1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır.
A. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir. Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
Vize ve final sınav not ortalaması 40 puan altında kalan öğrenciler sınıf geçebilmek için telafi sınavı olarak bilinen bütünleme sınavından yeterli puan almak zorundadır. Vize, Final ve Büt Notları ortalaması Nasıl Hesaplanır? Vize, final ve büt notları ortalama hesabı, vize ve final sınav ortalaması alınarak yapılır.
İlgili 18 soru bulundu
Final sınavlarından yaklaşık 1 hafta sonra yapılan ve final sınavı yerine geçen sınavlardır. Bu sınava girmek zorunlu değildir. Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir.
Hayır, bütünleme sınavına giremezsiniz. Bütünleme sınavına girebilmenin ön şartı, final sınavına hiç girmemek veya final sınavı sonucu FF, FD, DD ve DC harf notlarından birini almaktır. Bu durumda BB, CC gibi not alan öğrenciler sistem kabul etse de sınava giremezler.
CC Kaç Puan? CC harf notunun rakamsal olarak karşılığı 65-74 puana denk gelir. Bu puanı alan öğrenciler sınavına girdikleri o dersten geçer not almış kabul edilir.
Koşullu geçer harf notlu dersi yoksa, Ders Seçim (Ekle-Sil) Otomasyonunda yer alan CC ve üzeri harf notu aldığı dersleri tekrar alabilecektir. Ders seçim işlemlerini, Ders Seçim (Ekle-Sil) Otomasyonundan 27 Kasım 2020 tarihi saat 17.00'a kadar yapabilecektir.
CB: 70 - 74 / Başarılı CC: 60 - 69 / Başarılı DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Şartlı Geçiş: Ders notunuz DC veya DD ise MEZUN OLURKEN eğer ortalamanız yani GANO'nuz 2.50 ve üzeri ise DD ve DC dersleri; 2.25-2.49 arasında ise DC olan dersleriniz başarılı olarak gözükür ve mezun olabilirsiniz.
4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.
Bu nedenle bir dersten (DC) harf notunu alan öğrencinin bu dersten başarılı sayılabilmesi için AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir. Sorumlu olduğu öğretim planında koşullu başarılı dersi/dersleri bulunan öğrencinin mezun olabilmesi için tüm derslere ait AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir ve AGNO hesabına katılır.
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir. Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
FD ders notu büte kalındığını gösterir. Eğer büte girmezseniz dersten kalmış sayılırsınız.
Öğrencilerin bütünleme sınavına girmeleri için bir sınırlama yoktur. Bir öğrenci ister 1 ister 5 dersten bütünlemeye girebilir.
Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar.
Yani bütünleme sınavı ikinci bir final sınavıdır. Final sınavı notunuz silinir ve bütünleme sınavından aldığınız not yazılır.
BÜT sınavına giriş yapabilmek için öncelikle öğrencilerin zayıf notu olması gerekiyor. Herhangi bir dersten zayıf almış öğrenci için bu sınav sistemi oluşturuluyor. BÜT sınavları okul dönemlerinin kapatılmasıyla birlikte yapılıyor. Özellikle tatil zamanlarında yapılan bir sınav türüdür.
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır. Yarıyıl Sonu Sınavında alt limit 40 puana çıkarılmıştır. Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir.
Örneğin final notundan en az 60 alması gereken bir öğrenci bunu başaramazsa eğer dersten kalır. Bu durumda final notunu telafi etmek için bütünleme sınavı yapılır. Öğrenci bütünleme sınavından 60 ve üzeri bir not alırsa eğer dersi geçmiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri