Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Çekme belgeli araç nasıl muayene olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Çekme belgeli araç nasıl muayene olur?

Ve trafiğe çıkması yasak. Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgeli aracınızı muayeneye götürmek için muayene randevusundan sonra Trafik Tescil Şubeye başvurarak Ek 33/A belgesini almanız gerekiyor. Bu belge ile aracınız 7 gün süre ile trafiğe çıkabilir ve aracınızı bu süre içerisinde muayeneye götürebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autogong.com

Çekme belgeli aracın muayene borcu olur mu?

Çekme belgeli araçların trafiğe çıkabilmesi için öncelikle muayenesinin yapılması gerekmektedir. Çekme belgeli aracın vergi veya ceza borcu bulunmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: generali.com.tr

Çekme belgeli araç muayeneden geçtikten sonra ne yapılır?

Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın eksik, bozuk ve çalışmayan bir yeri var ise tamir yapılması gerekir. Tamir işlemleri tamamlanıp eksikler giderilince araç muayeneye sokulur. Araç muayeneden geçtikten sonra muayene istasyonundan verilen belge ile notere gidilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortalim.com

Çekme belgeli araç muayene ücreti ne kadar?

Çekme Belgeli Araç Muayene Ücreti

Traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet: 575,84 TL. Otomobil, minibüs, kamyonet, özel taşıt, arazi taşıtı, römork, yarı römork: 1.130,44 TL. Otobüs, kamyon, çekici, tanker: 1.528,10 TL.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Cekme belgeli araç aldim ne yapmaliyim?

Muayene sonucunda alınan araç tespit raporu ile notere giderek geçici araç tescil belgesini almak mümkündür. Daha sonra noterden alınan Plaka Basım Talep Belgesi ile beraber Şoförler Odasından plaka çıkartılır. Çekme belgeli aracın trafiğe çıkabilmesi için son olarak motorlu taşıtlar vergisini ödemek gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rentgo.com

Çekme Belgeli Araçların Trafiğe Çıkarılması. Yapılması Gereken İşlemler Evrak Takibi 2022

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Çekme belgeli aracın ruhsatı olur mu?

Çekme belgeli bir araç satın aldıysanız ve arac ıtrafiğe çıkarmak istiyorsanız öncelikle aracınızın muayene onayını almalısınız ve aracın herhangi bir borcu varsa onu ödemelisiniz. Daha sonrasında gerekli belgelerle noter onayı alarak aracınız için yeni ruhsat çıkartabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autoking.com.tr

Cekme belgeli araç Yakalanirsa ne olur?

Çekme belgeli araçlar yasal olarak trafiğe çıkamazlar ve eğer çekme belgeli bir araç trafikte yakalanırsa, plaka sahibine para cezası kesilir. Çekme belgesi olan bir aracın trafikte yakalanması halinde, bu durum ehliyet sahibinin trafik ceza puanına işlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lexus.com.tr

Çekme belgeli araç muayenesiz satılır mı?

Aracın muayenesi bittikten sonra da hemen satışı yapılamıyor. Bunun için araç çekme belgesini almanız gerekiyor. Bunu alarak noterden satış yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avecrentacar.com

Çekme belgeli araç nasıl alınır 2023?

Merak edilen çekme belgeli satış ise doğrudan araç sahibinin ilgili noter kurumuna başvurarak satış işlemlerini gerçekleştirmesidir. Bu işlem genelde birkaç saat içerisinde tamamlanır. Trafik Şube Müdürlüğü başvurusu yapılarak gerekli araç muayenesi yapıldıktan sonra çekme belgeli satış yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birinciel.com

Muayeneden dolayı çekme belgeli ne demek?

Çekme belgesi uzun süre boyunca kullanılmayacak araçların trafikten çekildiğini belirten belgeye deniyor. Çekme belgesi ruhsatı araç sahibinin ilgili kurumlara başvurması sonucu alınıyor. Aracın isteğe bağlı olarak trafikten çekildiğini belirten bu belge, gerekli şartlar yerine getirildikten sonra iptal edilebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.toyota.com.tr

Çekme belgeli araç devri nasıl yapılır?

Çekme belgeli araçların satışı sadece noter aracılığı ile yapılabilir. Araç noterlikte satıldıktan sonra tescil belgeleri Trafik Şube Müdürlüğü'nden alınır. Son olarak aracın muayenesi yapılır ve araç satışı tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoexperim.com

Çekme belgeli araç tekrar trafiğe çıkar mı?

Çekme belgesi olan araçların yasal olarak trafiğe çıkması mümkün değildir. Çekme belgeli araç trafik dahilinde tespit edilirse plakaya para cezası, ehliyet sahibinin hanesine de ceza puanı yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: allianz.com.tr

Çekme Belgesi nasıl kaldırılır?

Araç çekme belgesi nasıl kaldırılır sorusu da oldukça merak edilmektedir. İlk olarak araç çekme belgesinin kaldırılması için aracın muayene ettirilmesi gerekmektedir. Muayene sırasında araçta herhangi bir arıza ya da hasar tespit edilirse bu arızalar giderilmeli daha sonra tekrardan muayeneye sokulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Muayene affı 2023 ne zamana kadar?

Yasal düzenleme, araç muayene gecikme ücretleri için yürürlüğe girdiği tarih olan 12.03.2023 tarihinden itibaren 30/09/2023 günü mesai bitimine kadar geçerli olacaktır. Kanun çıktıktan sonra muayene süresi dolan araçlar, geciktikleri takdirde, her ay için yüzde 5 ceza ödemeye devam edecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuvturk.com.tr

Araç muayene affı var mı?

Trafik cezalarını da kapsayan af yasasına araç muayene cezaları da eklendi. Esnaf, hekim, avukat gibi meslek mensuplarının aidat borçları da af kapsamına alındı. AKP'li milletvekillerinin TBMM'ye sunduğu yeni af yasa teklifine, aracının muayenesini yaptırmadığı için cezaya yakalanan araç sahipleri de eklendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

5 yıllık muayene borcu ne kadar 2023?

2023 Araç Muayenesi Gecikme Ücreti Ne Kadar? Trafiğe çıkan motorlu taşıtlarda vize süresi geçmişse ve trafik kontrol noktalarında sorgulanırsa 951 TL para cezası uygulanır. Araç sahibi bu cezanın ardından 7 iş günü içerisinde aracını muayeneye sokarsa bu ceza 713,25 TL'ye düşmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdeburger.com.tr

Çekme belgeli araç kasko yapılır mı?

Çekme belgeli arabalar ile ilgili merak edilen sorular arasında “Çekme belgeli araca kasko yapılır mı?” olmaktadır. Çekme belgesi olan araçlar genellikle, meydana gelen trafik kazası sonrasında ağır hasar alan araçları kapsamaktadır. Pert nedeniyle çekme belgeli araç kaskosu yapan sigorta şirketleri bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ethicasigorta.com.tr

Trafik sigortası olmayan araç muayeneden geçer mi?

Trafik Sigortasız Araç Muayeneden Geçer mi? Trafik sigortası olmayan araçlara muayene yaptırılması mümkün değildir. Üstelik aracını muayene ettirmeyen ve sigorta da yaptırmayan sürücüler, sürücüsüz ve muayenesiz araç kullandıkları için çeşitli yaptırımlarla karşılaşırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Çekme belgeli aracın muayene borcu nereden öğrenilir?

e-Devlet Kapısı
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
  • TÜVTÜRK Muayene Durum Sorgulama.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

Araç muayenesi olmadan devir olur mu?

Muayene Olmadan Araç Satışı Yapılabilir mi? TÜVTÜRK tarafından yapılan ve fenni muayene olarak adlandırılan işlemin yapılmadığı araçların satışı gerçekleştirilemez. Araç ile ilgili devir işlemini başlatmaya çalışsanız bile tamamlamanız mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Çekme belgeli aracın plakası değişir mi?

Çekme belgeli bir araba alırsanız bu aracı trafiğe çıkarabilmek için muayene onayı almalı, aracın herhangi bir borcu varsa ödemeli, noterden de onay alarak kendi üzerinize yeni plaka ve yeni ruhsat çıkarmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr

Plakasız araç kullanma cezası kaç para?

Plakasız bir araçla trafiğe çıkmak 2 bin 312 TL para cezasının yanı sıra sürücünün sürücü belgesine de 10 ceza puanı uygulanır. Aynı zamanda plakasız aracın trafiğe çıkmasına müsaade edilmez. Plakasız araç trafikten men edilerek çekici ile en yakın emniyet otoparkına çekilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Muayenesi olmayan araç nasıl satılır?

Muayenesiz araç satışı yapılabilmesi için aracın çekme belgesine sahip olması gerekir. Trafikte çekilen araçların satışı noter eşliğinde gerçekleşebilir. Aracın satıştan sonra tekrar trafiğe girebilmesi için muayeneye girmesi zorunludur. Aksi takdirde yeni araç sahibi muayenesiz araç kullanma cezasına tabi olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Çekme belgeli araç hurdaya satılır mı?

Ağır hasarlı, pert, kazalı, hasarlı, çekme belgeli ya da hurda belgeli tüm araçlar alınabilir ya da satılabilir. Araçları farklı şekillerde değerlendirmek isteyen kişiler hurda belgeli araç satın alma konusunda istekli olabiliyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autogong.com

Çekme Belgesi masrafı ne kadar?

Araç çekme belgesi almadan önce noterde aracın üzerine herhangi bir haciz, yaptırım vb. durumların olmaması durumuna da dikkat edilmesi gerekir. 2023 yılı itibari ile noterden alınacak olan araç çekme belgesinin bedeli 125 TL civarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT