c) Başarı notu olarak kullanılan harf notları aşağıdaki gibi tanımlanır: 1) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci ilgili dersten başarılı kabul edilir. 2) Bir dersten (DC) harf notunu alan öğrenci, bu dersi koşullu başarmış (koşullu başarılı) kabul edilir.
Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar.
Üniversite Harf Sisteminde CB Ne Demek? Üniversite derslerinden geçme notları arasında ortalama üzerinde bir not olarak görülen CB notu 75 ile 79 arasında bir nottur. Bu notun anlamı ise başarılı olarak değerlendirilir. Öğrenciler bu notu aldıklarında sınırın üzerinde bir puanla geçtiklerini anlayabilirler.
Hayır. Bütünleme sınavına sadece harf notu FF, DD ve DC olanlar girebilir.
İlgili 26 soru bulundu
Harf değerlendirme tablosunda CB orta sıralamalarda yer almaktadır. Üniversite sınavlarında CB notunun karşılığı 2,5 puana denk gelmektedir. Geçer not ortalaması 2,00 olan üniversitelerde CB notu alan öğrenciler geçmiş sayılmaktadır.
Bir dersten başarılı olabilmeniz için ilgili dersin ders başarı notunun 60,00 ve üzerinde olması gerekir. Dersten 50,00 ile 59,99 arasındaki ders başarı notu alınması durumunda dersin bulunduğu döneme ait dönem not ortalaması en az 60,00 ise dersi koşullu başarmış sayılırsınız.
AÖF CB GEÇER Mİ? AÖF CB geçer not harfidir. AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.
AGNO 2,00 ve üzeri olursa DC ve DD aldığı dersler başarılı sayılacaktır. AGNO hesaplanırken alınan bütün derslerin ortalaması alınır. Yeni Yönetmeliğe tabi öğrencilerde dersin başarı durumu değişmeyecektir.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
DD ve DC notu ilgili dersin koşullu olarak başarıldığını (geçildiğini) gösterir. Öğrenci mezuniyet aşamasına geldiğinde AGNO'su 2.00 veya üzerindeyse başarılı sayılır. Aksi halde bu dersleri tekrar almak zorundadır.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
c) Başarı notu olarak kullanılan harf notları aşağıdaki gibi tanımlanır: 1) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci ilgili dersten başarılı kabul edilir. 2) Bir dersten (DC) harf notunu alan öğrenci, bu dersi koşullu başarmış (koşullu başarılı) kabul edilir.
CB: 70 - 74 / Başarılı CC: 60 - 69 / Başarılı DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız.
İlk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, 1923'te oy birliği ile seçildi. On beş yıl, on iki gün ile bu görevde en çok kalan kişi olan Atatürk, dört dönem cumhurbaşkanlığı yaptı. Turgut Özal ise üç yıl, yüz elli dokuz gün Cumhurbaşkanlığı yaparak bu görevde en az kalan kişi oldu.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
“(1) Notların harf, 4'lük ve 100'lük sistemdeki karşılıkları aşağıdaki tabloda gösterildiği gibidir: Harf 4'lük sistem 100'lük sistem AA 4.00 90-100 BA 3.50 85-89 BB 3.00 80-84 CB 2.50 70-79 CC 2.00 60-69 DC 1.50 50-59 DD 1.00 45-49 FF 0.00 0-44 FD 0.00 0.00 FG 0.00 0.00 ” “FD: Devamsız, FG: Sınavlara Girmedi.” MADDE 4 ...
AA, BA, BB ve S geçer notlardır. b) Yüksek lisans programlarında CB ve CC, doktora programlarında CB koşullu geçer nottur. c) Yüksek lisans programlarında DC, DD, FD, FF, NA ve U, doktora programlarında CC, DC, DD, FD, FF, NA ve U başarısız notlardır.
Öğrencinin 4 yıllık ortalaması 70 olsun. Adayın orta öğretim başarı puanı: 70*5=350'dir.
Örneğin diploma notu 75 olan bir öğrenci hangi okuldan mezun olursa olsun OBP' si 75 x 5=375 olacaktır. Hesaplanan bu puanın 0,12'si alınarak öğrencinin ham puanına eklenir ve öğrencinin yerleştirme puanı belirlenir. Burada bir öğrencinin alabileceği OBP maksimum 60 minimum 30 puan olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri