Sistem ayarları, kullanıcıların çalışma ortamlarını etkileyen her türlü çevresel değişkenin ayarlanmasıdır. Bu nedenle sunucular dahil olmak üzere tek bir uygulama yazılımının kendi iç ayarlarını sistem ayarı olarak görmek doğru olmaz. Pardus'da dört tür sistem ayarını grafik arayüzden yapmak mümkündür.
Android ayarlarını bulma ve belirleme
Google Yönetici konsolu hesabınızda oturum açın. Yönetici hesabınızı (@gmail.com ile bitmeyen hesap) kullanarak oturum açın. Android'e gidin. Bir ayar kategorisini ve ayarı tıklayın.
Aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak Ayarlar uygulamasını açmayı deneyin: Başlat simgesine tıklayın ve Ayarlar öğesini seçin. Başlat simgesine tıklayın, Ayarlar yazın ve uygulamayı listeden seçin. Başlat simgesine sağ tıklayın ve menüden Ayarlar öğesini seçin.
Hızlı Ayarlar'ı açma
İlk birkaç ayarınızı görmek için parmağınızı ekranınızın üst kısmından aşağı doğru kaydırın. Tüm Hızlı Ayarlarınızı görmek için parmağınızı tekrar aşağı kaydırın.
İlgili 20 soru bulundu
Hızlı Ayarlar'la, ayarlarınızı telefonunuzun herhangi bir ekranından görebilir ve değiştirebilirsiniz. Sık sık değiştirdiğiniz ayarlara ulaşmak için bunları Hızlı Ayarlar'a ekleyebilir veya taşıyabilirsiniz.
Ayarlar'a girin, Genel yönetim'e dokunun, Sıfırla seçeneğini seçin, (Opsiyonel) Telefon Hakkında'ya girip aşağıdan Sıfırla'ya basın.
Ayarlar uygulamasında , parolanız, bildirim sesleri gibi değiştirmek istediğiniz iPhone ayarlarını arayabilirsiniz. Ana ekranda (veya Uygulama Arşivi'nde) Ayarlar'a dokunun.
Sistem ayarlarını değiştir
Sistem ayarlarını değiştirme izni, bir uygulamanın yalnızca genel ayarları değiştirmesine olanak verir. Global ayarlarda bir değişikliğe izin vermez. Neden tehlikelidir: Kulağa riskli gibi gelse de, aslında oldukça zararsız bir izindir.
Sistem uygulamaları, Android için Saat ve Hesap Makinesi ya da iOS için FaceTime ve iTunes Store gibi önceden yüklenmiş uygulamalardır. Bu uygulamaların çoğu kaldırılamaz, ancak bu uygulamalara erişim izni verebilir veya erişimi engelleyebilirsiniz.
Fabrika verilerine sıfırlama işlemi verilerinizi telefondan siler. Google Hesabınızda saklanan veriler geri yüklenebilirken, tüm uygulamaların yüklemesi ve bu uygulamalara ait veriler kaldırılır.
Android: > Ayarlar > Gizlilik'e dokunun. iPhone: Ayarlar > Gizlilik'e dokunun. KaiOS: Seçenekler > Ayarlar > Hesap > Gizlilik'e basın. Masaüstü: Menü > Ayarlar > Gizlilik'e tıklayın.
Android telefonda gizlilik ayarları yapılması, verilerin üçüncü taraflarla paylaşılmasını engelleyecektir.
Google Hesabınıza gidin. Sol gezinme panelinde Güvenlik'i seçin. Cihazlarınız panelinde Cihazları yönet'i seçin. Google Hesabınızda şu anda oturumunuzun açık olduğu veya son birkaç hafta içinde açılmış olduğu cihazları görürsünüz.
Otomatik Doldurma, fatura bilgileri, oturum açma bilgileri ve daha pek çok web sitesindeki bilgileri kaydetmenize olanak sağlayan şeydir. Kısacası, geçmişte başka bir web sitesinde bilgileri zaten girmişseniz, formları otomatik olarak doldurur.
Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir.
Android 9 / 10 /11 için: Ayarlar altında Sistem > Sıfırlama seçenekleri yolunu izleyin Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğiyle devam edin. *Ekran kilidiniz varsa, ekran desenini, PIN kodunuzu veya şifrenizi girmeniz gerecektir. 3. Telefonu sıfırla butonuna dokunun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri