Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Mastik boyanabilme özelliğine sahipken silikon boya tutmaz. Silikon kuruduğunda esnekliğini kaybetmez. Ancak mastik kuruduğunda sertleşir ve elastik özelliğini kaybetmektedir. İkisi de antibakteriyel olan bu ürünlerin kullanım süreleri ve kuruma süreleri de farklıdır.
Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır. Hava koşullarına dayanıklıdır ve esnek oluşu sayesinde cam macunu yerine pencere ile kasa arasında kullanılabilmektedir.
Dış cephe dolgu işlemlerinde mastik, izolasyon işlemlerinde silikon kullanılmasını öneriyoruz.
Akrilik mastikler, silikon mastikler kadar suya dayanıklı olmadığından bu durum göz önünde bulundurularak silikon mastik tercih edilir. Esnek yapısı sayesinde akrilik mastiklere oranla daha dayanıklı olan silikon mastiklerin aynı zamanda akrilik mastiklere göre uygulaması da daha kolaydır.
İlgili 34 soru bulundu
Suya, ısıya ve UV ışınlarına dayanıklı olmaları nedeniyle dış ortamlarda da kullanılabilir.
Tabanca ile kolay uygulanabilir. Kuruduktan sonra su geçirmez bir tabaka oluşturur. Hava şartlarına dayanıklıdır. Uzun süre esnekliğini korur.
Silikonize akrilik mastikler alüminyum, ahşap ve PVC doğramaların montajında, iç ve dış mekanlarda, derz ve küçük çatlakların onarımında, lavabo, küvet, dolap, fayans ve seramiklerde, tuğla ve beton çatlaklarında, ahşap yüzeylerde ve ayrıca çatlaklara karşı boya öncesi kullanılan sızdırmazlık, yapıştırma, dolgu ve ...
Yüzeyin ihtiyacını karşılamak için duşakabin silikonu tercih edilmelidir. Silikon su ile temasında yüksek dayanım sunar . Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Yapıların dış cephelerinde veya iç mekanlarında kullanılan nötral silikonlar yüksek performanslı bir dolgu ve sızdırmazlık malzemeleridir. İyi bir nötr silikon %100 silikondan üretilmiş, seyretilmeden satışa sunulmuş olmalıdır.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
PU230, suya mükemmel dayanım gösteren ve hızlı kürlenen tiksotropik bir PU yapıştırıcıdır.
Tavan ve duvarlara boyamadan önce uygulanan bu bantların yapıştırıcısının içeriğindeki maddeler mastik yüzeyine nüfuz ederek sararmalara neden olabilir. Özellikle asit veya alkali bileşenleri içeren sıvı malzemeler ile temas renk değişimlerine neden olabilir.
Pencereden su sızması halinde yapı marketlerden temin edilebilecek saf silikonlar, özel silikon sıkma aleti ile pencere kenarlarına çekilir. Bu kapsamda pencere kenarı su izolasyonu sağlanırken, saf silikon ile uzun süre çatlamayan bir yalıtım malzemesinden yararlanılır.
Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Kolay Kullanım Kolaylığı Sunan Sista Silikon
Sista dış cephe silikonu beyaz rengi, beyaz fayanslarda ve beyaz yüzeylerde tercih edilir. Klozet kenarlarına çekilerek sızdırma sorunu çözebilirsiniz. Burada suya dayanıklı olan beyaz rengi seçmeniz gerekir.
Silikonun düzgün çekilmesi için yüzeyin ıslak olmaması gerekir. Aksi durumda silikonun atması söz konusu olacaktır. Öncelikle zeminin hazırlanması, sonra gerekli bölgelerde bant çekimi uygulanması gerekir.
Duşakabin silikonu, su geçirmezlik sağlamak ve sızıntıları önlemek için duşakabinlerde ve banyo alanlarında sıklıkla kullanılan bir malzemedir. Duşakabin silikonu, duş teknesi, küvet, lavabo ve duşakabin camları arasındaki boşluklara uygulanır ve suyun sızmasını engeller.
Boyanabilir, hiçbir hacim değişikliğine uğramaz. Hava şartlarına ve suya dayanıklıdır.
Özellikle, otomotiv sektöründe, araba, karavan vb. araçların imalatında, oto cam tamirinde, konteyner ve tır kasası gibi metal yapıların sızdırmazlığında, HVAC sistemlerde klima imalatı ve montajında, metal sac birleşim yerlerinde titreşimi azaltmak ve sızdırmazlık sağlamak amacıyla tercih edilmektedir.
Farklı yüzey geçişlerinde, çatlakların doldurulmasında, yapı elemanlarının birleşim yerlerinde ve derzlerinde kullanımı uygundur. . Alüminyum, ahşap, PVC çerçeve ve pencerelerin su ve rüzgara karşı yalıtımında koruma sağlar.
Otomotiv,tekne içinde ve dışında çok geniş bir uygulama yelpazesi bulunan dayson otomastik, sualtı ve su üstünde ırgat,koçboynuzu ,kurtağzı gibi güverte elemanları montajında, Borda çıkışı , yakıt ve su dolum ağızları montajında, tekne içinde mobilya ek yerlerinde, tuvalet,lavobo montajında, sızdırmazlık amacıyla ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri