Elektrik tip deluge vana, yangından korunma sistemlerinde bir baskın sisteminden su tahliyesini kontrol etmek için kullanılan vana türüdür. Baskın sistemleri, bir yangın durumunda belirli bir alana büyük miktarda suyu hızlı bir şekilde salmak için tasarlanmıştır.
Inbal Deluge vana, yüksek hacimli suyun hızlı uygulamasını gerektiren durumlarda kullanılır. Bu nedenden dolayı yangından korunma sistemiyle bağlantılı olarak çalışır. Deluge vananın diğer vanalardan farkı, elektriksel ve manuel kumandası sayesinde otomatik olarak kontrol edilmesidir.
Deluge vana, bir sprinkler (4) patlayana kadar açılmayacaktır. Bir sprinkler açıldığında, boru içerisindeki basınç düşümü pnömatik aktüatörü (5) açar. Dedektörün algılaması ve boru içerisinde düşen basınç ile deluge vana hücresi (6) açılarak, vanayı açar.
Bu sistem, yangın yayılımının yüksek ve hızlı olmasının beklendiği ve suyun yangının meydana gelip yayılacağı tüm alana uygulanmasının istendiği durumlarda kullanılır. Boru tesisatına açık tip sprinkleri bağlanır. Borular su veya hava ile basınçlandırılmaz.
Baskın (Deluge) Alarm Sistemi özel tehlike sınıfında olan tüm mahallerde su veya köpük ile kullanabilinen sistemlere denir.
İlgili 32 soru bulundu
Reliable Model DDX Baskın Vanası, baskın, ön uyarmalı veya özel yangın önleme sistemi tiplerinde ana kontrol vanası olarak kullanılmak üzere tasarlanmış, hidrolik olarak çalışan, diferansiyel kilitleme özelliğine sahip, klape tipi bir vanadır.
Baskın (Deluge) Sprinkler Sistemleri
Baskın sistem, yangın yayılımının yüksek ve hızlı olmasının beklendiği ve suyun yangının meydana gelip yayılacağı tüm alana uygulanmasının istendiği durumlarda kullanılır.
Sprinkler sistemi yangın durumunda devreye giren bir tür söndürme tesisatı olarak tanımlanabilir. Yangın algılandığı zaman bu sistem tarafından sprinkler başlığından su ve benzeri söndürücü maddeler püskürtülür. Bu sayede de yangına erken müdahale edilir ve herhangi bir kötü sonuç ortaya çıkmadan yangın söndürülür.
Boom sulama sistemi, fidelik masa üstü sulama sistemi olup tüm sera üzerinde raylı bir sistem desteği ile sprinkler aracılığı ile yapılan sulama ve ilaçlama şeklidir. Boom sulama kurulumları otomatik yada yarı otomatik olarak kurulan sistemlerdir ve uzaktan kumanda aracılığı ile kontrol edilebilmektedir.
Sprinkler sistemi yağmurlama olarak da geçmektedir. Sprinkler sisteminin amacı yangına erken tepki verilmesi amacıyla suyun boşaltılmasıdır. Yangın anlarında sprinkler sistemi devreye girerek söndürülmesi gereken alana anında müdahale edilmektedir.
Hücre Tekeri (Rotary Vana) çeşitli granül veya toz malzemenin silolardan akışını kontrol etmeye yarayan iletim sistemi ekipmanıdır. Yer çekimi, basınç veya vakum yöntemi ile çalışırlar.
Plunger vanalar yüksek basınç farkı sistemde debiyi, basıncı, su seviye farkını kontrol etmek için kullanılan yüksek emniyet kat sayısına sahip vanadır.
Oturmalı tip (glob) vanalar; bir milin ucuna bağlı klapenin, akışkan geçiş deliğinin üstüne oturtulması veya kaldırılması ile, akışkan geçişini kesip, açarak görevlerini yerine getirirler. Glob vanalar klape tipine bağlı olarak, farklı akış karakteristiğine sahip olurlar.
Relief kontrol vanaları debi değişikliklerinden bağımsız olarak sistemdeki basıncı sabit tutar. Relief pilot valfin kontrol mekanizması sistemin debisi azaldığında, sistem basıncını sabit tutmak için hızlı bir şekilde açılır. Sistem basıncı vananın ayarlı olduğu değere düştüğünde darbe yaratmayacak şekilde kapanır.
Damper Vanalar genellikle kelebek veya Bıçak sürgülü vana tasarımı gibi çalışan ve özellikle çok yüksek sıcaklık ve çok düşük basınçta (max 500 mbar) çalışmak üzere tasarlanmış vanalardır. Damper valfleri, hava-gaz-toz gibi akiskanlarin akış kontrolü ve yönlendirme uygulamaları için kullanılır.
Tarımda sulama sistemleri arasındaki en verimli ve en az su kullanan sulama yöntemi damlama sulama yöntemidir. Bu yöntemde kullanılan su diğerlerine göre daha azken alınan verim diğerlerinden daha fazladır. Sıra şeklinde yerleştirilen bitkilerde ve ağaç yetiştiriciliğinde kullanılmaktadır.
Sulama gereksinimini genel olarak haftada bir defa gerçekleştirmeniz yeterli olabilmektedir. Fakat, sıcak ve kuru havaların olduğu zamanlarda bitkilerin suya olan gereksinimi artış göstereceği için sulamada sıklık yapılabilir. Ayrıyeten, yağışların fazla olduğu zamanlarda sulama yapılmasına gerek kalmayabilir.
Damla sulama yöntemi diğer yöntemlere oranla daha fazla su tasarrufu ile daha yüksek verim ve kalite sağlayan, toprak ve su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğini sağlayan, gübrenin sulama suyu ile birlikte uygulanmasına imkan veren, daha az enerji kullanan, diğer yöntemlerin uygulanamayacağı koşullarda ...
Sprinklerin kullanımında, onaylanmış tasarım değerleri dikkate alınmalıdır. Genel olarak tasarımda izin verilen en düşük basınç 0.7 bar olarak alınır.
Paslanmaz Çelik (Krom Nikel) yayları sayesinde düşük su basınçlarında (1,5 bar) dahi verimli rotasyon. Uzun mesafe su atışı sağlamak için güçlendirilmiş Nozzle'lar. Yarı Çap atış mesafesi 12-16 metre.
Sprinklerde minimum basınç (konutlarda) 0,5 Bar olmalıdır. Basıncın daha düşük çıkması durumunda K sabiti değişik sprinkler seçilmelidir.
Bir yangında sıcaklık, sprinkler çalışma sıcaklığına ulaşınca (genellikle 186°F - 86°C), sprinkler içindeki bağlantı malzemesi erir veya sıvı dolu bir ampul patlar ve sprinkleri açar, su açılır ve sesli alarm tetiklenir.
PENDENT SPRİNKLER | Yantek Yangın
Bu sistem yangın çıktığında kendiliğinden devreye giren ve alevlerin üzerine su sıkarak yangını söndüren veya yayılmasını önleyen sistemdir.
Preaction Sistem
Basınçlı su, deluge sistemde olduğu gibi, vananın girişinde mevcuttur. Sistem iki adet tetikleme bekler. Eğer yangın dedektörlerinden bir alarm gelirse, vana tetiklenir ve su sprinklere kadar gelir. Sprinkler patlamadıkça su ortama boşalmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri