Çizik CD'leri Kolonya İle Kutsamak :) deneyeyim dedim ve başarıya ulaştım. PC, CD'yi okudu ve Photoshop'u kurabildim. Siz de çizik CD'niz varsa bu yöntemi kullanabilirsiniz. İlk önce kolonyayı CD'nin arkasına biraz damlatın ve peçete ile silin.
Garip ama gerçek: Diş macunu ve buzlukla kurtarma
Dişmacunu ve yumuşak bir bezle çiziklerin üzerini (CD/DVD'nin ortasından başlayarak dışa doğru) cilalayın ve daha sonra CD'yi ılık suyla yıkayıp durulayın. Bu yöntem çoğu durumda işe yarayacaktır.
CD veya DVD'yi Onarmanın 5 Yolu
Eğer başarılı olursanız, diski hemen bir başka diske kopyalamanızda fayda var çünkü onarım kalıcı olmayabilir. 1. Yumuşak ve tüysüz bir bezle ılık suyla silin: Yağlı eller, disklerin okunmasında soruna yol açabildiğinden bu, genellikle en güvenilir çarelerden biridir.
Eğer diskin alüminyum yüzeyinde çizik varsa diskin tamiri olanaksızdır. Bu, disk çok derinden çizildiyse olur. Derin ve dairesel çizikler giderilemez. Oyunu iade etmen ya da yenisini satın alman gerekir.
bulaşık deterjanı ile yıkayın, fazla suyunu silkeleyin, kağıt peçete ile kurutun, tamamdır. sıradan bir sabun ile yıkadıktan sonra havlu ile kurutmak.
İlgili 26 soru bulundu
CD-RW, DVD-RW, DVD+RW veya DVD-RAM diskini bilgisayarınızın CD veya DVD yazıcısına yerleştirin. Başlat düğmesi ve ardından Bilgisayar'ı tıklatarak Bilgisayar'ı açın. Yazılabilir sürücünüzü temsil eden sürücü simgesini tıklatın ve ardından araç çubuğunda Bu diski sil'i tıklatın.
Optik diskin ömrü çok sayıda faktöre dayandığından, ne kadar süre hizmet verebileceğini tahmin etmek oldukça güçtür. Ancak tahminlere göre kaydedilmiş CD-R'ler ve Blu-Ray diskler 200 yıla kadar dayanabiliyorlar. Kaydedilmiş CD-RW ve DVD-R'ler ise 20 ile 100 yıl arasında bir ömre sahipler.
Araba çalışmaz hâldeyken CD çaların güç ve CD çıkartma düğmelerine parmağını aynı anda basılı tut. CD çaların güç ve CD çıkartma düğmelerine aynı anda parmağını basılı tut ve on saniye kadar beklet. Eğer müzik sisteminin bir “zorla çıkartma” özelliği varsa CD'yi dışarı atacaktır.
Hatta ben cd çantasında muhafaza etmenizi öneririm. Kesinlikle güneş ışından uzak karanlık bir yerde saklanılmalı. Kullanıldıktan sonra derhal çantasına, zarfına vs. ye geri konulmalı yani asla tozlandırılmamalı. Manyetik alanlardan uzak tutlmalı (korumasız hoparlörlerden).
Fiziksel detaylar. CD, 1,2 mm kalınlığında, 15-20 gram ağırlığında ve polikarbonat plastikten yapılmıştır. İçten dışa doğru sırasıyla merkezî delik (15 mm), ilk-geçiş bölgesi, sıkma alanı, ikinci geçiş bölgesi (ayna grubu), program (veri) alanı ve çerçeveden oluşur.
CD/DVD sürücüsü, sürücüdeki bir düğmeye basılarak açılabilir. Sürücü üzerindeki bir düğmeye basıldığında sürücü açılmazsa veya düğme sürücüde yoksa, Windows kullanarak acil çıkarmayı veya çıkarmayı deneyin. Windows , Dosya Gezgini'nde gerçekleştirilebilen basit yöntemlerle tepsiyi çıkarma yeteneği sağlar.
Kullanılmayan CD lerle başka neler yapılabilir? CD den sehpa kaplama, CD den nazar boncuğu yapımı, CD den tepsi yapımı, CD den ay yıldız yapımı, CD boyama gibi etkinlikler yapabilirsiniz. Peki CD nasıl kesilir? CD kesmenin en kolay yolu onu cetvel ile çizerek makas yardımıyla kesmek.
Yaygın inanışın aksine, virüslü bir disket, flash bellek, CD vb. bilgisayara yerleştirildiğinde -eğer otomatik çalıştırılan (auto-run) bir dosya yoksa- bilgisayara virüs bulaşmaz.
Sıcaktan, nemden, manyetik alandan, ayrıca durduğu yerde (mesela masa da iken) sağa sola kaymalar sonucu oluşan çiziklerden cd/dvd ler bozulabilir.
Sirke, özellikle suda eriyen lekeleri çıkarmada çok etkilidir. Limon suyu ise lekenin türüne göre farklı şekillerde kullanılabilir. Kabartma tozu ve karbonat, beyazlardaki lekeler nasıl çıkar sorusunun en etkili cevaplarından biridir. Tuz ise özellikle kan lekelerinin çıkarılmasında kullanılabilir.
CD ve DVD'ler nispeten kolay bir şekilde geri dönüştürülebilir ve özel toplama kutularına atılmalıdır. Geri dönüşüm birçok açıdan ekonomiktir: petrol tasarrufu sağlar, kaynakları korur ve uzun vadede çevre üzerindeki yükü azaltır.
Cd nin parlak yüzüne bak. eğer her yeri aynı renkse boş , iç tarafı daha açık rekse doludur.
Replication; fabrika ortamında yazılamayan CD'ler (CD- ROM) üretilerek basılmıştır. CD-R kopyalama ise oturduğumuz yerden, elimizin altında bulunan bilgisayarlar sayesinde CD yazıcılar ve benzeri cihazlar yardımıyla yazılabilir. CD' lerin çoğaltımı replication ve duplication üzerine kopya alınması şeklinde yapılmıştır.
CD üretimi devam ediyor ve müzik gibi büyük sektörlerde yoğun kullanıma devam edilecek. Zaten DVD ve Blu-ray okuyucuları da CD'leri okuyabiliyor. Bu sebeple CD okuma konusunda bir problem olmayacak.
CDR bir kez doldurulduktan sonra bir daha silinip baştan veri yazılamaz. CDRW, yani CDRewritable, yeniden yazılabilir CD'lerdir. Yani CDR'ler yeniden kullanılamazken CDRW'ler yeniden kullanılabilinir CD'lerdir. CDRW'deki verilerinizi silmek için CD'nizi bilgisayarınızın CD soketine yerleştirin.
Gümüş renginde korsan baskı yapılmış ürünlere de piyasada rastlanırken bunların çoğu yurtdışı çıkışlı kopyalar. -Orijinal CD'ler kabında, korsanlar jelatin içinde satılıyor. -Orijinal film CD'lerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınmış bandrol ve bazen de CD'nin çoğaltma hakkına sahip şirketin logosunu havi ...
Boş CD Sıkça Sorulan Sorular
%6 indirimle Elba Boş Cd-R 50li Paket 507 TL'ye, %6 indirimle Verbatim 700 MB 52X 80Min CD-R 50'li 1 Paket 310 TL'ye, %6 indirimle Hp Boş Cd-R 329 TL'ye, %6 indirimle Boş Cd-R Iomega Prıntable 50li Boş Cd 282 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Centipat. CD r ustune yazildiktan sonra CD-ROM oluyor ve bdaha yazip silmeye izin verilmiyor.
Yapmanız gereken dosyaya sağ tıklayarak “Özellikler” bölümüne girmek ve alt kısımda yer alan “Salt Okunur” seçeneğinin işaretini kaldırmak. Bu değişikliğin aktif olabilmesi için “Uygula” butonuna tıklamayı unutmayın.
Hastalık temas sonrası 2-14 gün arasında ortaya çıkabilmektedir. Çeşitli nedenlerle bağışıklık sistemi baskılanmış kabul edilen hastalarda hastalık ağır seyredebildiği için virüs yükünün uzun süre vücuttan uzaklaştırılamamasına bağlı olarak bulaştırıcılık süresinin 20 günü bulabildiği gösterilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri