Fare pisliği ile hamam böceği pisliği nasıl ayırt edilir? Birçok kimse merak eder. Çoğunlukla fare dışkısıyla karıştırılan hamam böceği pisliği daha küt ve öğütülmüş karabiber tanesine benzer. Genellikler kuytu köşelerde, eşyaların arkasında yer alan hamam böceği dışkısına buralarda daha çok rastlanır.
Erginler genellikle 180-250 mm uzunluğundadır. Kuyruk uzunlukları vücutlarından biraz daha kısa olacak şekilde, 160-210 mm arasındadır. Dışkıları, istilanın fark edilmesi açısından faydalıdır. Sıçanların dışkıları zeytin çekirdeğine benzer, bir uçları sivridir ve yaklaşık 20 mm uzunluğundadır.
Hamam böceklerinden kurtulmak için, sabunlu su oldukça etkilidir. Bir sprey şişesine sıvı sabun veya duş jeli dökün. İçerisine su ekleyerek seyreltin. Hazırladığınız karışımı doğrudan hamam böceğinin üzerine sıkın.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği alanlardır.
İlgili 34 soru bulundu
Hamam böceklerini öldürebilen birtakım yemler mevcuttur, farklı çeşitlerde hamam böceği yemleri kullanılmalı böylece hamam böceklerinin yok edilme ihtimali arttırılmalıdır. Çamaşır suyu, konsantre sıvı, sabunlu su, böcek öldürücü sprey ve profesyonel haşere öldürücüler kullanılmalıdır.
En çok merak edilen konular içerisinde çamaşır suyu hamam böceklerini öldürmek için kullanabilir mi sorusu geliyor. Bu soruya evet cevabını vermek mümkün. Özellikle hamam böceklerinin yuva yaptığı ve ürediği bölgeye çamaşır suyu dökmek suretiyle bu zararlıdan kurtulma şansı elde edilir.
Özellikle defne yaprağı ve limon kabuğu hamam böceklerinin en sevmediği kokulardır. Evinize bunları koyarak hamam böceklerinin gelmesini engelleyebilirsiniz.
Hamam böcekleri, insanlardan tiksinir, eğer bir insan, ona dokunursa hızla uzaklaşır ve kendini temizler.
Çevrelerinde yeterli gıdayı bulduklarında insanlara pek yaklaşmazlar. Gıda kaynaklarına ulaştıkları zaman üremeleri daha da hızlanır ve başa çıkılamayacak duruma maruz kalınmasına neden olur.
Ayrıca fare ölüsü kokusu geniş bir alana yayıldığı için de, kaynağını bulmak ve fare ölüsünü ortadan kaldırmak da daha zor bir hal alır. Özel eldivenler ve koruyucu maskeler kullanılarak fare ölüsü ortadan kaldırılsa bile, 2 ya da 3 hafta boyunca koku etkisini göstermeye devam edecektir.
Fareler naftalinin kokusundan eve giremezler. Soğan ve sarımsak kokusu da ağır olduğu için fareleri evin içerisinden uzaklaştıracak olan bir yöntemdir.
Farelerin en sevdiği besinler arasında kaşar peyniri ve çikolata ilk sırada yer alır. Ancak tahıllar, sebzeler ve etler de onlar için vazgeçilmezdir. Kokusunu beğenmedikleri yiyecekleri çok aç değillerse yemek istemezler. Bu nedenle peynir türleri yağlı ve kokulu olduğu için onlara daha cazip gelir.
Lağım Faresi İstilasının Belirtileri
Gündüzleri görülmeleri potansiyel büyük bir istilayı işaret eder. Binaların etrafındaki açık alanlardaki oyuklar, lağım faresinin yuvalanmasının bir belirtisi olabilir.
Gıda maddeleri dışında kıyafetlerinizde, mobilyalarınızda, kapı kenarlarında ve kablolarda fare kemirmesi ve fare ısırması izi olup olmadığına bakmalısınız. Eğer bu bölgelerde diz işleri, kırıntılar ve delikler varsa evinizde fare olduğundan emin olabilirsiniz.
Lağım faresi bu derece klozetin içerisinde yaşamaya başladıysa zaman zaman klozetten dışarı çıkacaktır. Çıktığı zaman yine klozetin etrafında izler ve lağım faresi pisliği olur. Bu aşamadan sonra bu duruma çok ağır bir koku eşlik eder. Lağım faresi kokusu; ağır Bir kokusu vardır leş kokusuna benzer.
Termit akkarınca olarak da bilinen bir hamam böceği türüdür. Bazen beyaz karınca olarak da adlandırılırlar. Daha çok tropik bölgelerde yaşarlar. Bu hamam böcekleri ışığı sevmez ve hemen kaçarlar.
Çöpler ve pis bulaşıklar hamam böceklerinin hızlı bir şekilde evinize yerleşmesine neden olabilir. Bunların dışında dışarıdan gelen koliler, poşetler, bacalar, mutfak ve banyolardaki çatlaklar, kapının ya da camın açık kalması evinize hamam böceklerinin girmesine neden olabilir.
Hamam böceklerinin en sevdiği alanlar ahşap mobilyalardır. Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır.
Daha önce benzer bir durum yaşayan herkesin bileceği gibi, haşerelerden ancak özellikle hamam böceklerinden kurtulmak oldukça zordur. Hamam böcekleri diğer tüm haşereler gibi nemli ve karanlık ortamları sever. Bu nedenle onları geceleri görmeniz daha olasıdır.
Hamam Böceği'nin ömrü ortalama 1 yıl olmakla birlikte bazı türleri kanatları olmasına rağmen uçamazlar.Bazı türleri ise kısa mesafelerde kanatlarını kullanabilirler. Hepçil olan hamam böcekleri başları vücutlarından ayrılmadığı sürece kolay kolay açlıktan ölmezler.Başları olmadan da 1 hafta kadar hayatta kalabilirler.
Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir. Hamam böceklerini uzaklaştırmak için karabiber yöntemini deneyebilirsiniz. Evin kapı kirişlerine döktüğünüz karabiber hamam böceklerinin uzaklaşmasını sağlayacaktır.
Bununla beraber hamam böceği ve diğer böcek türleri de defne yaprağı kokusunu sevmemektedir. Nane ve defne yaprağından anlayacağımız gibi kalorifer böceği keskin kokulu bitkileri sevmemektedir.
Bir hamam böceği bir hafta, başı olmadan yaşayabilir. Açık dolaşım sistemlerine bağlı olarak ve her bir vücut parçasındaki küçük deliklerden nefes aldıklarından, nefes almak için başlarına ve ağızlarına bağımlı değildirler. Ağzı olmayan bir hamam böceği, sadece su içemediği için susuzluktan ölür.
Özellikle yaz aylarında eve giren hamam böceklerini elektrik süpürgesi ile çekmek mümkün olsa da böcek, haznenin içerisinde çok yaşayamaz, havasızlıktan ölebilir. Yine örümceklerde olduğu gibi hamam böceği çektikten sonra da hazneyi veya toz torbasını temiz tutmanı öneririm.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri