Bunun için bir litre suya 1 çay kaşığı kuru hardal olacak şekilde bir karışım hazırlayın ve kavanozu bu sıvıyla doldurun. Bir gün boyunca kavanozun kapağı kapalı şekilde bekletin. Ertesi gün sıvıyı boşaltın ve kavanozu yıkayın.
- Şişenin içerisine beyaz sirke damlatabilirsiniz. Ilık su ile şişeyi iyice durulayınız. Kokudan eser kalmayacaktır. - Şişenin içerisine doğal limon kabuklarını parçalara ayırarak atınız. 2 saat sonra veya sabaha kadar bekleterek durulayınız.
Kavanoz ve şişelerin içine bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı dökün ve üzerine ılık su ilave edin. İç kısımlarda sıkışmış yiyecek varsa diye yarım saat bekletin. Kiri çıkarmak için kavanozların ve şişelerin içini bir şişe fırça ile fırçalayın. Şişeleri ılık suyla durulayın.
- Plastik kabın içerisine soğuk su koyunuz içerisine hardal katınız ve kabı çalkalayıp yaklaşık bir saat beklemeye bırakınız. - Kabın içerisine üzeri kapanacak kadar beyaz veya elma sirkesi sıkınız. Sirkenin kokuları yok etme özelliği sayesinde kokular kaybolacaktır.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Önce bir fincan karbonatı, ardından iki fincan sirkeyi lavaboya dökün. Köpürdüğünü göreceksiniz. Bu şekilde birkaç dakika bekleyin ve üzerine sıcak su dökerek giderden borulara ulaşmasını sağlayın.
Koku bağlayıcı proteinler ile koku molekülleri etkileşime geçtikten sonra koku reseptör hücresinde bir elektriksel aktivasyon oluşur. Bu elektiriksel sinyal önce koku soğancığına oradan da beyindeki koku merkezlerine iletilir. Beyinde mevcut sinyal işlenir ve alınan kokunun tanımlaması gerçekleşir.
Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir. Araştırmalar bu besinlerin, içeriklerindeki bazı maddeler sarımsak kokusuna neden olan organosülfür bileşiklerinin parçalanmasını kolaylaştırdığı için, koku giderici etkisi olduğunu gösteriyor.
Limon sarımsak kokusunu gideren en etkili yiyecektir. - Maydanoz keskin tadı ile sarımsak kokusunu gideren ayrı bir diğer yiyecektir. Yanında biberiye yağı kolayca kokuyu kullanarak da gidebilirsiniz. - Elma, armut nefes tazeleyen birer meyvelerdir.
Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
Ahır tabanından yayılan kokular ahır tabanının temiz ve kuru tutulması ile azaltılabilir. Bazı organik altlıkların kullanımı koku oluşmasını azaltıcı olmaktadır. Göreceli olarak az miktarda altlık kullanılması dahi koku yayılmasını önlemede yeterli olacaktır.
Kovaya sıcak su koyun ve çamaşır deterjanını da suya ekleyin. Terlikleri bu suyun içine koyun ve yaklaşık 1 saat bekleyin. 1 saatin sonunda terlikleri sudan çıkarın, nemli bir beze çok az daha çamaşır deterjanı dökün ve terlikleri bu bez ile güzelce silin.
Bunun için bir litre suya 1 çay kaşığı kuru hardal olacak şekilde bir karışım hazırlayın ve kavanozu bu sıvıyla doldurun. Bir gün boyunca kavanozun kapağı kapalı şekilde bekletin. Ertesi gün sıvıyı boşaltın ve kavanozu yıkayın. Kuru hardal kötü kokuyu hapsettiği için kavanozunuz yıkandıktan sonra mis gibi kokacaktır.
Cam su şişesi yeniden kullanılabilme özelliği ile tek kullanımlık şişe su kullanımına göre daha düşük maliyet sağlar. Tek kullanımlık pet şişeye göre daha ucuz olan cam su şişesi ile gün içerisinde tek kullanımlık su almaktan kurtulursunuz. Bu sayede suyunuzu yeniden doldurma ve sudan tasarruf etme şansına erişirsiniz.
CAM ŞİŞE NASIL TEMİZLENİR? Kirlenen cam şişeleri temizlemek için içerisine geceden su koymalı ve limon sıkarak bekletmelisiniz. Diğer gün şişenin içerisindeki limonlu karışımını dökerek tekrar yıkamanız yeterlidir. Bu sayede şişenin alt yüzeyi de dahil olmak üzere tüm şişe temizlenmiş olacaktır.
Koku gidermenin yolu vücuttaki kimyasal tepkimeleri yönlendirmekten geçiyor. Sarımsak sevenler bilir, kokusu uzun süre vücutta kalır. Yediğiniz sarımsaklı yemeğin üzerinden 24 saat geçse bile kokusu hala nefesinizde ve terinizde hissedilir.
Elma, ıspanak, marul, nane gibi gıdalar ağız kokusa karşı son derece etkilidir. Özellikle sarımsak yedikten sonra, taze nane çiğneyebilir veya elma yiyerek koku oluşuma karşı önlem alabilirsiniz. Yemekten önce ve sonra suyla seyreltilmiş elma sirkesi içebilirsiniz.
bir adet elma, birkaç yaprak yeşil nane, bir avuç ceviz içi, bir bardak kefir, iki çorba kaşığı bal ve bir adet mandalina(portakal veya limon da olur) blenderda çırpılıp içilir.
Araştırmalar tam yağlı sütlerin yağsız sütlere kıyasla kötü kokuyu gidermede daha etkili olduğunu göstermiştir. Limonlu su için: Limon suyu soğan ve sarımsak kaynaklı kötü kokuyu azaltmaya yardımcı olabilir. Bir bardak suya bir yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
Kokunun elinize geçmemesi için sarımsakları 1 saat kadar tuzlu suda bekletebilirsiniz. Birkaç adet karanfili avucunuzda bir süre tutmak da sarımsak kokusunu bastıracaktır. Ayrıca elleri kuru kahveyle ovalamak da sarımsak kokusunu geçirmede etkili olan bir diğer yöntem.
“Gıda bilimi” dergisinde yayınlanan araştırma raporunda ABD Ohio Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar, sarımsak yedikten sonra süt içmenin kokuyu önlediğini kaydetti. Uzmanlar sütün içerisinde bulunan su ve yağın nefesin kokusunu yenileyen bir özelliğe sahip olduğunu belirtti.
Buna rağmen yine de kötü kokular oluşuyorsa koku giderici tabletler, en büyük yardımcımız. Ayrıca klozet ve lavabolara yarım bardak karbonat veya limon suyu dökmek, sonra bol suyla durulamak kötü kokuların emilmesini sağlayacaktır. Aynı işlemi beyaz sirkeyle de yapabilirsiniz.
Kişi uyurken bile görev başında olan koku duyusu duman kokusu gibi tehlikeli durumlarda bizi uyarırken, annemizin kahvaltı için hazırladığı çöreklerin kokusuyla şahane bir sabaha uyanmamızı da sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri