Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Çekme Belgesi nasıl kaldırılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Çekme Belgesi nasıl kaldırılır?

Araç çekme belgesi nasıl kaldırılır sorusu da oldukça merak edilmektedir. İlk olarak araç çekme belgesinin kaldırılması için aracın muayene ettirilmesi gerekmektedir. Muayene sırasında araçta herhangi bir arıza ya da hasar tespit edilirse bu arızalar giderilmeli daha sonra tekrardan muayeneye sokulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Çekme belgeli araç nasıl düzelir?

Çekme belgesi olan araçların tekrar trafiğe çıkmadan önce muayeneden geçirilmesi gerekir. Sürücülerin muayene randevusuna gitmeden önce zorunlu trafik sigortası ve egzoz muayenesi yaptırması şarttır. Muayene sonucunda alınan araç tespit raporu ile notere giderek geçici araç tescil belgesini almak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rentgo.com

Çekme Belgesi iptal edilir mi?

Çekme belgesi, araç sahibi tarafından aracın isteğe bağlı olarak trafikten çekildiğini belirtirken ilerleyen zamanlarda gerekli şartların yerine getirilmesi ile birlikte iptal edilebilir. Bu süreçte çekme belgeli araçların trafiğe çıkma hakları söz konusu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: allianz.com.tr

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkarılır?

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Çıkabilir mi? Çekme belgeli araç trafiğe çıkamaz. Çekme belgeli motoru trafiğe çıkarma cezası, Karayolları Trafik Kanununun 21. maddesine göre 10 ceza puanı ve 2.018 TL idari para cezası şeklindedir. Aracının tekrar trafiğe çıkabilmesi için sistemde çekme belgeli olarak görünmemesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı nedir?

Araç muayene ücreti; çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlar için 258,42 TL, çekme belgeli otomobil, çekme belgeli minibüs gibi araçlar için 507,40 TL, çekme belgeli otobüs, çekme belgeli kamyon gibi araçlar için 685,58 TL olmak üzere ortalama 500 TL'dir. Noter masrafları da ortalama 390 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: generali.com.tr

Çekme Belgeli Araçların Trafiğe Çıkarılması. Yapılması Gereken İşlemler Evrak Takibi 2022

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

2023 çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?

Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgeli aracınızı muayeneye götürmek için muayene randevusundan sonra Trafik Tescil Şubeye başvurarak Ek 33/A belgesini almanız gerekiyor. Bu belge ile aracınız 7 gün süre ile trafiğe çıkabilir ve aracınızı bu süre içerisinde muayeneye götürebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autogong.com

Cekme belgesi ne kadar tutar 2023?

Araç çekme belgesi almadan önce noterde aracın üzerine herhangi bir haciz, yaptırım vb. durumların olmaması durumuna da dikkat edilmesi gerekir. 2023 yılı itibari ile noterden alınacak olan araç çekme belgesinin bedeli 125 TL civarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Çekme belgeli araç satışı nasıl yapılır?

Merak edilen çekme belgeli satış ise doğrudan araç sahibinin ilgili noter kurumuna başvurarak satış işlemlerini gerçekleştirmesidir. Bu işlem genelde birkaç saat içerisinde tamamlanır. Trafik Şube Müdürlüğü başvurusu yapılarak gerekli araç muayenesi yapıldıktan sonra çekme belgeli satış yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birinciel.com

Çekme belgeli araç için hangi muayene alınır?

Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak için araç üzerinde bulunan çekme belgesinin kaldırılması gerekmektedir. Çekme belgesinin kaldırılabilmesi için araca geçici trafik sigortası yaptırılarak TÜVTÜRK üzerinden muayene alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ethicasigorta.com.tr

Çekme belgeli araç satarken sigorta yapılır mı?

Çekme belgesi kısaca aracınızı kullanım dışı bıraktığınızı, yani trafikten çektiğinizi, Trafik Müdürlüğüne bildirmenizi sağlayan resmi bir belgedir. Çekme belgesi aldığınız bir araç için araç vergisi ödemeniz veya sigortanızı yenilemeniz gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autoking.com.tr

Çekme belgeli araç plakası nasıl alınır?

Araç muayenesi başarıyla tamamlandıktan sonra tarafınıza Araç Tespit Raporu teslim ediliyor. Araç Tespit Raporu ile notere giderek ruhsat yerine geçen geçici araç tescil belgesini çıkarmanız gerekiyor. Noterden Plaka Basım Talep Belgesi'ni teslim aldıktan sonra Şoförler Odası'na giderek araç için plaka çıkarmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.toyota.com.tr

Çekme belgeli araca ceza yazılır mı?

Eğer çekme belgeli araç trafiğe çıkarılırsa araç sahibine ceza kesilir. Trafikte çekme belgeli araç kullanmanın cezası ise 2023 yılının güncel ceza tutarlarına göre 4.064 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Çekme belgeli aracın eski plakası değişir mi?

Çekme belgeli bir araba alırsanız bu aracı trafiğe çıkarabilmek için muayene onayı almalı, aracın herhangi bir borcu varsa ödemeli, noterden de onay alarak kendi üzerinize yeni plaka ve yeni ruhsat çıkarmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr

Çekme belgeli araç muayene borcu olur mu?

Trafikten çekme belgesi alıp belli bir süre sonra tekrar trafiğe çıkarılan araçlardan sadece trafikten çekildiği ve belgelenebildiği süre boyunca gecikme bedeli alınmamaktadır. Muayene süresinin kanıtlanamadığı durumlarda 01.01.2005 tarihi esas alınarak gecikme bedeli tahsil edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuvturk.com.tr

Çekme belgeli araç muayenesiz satılır mı?

Aracın muayenesi bittikten sonra da hemen satışı yapılamıyor. Bunun için araç çekme belgesini almanız gerekiyor. Bunu alarak noterden satış yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avecrentacar.com

Çekme belgeli araç muayeneden geçtikten sonra ne yapılır?

Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın eksik, bozuk ve çalışmayan bir yeri var ise tamir yapılması gerekir. Tamir işlemleri tamamlanıp eksikler giderilince araç muayeneye sokulur. Araç muayeneden geçtikten sonra muayene istasyonundan verilen belge ile notere gidilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortalim.com

Çekme belgeli satılık araç ne demek?

Çekme belgesi, araç sahibinin gerekli belgeleri toplayıp belirli kurumlara başvurarak alınır. Çekme belgesi araç satıldığında veya araç sahibi fikrini değiştirdiği takdirde, tekrar gerekli belgeler ve başvurular aracılığı ile, iptal edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autoking.com.tr

Muayene olmadan araç satışı olur mu?

TÜVTÜRK tarafından yapılan ve fenni muayene olarak adlandırılan işlemin yapılmadığı araçların satışı gerçekleştirilemez. Araç ile ilgili devir işlemini başlatmaya çalışsanız bile tamamlamanız mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Muayenesi olmayan araç nasıl satılır?

Muayenesiz araç satışı yapılabilmesi için aracın çekme belgesine sahip olması gerekir. Trafikte çekilen araçların satışı noter eşliğinde gerçekleşebilir. Aracın satıştan sonra tekrar trafiğe girebilmesi için muayeneye girmesi zorunludur. Aksi takdirde yeni araç sahibi muayenesiz araç kullanma cezasına tabi olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Üzerime kayıtlı aracı nasıl düşürülür?

1. E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. 2. KURUMLAR sayfasından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfası seçilir. 3. Yetki belgesi işlemlerinden, yapmak istediğiniz işleme göre “Özmal/Sözleşmeli taşıt ekleme” yada “Özmal / Sözleşmeli taşıt düşme” işlemi seçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: niksartso.org.tr

Plaka değişince ruhsat değişir mi?

Plakalar, araç sahipleri tarafından satış sonrasında yenilenmek istenebilir. Eskiden satış sonrasında aracın kullanılacağı kente uygun olarak plaka yenilenmesi zorunluyken günümüzde bu işlem ruhsat sahibinin isteğine bırakılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: axasigorta.com.tr

Satıştan sonra plaka değişir mi?

Plaka değişikliği için öncelikle gerekli belgeleri toplamalısın. Sonrasında en yakın notere giderek eski plakayı yenileme talebinde bulunabilirsin. Verilen plaka basım belgesi ve araç ruhsatın ile Şoförler Odası'na gitmen gerekir. Burada plaka basımı ücretini ödeyerek plakanı yeniletebilirsin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Cekme belgeli araç Yakalanirsa ne olur?

Çekme belgeli araçlar yasal olarak trafiğe çıkamazlar ve eğer çekme belgeli bir araç trafikte yakalanırsa, plaka sahibine para cezası kesilir. Çekme belgesi olan bir aracın trafikte yakalanması halinde, bu durum ehliyet sahibinin trafik ceza puanına işlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lexus.com.tr

Plakasız araç kullanma cezası kaç para?

Trafiğe plakasız çıkan araçlar geçen yıl 2.312 TL para cezasına çarptırılıyordu. Bu yıl plakasız araba kullanmanın cezası 5.154 TL olarak artırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Tek plaka ile trafiğe çıkılır mı?

Motosiklet, yarı ve tam römork araçlarda tek plaka kullanımı olsa dahi araç plakasız olarak kabul edilir. Bundan dolayı bu yasa gereğince ceza durumları doğar. Otomobil ve diğer araçlarda ise hem ön hem de arka bölümde bulunması gereken iki plakanın da olmamasıyla plakasız araç kullanma cezası ile karşılaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avecrentacar.com
Önceki makale
Ahmet Cemal Bozkurt kimdir?
Sonraki makale
Zonguldak ne yenir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT