CEH v12, eğitim, laboratuvarlar, değerlendirme, sahte katılım (mock engagement) ve hatta bir dizi küresel bilgisayar korsanlığı yarışması ile etik bilgisayar korsanlığı hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğreten yenilenmiş bir programdır.
EC-Council'ın CEH Programı, dünya çapında önde gelen bilgi güvenliği uzmanlarını onaylamıştır. CEH sertifikası alarak sadece bilgi güvenliği alanında sözel bilgiye sahip olmayacak aynı zamanda uygulamalı laboratuvarlarda pratik bilgilerinizi de pekiştireceksiniz.
Sınav açıkcası çok zor bir sınav değil ancak CEH toollarına aşina olmayan birisi için bazı soruları yapması zor olabilir. Sınavda 14/20 yaparsanız geçebiliyorsunuz. Sınav boyunca size tüm sınavı browser üzerinden yaptırıyorlar ve cevaplar tek ekrana giriliyor.
CEH sınavının dili İngilizce'dir ve sınav test şeklinde İngilizce sorulardan oluşmaktadır. Sınav ücreti ec-council tarafından 950 USD olarak belirlenmiştir.
EC-Council'in 312-50 kodlu sınavlarına girerek, CEH Sertifikası alabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
CEH Yazılı Sınavı
Yazılı sınav 125 sorudan oluşuyor.
Beyaz şapkalı hackerlar, Türkiye'nin enerji tesislerinden bankalarına, dev şirketlerinden kamu kurumlarına kadar birçok yerini "siber korsanlar"dan koruyarak adeta "siber alem muhafızlığı" görevini üstleniyor.
Hal böyle olunca, ülke ve kuruluşların en stratejik birimleri beyaz şapkalı hacker arayışına giriyor. İ-Akademi'nin 35 saatlik Beyaz Şapkalı Hacker eğitimi ile kendinizi siber güvenlik alanında geliştirebilir ve bilgi güvenliği uzmanı olarak iş bulabilirsiniz.
Etik Hacker eğitimi hackerların sistemlere sızmada kullandığı yöntemleri ve araçları detaylı ve uygulamalı bir şekilde anlatılarak proaktif güvenlik anlayışı kazandırma amaçlı bir eğitimdir. Benzeri eğitimlerden farkı eğitim içeriğinde gerçek dünyaya uygun uygulamaların kullanılması ve pratiğe önem verilmesidir.
Beyaz Şapkalı Hacker (CEH V10), bilişim suçları işleyen korsanların kullandıkları teknik ve yöntemleri bilen, korsanların eylemleri sırasında kullandıkları araçları ve yazılımları tanıyan, kısacası bilgisayar dünyasının saldırganları (kötü niyetli) ile aynı bilgi ve beceriye sahip olan iyi niyetli güvenlik uzmanıdır.
CEH sertifikası, bilgisayar sistemlerine ve web sunucularına yönelik artan güvenlik tehlikeleri ve bilgisayar korsanlarını önleyici sistemler yapma ihtiyacı göz önüne alındığında kurumlar için oldukça faydalıdır.
Beyaz şapkalı hacker olmak için zorunlu olmamakla beraber üniversitede Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümler okunmalıdır.
Barikat Akademi olarak başlatılan Hacker Okulu ihtiyaç duyulan siber güvenlik iş gücünü karşılamaya ve siber tehditlere karşı siber güvenlik uzmanları yetiştirmeye yönelik bir eğitim programıdır.
Katıldığınız kursun üniversite onaylı bir kurum olması e-devlet onaylı sertifika almanız için en önemli unsurdur. Çünkü bu alınan dijital sertifika Türkiye içerisindeki resmi kurumlar tarafından doğrulabilir durumdadır.
Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler. Örnek olarak bir .
Sertifikalar, kişilerin kariyerinde uzmanlaştıklarını özellikle pek çok alan ve sektörde daha hızlı ilerlemeleri için oldukça yardımcıdır. Aldığınız sertifika sayesinde potansiyel işverenlere, kişinin kendi çalışma alanı hakkında ölçülebilir bir anlayışa sahip olduğuna dair kanıt sağlar.
Aslına bakılırsa hacker kavramı iki ana bölümden oluşur. Whitehat hacker ve Blackhat hacker olarak tanımlayabiliriz. Whitehat hackerler genellikle buldukları açıkları ilgili birimlere ileterek kapatmalarını sağlar ve bir kuruma bağlı olarak çalışabilir. Blackhat hackerler ise kötü hackerler olarak bilinir.
İşinin ehli bir bilgisayar korsanının C, C++, Python ve JAVA gibi programlama dillerine ve kodlama yeteneklerine sahip olması şart. Unix temelli C programlama dili en çok kullanılan ögelerden biridir.
Hacker olmak için iyi düzeyde işletim sistemi ve ağ bilgisi bilmek gerekli. Ancak bununla da kalmıyor; bir hacker yabancı bir sisteme sızmak için kendi araçlarını yazabilen, hedef sistemin dilinden anlayabilen biri olmalı. Bu nedenle kesinlikle programlama bilgisine sahip olmalı.
Kevin Mitnick Kendi deyimi ile "abartılmış olan ününün kurbanı" olan Mitnick adalet bakanlığı tarafından ABD tarihinde en çok aran bilgisayar suçlusu olarak tanınıyor.
Hacker olabilmek için üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilişim Güvenliği Teknolojisi ve Yazılım Mühendisliği gibi bölümlerini tercih edebilirsiniz.
RedHack (Kızıl Hackerlar, Kızıl Hackerlar Birliği), 1997 yılında kurulan, kendilerini Marksist ve sosyalist olarak tanımlayan hacker grubu.
İstatistiklere göre bir hacker, saatte ortalama 41 dolar kazanıyor. Şahsi bilgiler içinde en değerli olanı kişilerin sağlık geçmişleri. Bilgisayar korsanları bu verileri şantaj yapmak veya sigorta şirketlerine satmak için kullanıyor. Bir kişiye ait sağlık bilgilerinden kazanılan para bin dolara kadar çıkabiliyor.
Siyah şapkalı hackerlar, internet ve bilgisayar sistemlerine izinsiz sızarak kötü niyetli amaçlar için bunu yapan kişilerdir. Hackleme konusunda yetenekleri üst düzeydedir. Dolayısıyla sistemlere erişmede kendi yöntemlerini geliştirebilirler.
Etik hacker olarak da adlandırılan beyaz şapkalı hacker; güvenliklerini test etmek, kusurlarını belirlemek, değerlendirmek ve iyileştirme önerilerinde bulunmak için korumalı sistemlere ve ağlara, izin ve bilgi dahilinde giren bir bilgisayar güvenlik uzmanıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri