioksidanlar, anti-enflamatuar özellikler ve antibakteriyel etkiler sayesinde birçok rahatsızlığın tedavisine yardımcı olabilir. En yaygın kullanımı, ağız kokusunu gidermek için kullanılmasıdır.
Günlük 2 fincan karanfil çayı içmek, faydalarını kısa sürede gösterecektir. Ancak aşırı tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle günde 2 fincandan fazla içilmemesi gerekir.
Bu nedenle tadını beğenmezseniz içine limon, bal gibi tatlandırıcılar ilave edebilirsiniz.
KARANFiL ÇAYI: Karanfil, bildiğimiz çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde, hafızayı güçlendiriyor, zihni canlandırıp unutkanlığı geçirici etki gösteriyor.
Yemeklerde toz şeklinde baharat olarak kullanılabilir. Karanfil; çorbaya, ete, keklere, meyve salatasına, aşure içerisine, baharatlı ekmeklere de ilave edilip tüketilebilir. Bunun ile birlikte ev yapımı yoğurt, doğal meyve sularının içine de eklenebilir. Karanfil çay olarak da tüketilebilir.
Metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olarak fazla kilo sorunu olanların daha hızlı kilo vermesine yardımcı olur. Yüksek tansiyonu düşürür. Karanfilin baharatı dışında yağı saç ve cilt bakımında kullanılır.
Karanfil, çaya daha farklı bir tat verir. Karanfili, çayın demlenme aşamasında demliğe atın, kokusunu salmasını bekleyin ve . Eğer karanfil seven biriyseniz, birkaç karanfil tanesini rahatlıkla atabilirsiniz. - Karanfilin yanı sıra, tarçın ya da vanilya da çay demlerken kullanabileceğiniz aroma vericilerdendir.
YAPILIŞI. Süt, papatya çayı, karanfil ve tarçın çubuğunu bir tencereye alın ve kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Kaynattığınız karışımın yarısını bir french press içine süzerek aktarın ve içine vanilya özünü ekleyin.
Kırmızı renkli, keskin tatlı bir baharat olan karanfil bazı hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Karanfil tükettiğinizde kendinizi en azından 24 saat boyunca gözlemleyiniz, cilt veya bağırsak tepkimesi oluşursa bu baharattan uzak durmanızı öneririz. Karanfil 2 yaş altı bebeklere önerilmemektedir.
Öğütülmüş olan karanfiller kaynamış suya eklenir ve demlenmesi beklenilir. Çayı süzüldükten sonra içilebilir. Genellikle sabah kahvaltıdan önce içilmesi ve de günlük tüketimin 3 bardağı aşmaması önerilmektedir.
Daha canlı, gür ve sağlıklı saçlara kavuşmak istiyorsanız, karanfil suyu kullanımını düzenli olarak haftada 1 kez uygulamalısınız. Hazırlayacağınız karanfil suyu kürü ile istediğiniz saça kolaylıkla kavuşabilirsiniz. En hızlı sonucu almak için karanfil kürünü bir hafta boyunca her gün uygulayabilirsiniz.
Gargarası olarak kullanıldığında ağız içindeki mikropların azalmasına yardımcı olabilir. Stres azaltma: Aromaterapi etkisi nedeniyle karanfil çayı sakinleştirici bir etki yaratabilir, stres ve anksiyeteyi hafifletebilir.
Kekik karanfil çayı faydaları
Virüslere Karşı Kalkan Olur. Sinirleri Yatıştırabilir. Mideyi Korur. Adet Ağrılarını Giderebilir.
Karanfil çayının, sinir sistemi üzerinde de rahatlatıcı bir etkisi bulunur. Karanfil çayı stresten arınmanıza yardım eder ve kendinizi daha iyi hissetmenize olanak tanır. Ağzı kokusu için sıklıkla kullanılan diş şeklindeki karanfilin yanı sıra karanfil çayı da ağız içi hijyenin korunmasını kolaylaştırır.
- Karanfil tomurcukları bitkisel çaylarda kullanılabilir. - Toz haline getirip diş ağrısı olmak üzere pek çok ağrının tedavisinde kullanılabilir. - Günde bir-iki tane karanfil çiğnemek içeriğinde yüksek oranda bulunan demir, protein, fosfor, kalsiyum, karbonhidrat ve A, C vitaminlerinden faydalanmanızı sağlar.
Karanfilin Besin Değeri
Özellikle lif, C vitamini, E vitamini, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi önemli mineralleri içerir. Bu da karanfili sadece baharat olarak değil, aynı zamanda sağlıklı bir beslenmenin bir parçası olarak da tercih edilmesini sağlar.
Karanfilde bulunan öjenolun anestezik ve antibakteriyel özellik diş ağrısının dinmesine fayda sağlar. Daha sağlıklı karaciğere sahip olmada yardımcı olur. Karanfil, vücutta insülin görevi taşıdığı için şeker hastalığı gibi kan şekeri problemleri yaşayan insanlar için doğal ilaçtır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri