Çelik, gümüşe göre ucuz bir hammaddedir. Bu nedenle çelikten üretilen takılar gümüşten üretilen takılara göre daha ucuzdur. Gümüş takılar ise ayarlarına ve işçiliklerine göre fiyatlandırılarak satılır.
Çelik takılar, dayanıklılık ve ekonomik açıdan daha iyi bir seçenek olabilirken , gümüş takılar daha geleneksel bir görünüm ve daha ayrıntılı tasarımlar sunar. Sonuç olarak, takı seçiminizi, kişisel stilinize, bütçenize ve hangi özelliklerin sizin için daha önemli olduğuna bağlı olarak yapmanız en iyisi olacaktır.
Gümüş takıların en büyük dezavantajlarından biri kararmalarıdır. Bir gümüş yüzüğe ne denli özenle bakılırsa bakılsın zamanla kararmasını engellemek oldukça zor hatta imkânsızdır, oysaki çelik kararmaz ve bu da çelik yüzüklerin tercih edilmesinde önemli rol oynayan etkenlerden biridir.
Öncelikle, çelik takıların kararması nadiren görülen bir sorundur. Çünkü çelik, paslanmaz ve dayanıklı bir malzemedir. Ancak, bazı çelik takılar, özellikle düşük kaliteli olanlar, zamanla kararmaya eğilimli olabilirler.
Çelik alyans ve de takılarda içeriğindeki krom sebebiyle paslanma ve kararma yaşanmaz. Kadınların en fazla karşılaştığı alerjik reaksiyon yaşanmaz. Bunun sebebi içeriğinde nikel bulunmamadır. Gümüş takılarda vakit içinde kararma olmasına rağmen çelik takıda bu durum yaşanmaz.
İlgili 17 soru bulundu
Çelik takı ile banyo/duş alınır mı? Çelik takılar ile duş almanızda bir sakınca yoktur. Takılarınız altın, gümüş, platin, paladyum, paslanmaz çelik veya titanyum ise duş almanız bir problem yaratmaz. Bakır, pirinç, bronz veya diğer kalitesiz metaller cildinizi yeşile çevirebileceğinden duşa girmemelisiniz.
Sık sık su veya nemle temas etmeleri: Su veya nem çelik takıların yüzeyinde oksitlenmeye ve lekelenmeye neden olabilir. (Çok uzun süre temastan bahsediyoruz) Kimyasallarla temas etmeleri: Kimyasallar çelik takıların yüzeyinde lekelenmeye ve yıpranmaya neden olabilir, kaplamayı bozabilir.
Çelik, insan vücudu için hiçbir zararlı madde içermez ve alerjik reaksiyonlara neden olmaz. Bu nedenle, çelik takılar, herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Altın ve gümüş gibi pahalı madenlerin yerine, daha uygun fiyatlı imitasyon veya farklı materyallerden yapılan takılar tercih edilmektedir.
Hipoalerjenik takı olarak bilinen çelik takılar, alerji riskini minimize eder ve cilde zarar vermez. Ayrıca, uzun ömürlü takı olmasından dolayı yıllarca kullanılabilirler. Bu dayanıklılık, çelik takıların değerli ve tercih edilir kılıyor.
Çelik Kolye Takı ile Denize Girilir mi? Çelik malzeme, yapısı gereği su ile temas ettiğinde herhangi bir kararma yapmaz. Dolayısıyla çelik malzeme ile üretilmiş olan kolyenizi çıkarmadan havuza ya da denize girebilirsiniz.
Gümüşün gerçekliğini net olarak anlayabilmek için nitrik asit testi yapmak gerekir. Test yapılacak ürüne küçük bir çizik atarak üzerine birkaç damla nitrik asit döküp gerçeği öğrenmek mümkündür. Nitrik asit gerçek gümüşte gri renkli, gümüş kaplı sahte üründe ise yeşil renkli olur.
Takı dünyasının en sağlam metallerinden biri olan çelikte böyle bir risk bulunmuyor. Çelik günlük hayatta karşımıza çıkabilecek su, toz ve iklim koşullarına karşı ilk günkü gibi sapasağlam dururken sağlığınıza da hiçbir zarar vermiyor.
Çelik takıların parlaklığını geri kazandırmak için, karbonat kullanabilirsiniz. Karbonat, çelik takılarınızın üzerindeki lekeleri çıkarmasının yanı sıra, pas ve oksitlenmeyi de önleyici özelliktedir. Bir çay kaşığı karbonatı ılık suya ekleyin ve takılarınızı bu karışımın içinde yaklaşık 10-15 dakika bekletin.
Çelik takı kullanıcı yorumlarına bakıldığı zaman genel olarak olumlu bir tablo olduğu görülür. Çelik takı kullanıcıları almış oldukları takıların uzun süre boyunca hiç kararma yapmadığını ve son derece şık göründüklerini ifade ederler.
904L Paslanmaz Çelik: 904L paslanmaz çelik kaliteleri arasında korozyon direnci açısından en üst değere sahip paslanmaz çelik kalitesi olarak kabul edilmektedir.
Çelik alyans ve takılarda içeriğindeki krom nedeniyle paslanma ve kararma olmaz. Bayanların en sık karşılaştığı alerjik reaksiyon olmaz. Bunun nedeni içeriğinde nikel olmamasıdır. Gümüş takılarda zaman içinde kararma olmasına rağmen çelik takıda bu olmaz.
Görsel İnceleme: Çelik, genellikle parlak ve sert bir yüzeye sahiptir ve genellikle gümüş grisi bir renge sahiptir. Ancak, yüzey kaplamaları veya paslanma nedeniyle bu görünüm değişebilir. Sertlik Testi: Çelik genellikle diğer metallerden daha serttir. Bu özelliği test etmek için bir sertlik testi uygulanabilir.
Çelik takısının en önemli özelliği uygun fiyata alabilme şansınızın olabilmesidir. Üstelik çelik takı kullanım koşulları diğer materyallere göre daha kolaydır. Denize girildiği zaman bozulma yapmaz. Üstelik kişinin terinden etkilenmez ve dolayısıyla kararmaz.
Çelik, demir ve bakır gibi madenlerden yapılan imitasyon takı takmak caiz midir? Hanefî ve Mâlikî mezhebine göre; altın ve gümüş dışındaki birtakım madenlerden yapılan yüzüğü, hem erkek hem de kadının takınması caiz değildir. Demir, bakır ve tunç gibi madenler bu kabildendir, bu mevzuda bazı hadisler zikredilmektedir.
Fakat takılarınız yüzerken düşebilir ya da kaybolabilir. Bu ihtimal dahilinde tercih denize girerken takılarınızı çıkartabilirsiniz. Altın ve çelik takılar herhangi bir şekilde kararma yapmazlar.
Paslanmaz çelik kolye modelleri, dayanıklı ve uzun ömürlü olması sebebiyle sıklıkla tercih edilir. 316L kalite çelikten imal edilen ürünler, çeşitli kimyasallara ya da deniz suyu gibi kararmaya yol açabilecek etkenlere karşı oldukça sağlam ve dayanıklıdır.
Çelik bileklik modelleri büyük bir sağlamlığa sahiptir. Günlük hayatın koşturmacasında karşılaşılan toz ve suya karşı dayanıklıdır.
Ancak, bazı paslanmaz çelik türleri klorlu su veya tuzlu su gibi aşındırıcı ortamlarda uzun süreli maruz kalma durumunda hem paslanma hem de kararma özelliği gösterirler. Bu sebeple, deniz ya da havuz gibi tuzlu ve klorlu suya maruz kalacağınız durumlarda, Stainless Steel takılarınızı çıkarmanız iyi bir fikir olabilir.
Yüksek kaliteli çelik, gümüş kaplama bileklik. Kararma yapmaz, uzun yıllar boyunca rahat kullanım garantisi vardır. Sıvı teması ile paslanma asla yapmaz. Denize girilebilir, deformasyona uğramaz.
Her iki malzemenin de kendine özgü avantajları bulunmaktadır. Çelik küpeler daha dayanıklı ve daha uygun fiyatlıyken, gümüş küpeler daha estetik bir görünüme sahiptir. Ancak, çelik küpe mi gümüş küpe mi tercih edeceğiniz tamamen sizin kişisel zevkinize ve bütçenize bağlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri