Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder. Bu notları alan öğrencilerin genel not ortalaması 2.00'ın altında ise başarısız olur. GNO'su 2.00'ın üzerinde ise adayların bu dersleri vermesine gerek yoktur.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.
AÖF CD notu öğrencinin o dersten ortalamaya bazlı olarak geçtiğini gösterir. Notu CD gelen bir öğrenci ortalama not oranı ile geçmiş demektir.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
İlgili 18 soru bulundu
Şartlı Geçiş: Ders notunuz DC veya DD ise MEZUN OLURKEN eğer ortalamanız yani GANO'nuz 2.50 ve üzeri ise DD ve DC dersleri; 2.25-2.49 arasında ise DC olan dersleriniz başarılı olarak gözükür ve mezun olabilirsiniz.
a) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, G harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten DC, DD harf notlarından birini alan öğrenci, o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
CD notu son derece kritik hatta başarısız olarak değerlendirilen bir nottur. Öğrenci bu notu aldığında o dersten kalmış sayılır. Kurtarma sınavlarında da bu notu alan bir öğrenci bir sonraki sene aynı dersi tekrar alabilme sorunu yaşayabilir.
CD, DC VE DD HARF NOTLARI GEÇERLİ Mİ? Bu notlar koşullu geçerli harf notları arasında yer alıyor. Yani öğrencinin AGNO'su (ağırlıklı genel not ortalaması) 2.00'ın üzerindeyse öğrenci bu derslerden geçmiş sayılıyor.
AÖF ara sınav ve dönem sonucu ortalamasına göre AA, AB, BA, BB, BC, CB,CC harf notuna sahip adaylar o dersi başarıyla tamamladı. Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder.
35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arası "Geçer" notudur. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
DC notunun rakamsal puan değeri 58 ile 64 arasındadır. Dersten geçme katsayısı ise 1,50'dir. Bir dersten başarı ile geçebilmek için en az 2,00 ve üzerinde katsayıya sahip olmak gerekir. Bu nedenle DC olan bir öğrenci başarısız olarak değerlendirilir.
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir. Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
DD ve DC notu ilgili dersin koşullu olarak başarıldığını (geçildiğini) gösterir. Öğrenci mezuniyet aşamasına geldiğinde AGNO'su 2.00 veya üzerindeyse başarılı sayılır.
DD ile sınıf geçmek mümkün değildir. Çünkü DD harf notu başarısız olarak değerlendirilen bir puandır. Bu nedenle de bu puan ile sınavına girilen dersten geçilemez.
Harf puanlama sistemine göre CD, DC veya DD alan öğrenciler dersi sorumlu geçmiş olur. Bu not ortalamasına ise sorumlu geçme ya da koşullu geçme denmektedir. Üniversiteden mezun olmak isteyen öğrencilerin belirli bir Not ortalamasını tamamlaması gerekmektedir. Bu not ortalaması Üniversitede 2.00 olarak kabul edilir.
Üniversitede vizelerde ve finallerde notlarınız harf notlarına dönüştürülür. Bu harf notları şayet CD, DC veya DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektedir.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır.
Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar.
Üniversitede dersten kalınır, bir sonraki yıl aynı dönem o ders tekrar alınır. Yani sınıf tekrarı diye bir şey yok. Genel not ortalaman 1.80'in altına düşerse de şartlı olarak geçmiş olduğun (DC, DD ile) dersleri tekrar almak zorunda kalırsın. Kaldığın dersleri seneye tekrar alırsın.
Öğrenciler koşullu geçer not almış oldukları dersleri de tekrarlayabilir. Tekrar edilen veya seçimlik dersler bakımından yeni seçimlik dersten alınan ders başarı notu, eski notun yerine geçer, ancak eski not akademik kayıtlarda ve not dökümünde gösterilir.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Şurada Paylaş!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri