Bulaşık makinesinde yıkanabilir. İndüksiyon dahil tüm ocaklarla uyumludur.
Tencere ve tavaları, tersi yukarıya bakacak şekilde sıralayın. Tencere, tava, borcam gibi yer kaplayan eşyaları bulaşık makinesine yerleştirirken ürünlerin sınırlarına bağlı kalarak onları uygun şekilde yerleştirmeniz gerekir. Bu tip bulaşıkların sıkıştırılarak dizilmesi, etkili temizliğin önüne geçer.
Çay makinelerinin demlik ve filtre kısımları setteki yerinden çıkarılarak elde veya dileyenler tarafından bulaşık makinesinde yıkanabilen kısımlardır. Bunun için öncelikle su ısıtıcısı kısmında kalan su tamamen boşaltılır ve sonrasında nemli ya da kuru bir bez yardımıyla silinir.
İlgili 26 soru bulundu
Çaydanlık içi parlatma işlemi için sirke, tuz ya da karbonatı bir miktar su ile kaynatabilirsiniz. Çelik çaydanlık parlatma işlemi yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalarından bir tanesi de ovalama işlemini yaparken yumuşak bir sünger kullanmaktır.
Özellikle çelik çaydanlıkta hem demliği hem altının parlatılmasının limon kabukları ile etkili olduğu vurgulanmaktadır. Limon kabuğunun dış tarafı ile çaydanlığın çelik yüzeyi güzelce ovalanmakta, biraz bekledikten sonra durulanmakta ve leke kalmaması adına da temiz bir bezle suyu alınmaktadır.
Bulaşık makinesinin alt sepetine ise tabakları, geniş kaseleri, tencere ve tavaları dizebilirsiniz.
Bulaşık makinesinde yıkanmaya uygundur.
Halbuki bulaşıkları makineye koymadan önce sudan geçirmek, hatta elde yıkamak, makine deterjanının etkinliğini azaltıyor ve israftan başka bir işe yaramıyor. Bununla birlikte tabaklarınızı makineye koymadan önce mutlaka sıyırın.
Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez. Teflon tava, tencere gibi ürünler makineye girdiğinde kolayca çizilir. Bu da yiyeceklerin sağlıklı bir şekilde pişmesini engelleyebilir. Kristal şekerlik gibi malzemeler, yüksek sıcaklık ve deterjanlardan etkilenir.
- Kesinlikle yemekleri çabuk soğutmak için tüpten aldığınız granit tencereyi yada tavayı soğuk su ile temas ettirmeyin! Ani ısı değişiklikleri kaplamasına zarar verebilir. - Granit tava ve tencereler elde yıkanır, kesinlikle bulaşık makinesine atmayın.
Mikrofiber bezleri uzun süreli kullanmak için yüzeyindeki kirler ve tozlar, yıkama öncesi mutlaka alınmalıdır. Ayrıca, gözeneklerin yapısının korunması için bez, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
Dünyada yapılan araştırmalar bulaşık makinesi ile bulaşıkları yıkamanın %85'e varan su ve enerji tasarrufu sağladığını gösteriyor. Ayrıca bulaşıkların elde yıkamaya göre daha iyi temizlendiği ve daha hijyenik olduğu belirtiliyor.
Eğer plastik ürünleri bulaşık makinenize atarsanız hasar görebilir ve tehlikeli olabilir. Buna plastik kepçeler, spatulalar ve saklama kapları da dahil. Bunun sebebi plastik ısıtıldığında BPA gibi kimyasalları serbest bırakması ve makineyi açtığınız anda kimyasalların ev ortamınızda salınmasıdır.
Bulaşık makinesindeki yüksek sıcaklık ve nem, bıçağın hem çeliğine hem de sapına zarar verebiliyor. Bulaşık makinesinde yıkanan bıçakların aşınma direnci azalıyor. Bu da zaman içinde keskinliklerini kaybetmelerine ve paslanmalarına neden oluyor.
Cam ürünlerinizi “alüminyum” içeren malzemelerle birlikte yıkamayın. Bulaşık makinesinde “alüminyum” çözünerek suya karışmakta ve cam ürünlerde bozulmalara neden olmaktadır. (Bazı tava ve tencerelerin tabanları alüminyum içerebilmektedir.) Alüminyum içeren deterjanların da cam ürünlere olumsuz etkileri vardır.
Bu sebeple demir döküm, granit, teflon ya da çelik tencere ve tavaların bulaşık makinesinde yıkanması önerilmez. Bunun yerine yapışmaz yüzeyli tencerelerinizi, elde, ılık su ve deterjanla nazikçe ovalayarak temizleyebilirsiniz.
Temizlenmesi için emaye tencere bulaşık makinesine rahatlıkla atılabilir.
Gümüş veya alüminyum parçaları bulaşık makinesinde yıkamayın. Alüminyum ve gümüş parçalar hava, kükürt ve suyun reaksiyona girmesi nedeniyle kararabilir. Bu parçalar yıkandığında, diğer bulaşıklarda, sepetlerde ve bulaşık makinesinin iç kısmında siyah tortuların oluşmasına neden olur.
Teflon tava ocağa mutlaka yağı ile birlikte konulmalıdır.
Her ne kadar teflon tava bulaşık makinesinde yıkanmaya uygundur ibaresi ile satılsa da, yüksek basınca sahip su tavayı çizebilir. Teflon tavanızın daha uzun ömürlü olması için elde yıkamanız daha uygundur. Teflon tavalar yüksek ısı ile kullanılmamalıdır.
BULAŞIK MAKİNESİNDE BİR ALÜMİNYUM TOPU
Matlaşmış, yeterince parlamayan ve kötü görünen bu tabaklar, bardaklar ve çatal-bıçaklar sanki hiç temizlenmemiş gibi bir görünüm nedeniyle birçok çözüm yöntemini düşündürüyor olabilir. Fakat minik bir alüminyum folyo topu, tüm bu sorunu ortadan kaldırabilir.
Tuz ve Sirke Karışımı
Bir çay bardağı elma sirkesi ile bir yemek kaşığı tuzu karıştırın. Bu karışımı çelik tencereye alarak 15 dakika bekletin. Ardından içindeki karışımı dökmeden bulaşık süngeri ile ovalayın. Dış kısmını da ovalamayı ihmal etmeyin.
Bir kase sıcak suya bir çay kaşığı tuz, iki çay kaşığı sirke ve bir çay kaşığı toz deterjan eklenir. Çelik tencere bu karışıma batırılır ve beyaz bir bez yardımı ile silinerek parlatılır. Bir kaba bir miktar su ve bir çay kaşığı karbonat eklenır. Çelik tencere bu karışıma batırılır ve bir bezle silinerek parlatılır.
Özellikle çelik tencerelerin parlatılması konusunda oldukça işe yarıyor. Tuz ve sirke karışımı yapılarak, yaklaşık olarak 15 dakika beklenir. 15 dakika tamamlandıktan sonra, bir bulaşık süngeri yardımıyla çelik tencereler hazırlanan karışımla güzelce silinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri