Kireçli suların olduğu şehirlerde her evde bolca karbonat yer alır. Karbonat ise çaydanlık içinde oluşan kireç problemini ortadan kaldırmada etkilidir. Karbonatın kireç temizleme etkisine bir de limonun parlatıcı özelliği eklendiğinde, çaydanlıklar yeni alınmış gibi duracaktır.
Sirkenin asidik yapısının olması muslukta oluşabilecek kireçlenmeyi anında götürecektir. Sirkeye ekleyeceğiniz az miktarda ki karbonat tepkime oluşturarak, musluğunuzu kireçten kurtaracak ve daha temiz bir musluğa sahip olacaksınız.
Sirke ve karbonat birlikte kullanıldığında çaydanlığın içinde bulunan kireci çözmede en etkili yöntemlerden biridir. asidik özelliği sayesinde kirecin yüzeyden sökülmesini ve kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar.
Çaydanlığın dış yüzeyinde renk solmaları, ocak yanıkları ya da başka türlü lekeler varsa bir kap içerisinde karbonat ve sirkeyi karıştırarak bir karışım elde edilir. Yanmış çaydanlık parlatma işlemi için ister fırça isterseniz de sünger yardımı ile çaydanlığın dış yüzeyi bu karışım ile ovalanır.
İlgili 42 soru bulundu
Çaydanlığın içerisine tepeleme bir yemek kaşığı limon tuzu koyulur ve çaydanlık neredeyse üst limitine kadar doldurulur. Bu karışım, yaklaşık 10 dakika kadar kaynama bırakılır ve kireç tortuları kendilerini suya saldığında karışım dökülür ve çaydanlık durulanır.
KULLANIM ŞEKLİ: Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık veya su ısıtıcınıza doğrudan dökünüz. ETKİ SESİ kesilene ve kireç temizlenene dek bekleyiniz. Daha sonra çaydanlığınızı, su ısıtıcınızı bir kaç kez bol suyla durulayınız. Gerekirse işlemi tekrarlayınız.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Limon tuzu, su ısıtıcısı içerisindeki kirecin çözümünde oldukça etkilidir.
Sirkenin asit etkisi sayesinde kireç temizleme de yardımcı olmaktadır. Bunun yanında kullanılan bir başka ürün ise tuzdur. Tuz veya karbonat sirke ile birlikte kullanıldığı zaman tepkimeye girer ve çok daha fazla etki sağlar. Elma ya da üzüm sirkesi mutfaklarda kullanılan ürünlerdir.
Yaklaşık 30 ml kadar limon suyunu kettle'a ekleyin, üzerine 500 ml su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra bir süre karışımı içinde bekletin. Ardından tüm karışımı lavaboya dökün ve kettle'ın içini bir güzel durulayın.
Bunun için kireç olan kısma kadar su doldurulmalı su ısıtıcısının içine bir tatlı kaşığı limon tuzu atarak çalıştırılmalıdır. Kaynadıktan sonra otomatik kapanacak olan ısıtıcının içi yavaşça çalkalanarak yumuşayan kirecin çıkması sağlanır. Bu işlem sonrasında bol su ile durulanan kettle tertemiz olacaktır.
Pas ve kireç lekelerinin kesin çözümü Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü, kireç bağlamış çaydanlık ya da su ısıtıcısına doğrudan dökün. Porçöz, kireçli bölgeye etki ederken bir ses çıkarır. Bu etki sesi kesilene kadar bekleyin. Daha sonra çaydanlığı veya su ısıtıcısını bol suyla birkaç defa durulayın.
Karbonat sirke Etkili doğal temizlik malzemelerinden biri olan karbonat ile sirke kireç temizlemede oldukça başarılı. 1 su bardağı sirke ile 1 paket karbonatı kireçli çaydanlık içine dökün. Çaydanlığın yarısını su ile doldurun ve kaynamasını bekleyin. Kireçler kısa süre içerisinde çözülecektir.
Suyu birkaç dakika kaynatıp sonrasında biraz bekleterek tüketmek suyun zararlı maddelerden arınmasını, minerallerin ise yok olmamasını mümkün kılmaktadır. Suyu 2-3 dk kaynatmak yeterli olacaktır. Çok uzun kaynatmak suyun yararlı minerallerinin yok olmasına sebebiyet verebilir.
Zaman içerisinde sudaki kireç, çaydanlık yüzeyine tutunur ve zamanla yavaş yavaş birikerek kireçlenme adı verilen mineral birikintileri oluşturur. Bunun nedeni, yüksek kaynama noktasının sudaki kalsiyum bikarbonatı kireç adı verilen çözünmeyen bir kalsiyum karbonat formuna dönüştürmesidir.
Çaydanlığınızın içine yaklaşık 1 çay bardağı kadar sirke koyup temiz bir fırçayla hafifçe ovalayın. Her yerine sirkenin değdiğinden emin olduktan sonra bu şekilde 30 dakika kadar bekletin. Ardından içine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ya da karbonat ilave edin ve yine bir fırça ya da bulaşık süngeri ile güzelce ovalayın.
Çamaşır suyu kireci yok etmese de, klozetin rengiyle bütünleşerek onu görünmez kılar. Lekelerin genellikle bu kadar çabuk geri gelmesinin nedeninin de aslında budur. Kireci temizlemek için çamaşır suyu kullandıysanız, asla kaybolmazlar sadece gizlenirler.
Genellikle en yaygın olarak kullanılan kimyasal, amonyum tuzlarıdır.
Kaynayan suyun içine 1 fincan sirke veya 2 yemek kaşığı limon tuzu dökün. Birkaç saat suyu ısıtıcının içerisinde beklettikten sonra boşaltın ve içini iyice durulayın. Makineyi bir kez daha sadece su ile çalıştırın ve bu suyu da dökün. Kireç temizlenir.
Yine de kireç çözücü kullanmak isterseniz de ısıtıcınızın içerisine önerilen miktarda kireç çözücüyü koyarak üzerine su ilave edip birkaç dakika bekledikten sonra iyice yıkayarak ısıtıcı içerisindeki kireçlerden kurtulmuş olursunuz.
Çamaşır suyu ile tuz ruhu veya diğer asitler karıştırılmamalı. Ntrik asit içeren Por çöz çamaşır suyu ve benzeri baziklerle karıştırılırsa zehirli klor gazı çıkışına neden olur.
Porçöz Pas ve Kireç Sökücü Uygulama:
Sildikten sonra yüzeyi su ile durulayınız. Zor ve inatçı kirler için ürünü yüzey üzerinde 2-3 dakika bekletiniz.
Porçöz "Ekstra Güçlü Pas ve Kireç Çözücü"
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri