Diş hekimi buna bağlı olarak reçete etmesi gereken ilaçlar ve uygulayacağı tedaviler konusunda düzenlemeler yapar. Peki yaptığımız anesteziler, annenin kullanacağı ilaçlar anne sütüne geçiyor mu ve bebeğe zarar veriyor mu? Kullandığınız tüm ilaçlar ve uygulanan anesteziler yiyip içilenler gibi anne sütüne geçer.
Yukarıda da belirtildiği üzere amalgam dolgular dışındaki diş uygulamalarının anne sütüne zarar vermediğini söyleyebiliriz. Elbette diş çekilmesine engel olacak farklı bir sağlık sorunu ile beraber sinir sistemi problemleri ve kan pıhtılaşması gibi durumlar yaşanmıyorsa, emzirirken diş çekimi yapılabilir.
En uygun yöntem işlem yapılmadan önce emzirmek. İşlem sonrasında ise 2-3 saat sonra emzirebilirsiniz. Lokal anestezi alan anne emzirebilir mi? Anesteziden 2-3 saat kadar sonrasında anne bebeği güvenle emzirebilir.
Emzirirken diş çekimi yapılabilir mi? Emzirme döneminde diş çekimi güvenle yapılabilir.
Emziren kadınlarda yeterli sayıda çalışma olmadığından emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Anestezi uygulamalarından sonra anne sütünde tespit edilen anestezik madde miktarı ihmal edilebilir düzeydedir ve bebeğin sağlığını etkileyebilecek düzeylerin çok altındadır. Bu yüzden uzmanlar, anestezi sonrası annelerin bebeklerini emzirmeye devam etmelerini önermektedir.
ilaçlar anne sütüne yüksek oranda geçtiği için kullanmayınız.
Emziren annelerin diş dolgusu yaptırmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Fakat annenin tedaviye başlanmadan önce hekime bu durumu bildirmesi ve kullanılan anesteziye göre tedavi sonrası emzirme planlamasının yapılması gerekmektedir.
ARVELES emzirme sırasında kontrendikedir. (bkz. Bölüm 4.3). Diğer NSAİİ'ler ile birlikte, deksketoprofen trometamol kullanımı kadınlarda fertiliteyi bozabilir ve gebe kalmaya çalışan kadınlarda önerilmemektedir.
Laktasyon döneminde alınan antibiyotiklerin, gebelik döneminde kullanılan antibiyotikler kadar büyük riskler oluşturmadığı bilinmelidir. Ayrıca bebeğin anatomik gelişimi büyük ölçüde tamamlandığından dolayı anne sütüne sirâyet eden antibiyotikler, teratojenik etki oluşturmaz.
Emzirme süresi
Kur'an'ın öğretilerine uyan Müslüman anneler bebeklerini genellikle iki yaşına kadar emzirmeyi hedeflerler. Burada kastedilen süre Hicri Takvime yani Ay Yılına göredir, bundan dolayı çocuğun ikinci doğum gününden yaklaşık 22 gün önceye tekabül eder.
Anne adayı, diş ağrısı yaşadığında öncelikle diş hekimine başvurmalıdır. Doktor ile görüşene kadar diş ağrısını hafifletmek için ise evde şunlar uygulanabilir: Ilık su ve tuzla ağız çalkalanarak gargara yapılabilir. Diş ağrısını hafifletmek için yanağa soğuk kompres uygulanabilir.
Emziren annenin normal dönemde tükettiği su miktarından daha fazla su tüketmesi gerekmektedir. Bu nedenle günde 2 litre su içebilirsiniz. Bol miktarda sıvı tüketimi anne sütünün artmasına yardımcı olur. Sıvı alımını sadece su ile değil meyve suları, komposto ve bitki çayları ile de alabilirsiniz.
Diş morfini etkisi kaç saat sürer cevap verebilir misiniz? Ortalama üst çenede 3-4 saat sonra, alt çenede 4-5 saat sonra morfin etkisini yitirir. Bu süre zarfına yemek yenmemelidir. Zira o uyuşukluk nedeniyle farkında olmadan dudak ve yanağını ısırabilir.
Çünkü sütün, mamanın veya meyve sularının sürekli olarak dişler üzerinde kalması çok hızlı çürük oluşumuna neden olur. Sütün içerisine bal veya şeker katmak da çürük oluşum riskini arttırır. Aynı şekilde sürekli emzik kullanımı, özellikle emziğin bala ya da şekerli şeylere batırılarak verilmesi çok zararlıdır.
Diş içi uyuşturucu iğnenin etkisinin tamamen geçmesi genellikle 2 ila 4 saat sürer. Ancak bazı durumlarda, etki süresi daha uzun olabilir. Eğer diş tedavisi sırasında kullanılan anestezik madde uzun etkili bir madde ise, uyuşukluk hissi daha uzun sürebilir. Bu durumda, etki süresi 6 ila 8 saate kadar çıkabilir.
Anne ilacı emzirmeyi bitirdikten sonra veya enzirmeden 3-4 saat önce almalıdır. Bu süre maternal plazma ilaç konsantrasyonunun düşmesine ve sütteki konsantrasyonun düşük olmasına yardım edecektir.
Parasetamol içeren ağrıkesiciler 4-6 saatte bir alınabilir. Komplikasyonsuz doğumlardan sonra banyoya izin verilir.
Tiyokolşikosid anne sütüne geçtiği için emziren annelerde kullanımı tavsiye edilmez.
Göğüs Estetiği Yaptıran Kişiler Estetik Sonrası Emzirebilir mi? Meme implantıyla veya diğer bir ismiyle meme silikonu ile yapılan göğüs estetikleri emzirmeyi önleyen bir engel değildir. Estetik sonrasında gebe kalınması durumunda sür verme döneminde, silikondan kaynaklanan herhangi bir problem karşılaşılmamaktadır.
Süt Dişe Dolgu Yapılırken İğne Yapılır Mı? Çocuklarda dolgu yapılırken, ilgili bölgeye iğne ile lokal anestezi uygulanır. Ancak lokal anestezi sırasında ağrı hissedilmemesi için önden anestezik jel, sprey yapılabilmektedir.
Herkes Diş Beyazlatma İşlemi Yaptırabilir mi? Diş beyazlatma işlemi genellikle güvenli ve etkilidir, ancak bazı insanlar için uygun olmayabilir. Örneğin: Gebeler ve emziren anneler: Gebeler ve emziren anneler diş beyazlatma işlemlerinden uzak durmalıdır, çünkü bebeğin sağlığını etkileyebilecek bilgi yoktur.
PAROL'un emziren anne tarafından tedavi edici dozlarda alınması bebek üzerinde bir risk oluşturmaz.
Röntgen, mamografi, MRG ve BT tanı yöntemlerindeki radyasyon emzirme döneminde güvenlidir. Bu tipteki radyasyon canlı hücrelerde DNA mutasyonu oluşturabilecek özellikte olmasına rağmen sütte birikmez, bu nedenle emzirmeye ara vermeden devam edilebilir.
Emziren Kadınlar: Diklofenak anne sütüne geçtiğinden, emziren kadınlara verilmemelidir. Pediyatrik hastalarda güvenilirliği ve etkinliği kanıtlanmamıştır. Yaşlılarda (65 yaş ve üzeri) farmakokinetik özellikler gençlerinkine benzerdir. Yaşlı ve genç hastalarda güvenilirlik ve etkinlik açısından farklılık gözlenmemiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri