1 – Rozet Kırarak Çelik Kapı Açma Çelik Kapıların ön kısmında koruyucu rozet Dediğimiz rozetler vardır, bu rozetler kapıların ön kısmındaki göbeği korur.
Yağlama işlemi için uygun yağlama spreyi veya yağı seçmek önemlidir. Kapıların yağlanması için, genellikle yağlama spreyleri tercih edilir. Yağlama spreyini kullanmadan önce, spreyi iyice çalkalayın.
Günümüzde hırsızlar çelik kapıları açmak için birçok yöntem geliştirmiştir. Bu bilginin ışığında her çelik kapı maalesef güvenli değildir. Ucuza alınan bir çelik kapı görüntü dışında size herhangi bir güvenlik önlemi sağlamaz. Çevremizde birçok hırsızlık olayı gerçekleşmektedir.
Farklı kilit sistemlerini deneyerek en iyi sonucu elde etmeye çalışıyorlar. Burada akıllara, "hırsızlar hangi kilidi açamaz?" sorusu geliyor. Emir Şatak, bu konuda, "Tuzaklı barel, çelik takviyeli barel, alarmlı barel, bu tür kilitlerin açılması daha zordur, kapının açılma süresini uzatır" ifadelerini kullandı.
Çelik kapılar, dayanıklı yapısı ve yüksek kaliteli malzemeleri sayesinde güvenlik açısından üstün bir seçenektir. Bu kapılar, dayanıklı çelik paneller ve güçlendirilmiş kilit mekanizmaları ile donatılmıştır, böylece potansiyel hırsızlık girişimlerine karşı etkili bir bariyer oluşturur.
İlgili 15 soru bulundu
Maddeleyecek olursa çelik kapınızın özellikleri kısaca şöyle olmalıdır; Kasa sac kalınlığı minimum 2 mm; kanat gövde sacı kalınlığı minimum 1,5 – 2 mm olmalıdır. Kilit karşılıkları dışarıdan müdahale yapılamaması için takviyeli olmalıdır. Barel/Kilit göbeği delinmelere karşı dayanıklı olmalıdır.
Günümüzde çelik kapıları 2 ya da 3 defa kilitleyerek güvenli hale getiriyoruz. 3 defa kilitlenen bir çelik kapı kilidi 2 kere, 2 kere kilitlenen bir anahtar kilidini de 1 kere kilitleyerek daha güvenli hale getirebilirsiniz.
Çelik Kapı açma yöntemleri
Çelik kapı kilidinin takılı kaldığı durumlarda, kapıyı açacak anahtar yoksa ya çilingir ya da çekiç ve murç kullanarak çözüme ulaşabilirsiniz. Dışarıdan murç anahtar rozetine doğru yukardan aşağıya vurarak kırılmalı sonrasında barel de kırılarak çelik kapı açılabilir.
Güvenlik sağlaması açısından sağlam ve dayanıklı kilit modelleri tercih edilmelidir. Tuzaklı, barelli ve asma kilit modelleri oldukça dayanıklı ve güvenilir kilit modelleri arasında bulunmaktadır. Bundan dolayı tuzaklı, barelli ve asma kilit modellerini gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.
Bu en güvenli yöntemdir. Kilidinizi 3 tur kilitlerseniz kilit milinizin kilide tutunan kısmının mukavemeti azalacaktır ve darbe ile daha rahat kırılabilir. Eğer kilidiniz 2 turluysa yine 2 kez kilitlemenizi tavsiye ederiz.
Evinizin ölçülerine uygun olarak tercih edeceğiniz en güvenli çelik kapı ağır, kaliteli çerçevelere sahip, yüksek güvenlikli kilit sistemi olan ve kaliteli malzemeden üretilen bir kapı olmalıdır. Buna ek olarak yüksek sıcaklıklara ve basınçlara karşı dayanıklı olması da güvenli kapıların özellikleri arasındadır.
Çelik kapılar yapıların giriş kısımları için tercih edilen güvenli ürünlerdir. Özellikle emniyet açısından tercih edilen çelik kapıların sadece kaliteli ve sağlam olması maksimum güvenlik açısından yeterli değildir.
Küçük miktarlarda kullanılan WD 40 yağlayıcı karışıklığı ve sıkışmış parçaların kolayca ayrılmasını sağlar. Kapı gıcırtısı WD 40 spreyin en basit kullanım alanlarından biridir.
Saç spreyi, kapınızın gıcırtısını durdurmanın hızlı ve kolay bir yoludur. Saç spreyi, kapı menteşelerinin etrafında gevşemelerini, hareket etmelerini ve gıcırdamasını engelleyen bir conta oluşturan polimerler içerir. Gıcırdayan menteşeye birkaç kez saç spreyi püskürtün.
Bulaşık deterjanı yağ ve kirler üzerinde oldukça güçlü bir kimyasal olduğundan çelik kapıların temizliğinde de sıklıkla tercih edilir. Sıcak suyun içinde göz kararı bulaşık deterjanı eklenir ve temiz-toz tutmayan bir bezle iyice köpürtülür. Ardından bez iyice sıkılık ve kapının kenarı köşesi her yeri iyice temizlenir.
Hırsızlık olayları yüksek oranda silindirin ortadan kırılarak kapının açılmasıyla gerçekleşir. Kale Tuzaklı Silindirin en büyük özelliği; Tuzaklı sistemi sayesinde zorlandığında kapının dış kısmında kalan bölmesi koparak silindirin ortadan kırılmasını engeller ve kırılsa da çalışmaya devam eder.
Kapıda anahtar unutunca kapı nasıl açılır? sorusunun cevabı ise acil durum fonksiyonlu silindir sayesinde çözüme ulaşıyor. Acil durum fonksiyonlu silindirler, kapının arkasında unutulan anahtara rağmen kapının diğer tarafında da açılmasını sağlayarak anahtarı kapının üstünde unutma korkusunu geride bırakıyor.
Çelik kapılar güvenilirlikleri ve iklim koşullarına dayanıklı oldukları için tercih edilir. Uzun ömürlü bir kapıya sahip olsanız da bu kapılar zaman içinde kullanımla beraber çizik ve paslanma gibi problemler yaratabiliyor.
Ersin adlı çilingir, kapının 3 kez kilitlendiğinde kilidin boyu uzadığı için hırsızların levye ile onu kolayca kırabildiğine dikkat çekti. Çilingir ayrıca, en güvenli yöntemin 2 kez kilitlemek olduğunu söylüyor.
TIRNAKLI SİSTEM: KAPI KANADINDA KİLİT TARAFINDA BULUNAN (3MM KALINLIĞINDA, 1 CM LİK, BOYDAN BOYA YEKPARE) SAC ÇIKINTIYA TIRNAK DENMEKTEDİR. BU TIRNAK KAPI KASASINDA BULUNAN; 1CM DERİNLİĞİNDE, 4 MM KALINLIĞINDA BOYDAN BOYA AÇILMIŞ KANALIN İÇİNE GİRMEKTEDİR.
Elektrik aksamıyla çalışan depremde açılan kapı'da iki ayrı sensör bulunuyor. Deprem anındaki sarsıntıyı algılayan sensörler mekanizmaya harekete geçirip kapı kilidi açılıyor. Kilit damağı yerinden çıktığı an itici kol devreye girip yay sistemi sayesinde kapı kasa ile sıkışmadan açılıyor.
Çelik kapıda en üst seviyeyi temsil eden 5. ve 6. seviye sertifikasına sahip olabilmek için ürünlerin TSE tarafından gerçekleştirilen elektrikli matkap, elektrikli jet taşı, elektrikli tilkikuyruğu, büyük levye, balyoz, çelik kama gibi aletlerle yapılan müdahalelere karşı dayanıklılık testini başarıyla geçmesi ...
Standart bir çelik kapının ağırlığı 60 ila 150 kilogram arasındadır.
Çelik kapılar, fiziken sağlam ve darbelere karşı da son derece dirençlidir. Özel olarak tasarlanmış çelik kapı üst kilit sistemleri de güvenlik önlemleri için kullanılan bir diğer modeldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri