AÖF ara sınav ve dönem sonucu ortalamasına göre AA, AB, BA, BB, BC, CB,CC harf notuna sahip adaylar o dersi başarıyla tamamladı. Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder.
CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
CD, DC VE DD HARF NOTLARI GEÇERLİ Mİ? Bu notlar koşullu geçerli harf notları arasında yer alıyor. Yani öğrencinin AGNO'su (ağırlıklı genel not ortalaması) 2.00'ın üzerindeyse öğrenci bu derslerden geçmiş sayılıyor.
CD harf notu öğrencileri en çok korkutan notlar arasında bulunur. Ortalamanın bir altında olan bu notu alan öğrencinin bu dersten geçme ihtimali çok zayıftır. CD notu 58- 64 puanları arasında bir nottur. Denk geldiği katsayı ise 1,50'dir.
İlgili 26 soru bulundu
2) değerlendirebilirsiniz. Şartlı Geçiş: Ders notunuz DC veya DD ise MEZUN OLURKEN eğer ortalamanız yani GANO'nuz 2.50 ve üzeri ise DD ve DC dersleri; 2.25-2.49 arasında ise DC olan dersleriniz başarılı olarak gözükür ve mezun olabilirsiniz.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir.
Öğrenci eğer girdiği sınavdan DC notu almış ise bu öğrencinin başarısız olduğunu gösterir. DC alan bir öğrenci girdiği dersten geçemez. Bu öğrencilerin ya yeniden sınava girmesi gerekir ya da ders tekrarı yapması gerekir.
Çok bilinen bir yanlış, dd notunun kaldığı yok. D demek geçtin demektir, artık o dersi almana tekrar gerek yoktur ama ortalaman düşükse sınıfı geçemeyeceğinden ortalamayı düşüren de DD olduğundan o dersi tekrar alırsın olur biter.
35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arası "Geçer" notudur. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
AÖF CD geçer harf notudur. AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.
AÖF CD notu öğrencinin o dersten ortalamaya bazlı olarak geçtiğini gösterir. Notu CD gelen bir öğrenci ortalama not oranı ile geçmiş demektir.
DC, geçer nottur ancak koşullu geçer nottur. CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır.
Harf puanlama sistemine göre CD, DC veya DD alan öğrenciler dersi sorumlu geçmiş olur. Bu not ortalamasına ise sorumlu geçme ya da koşullu geçme denmektedir. Üniversiteden mezun olmak isteyen öğrencilerin belirli bir Not ortalamasını tamamlaması gerekmektedir. Bu not ortalaması Üniversitede 2.00 olarak kabul edilir.
59.5 ve üstü geçer. Finalde 60 alma zorunluluğu yoktur.
"Koşullu geçer not alınan dersler öğrenim süresi boyunca istenirse tekrar alınabilir.
Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir. Bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler için mazeret sınavı hakkı verilmez. Bu durumda, öğrenci kalmış olduğu dersi daha sonraki dönemlerde yeniden alarak geçmek zorundadır.
Koşullu geçtiğiniz dersleriniz mezuniyet durumu oluştuğunda önem kazanmaktadır. Şayet mezuniyet için gerekli ortalamaya sahipseniz koşullu olarak daha önce almış olduğunuz dersleri yeniden almanız gerekmez.
Genel ortalamadan geçtiğin dersler. Örneğin DC not ortalaması ile normalde kalıyorsun. Ancak not ortalaman 2.0 olduğu için bu dersten geçmiş sayılıyorsun. Buna koşullu geçme denir.
Ortalama 45 mi, 50 mi olması gerekiyor? Lise baraj dersinden kalınca ne olur? LİSE SINIF GEÇME NOTU KAÇ 2022? Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir.
Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır. Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri