Cami Mahallesi, Arvallı (Bağsaray) yakınlarında ikamet eden ailenin su kaynaklarının ve arazinin az oluşu nedeniyle göçerek bu bölgeye yerleşmesiyle oluşmuştur. Daha sonraki yıllarda Burdur tarafından İlçeye girişinin sağ ve sol yakalarında Pirinç ekilmesiyle İlçeye ÇELTİKÇİ ismi verilmiştir.
İlçemiz toprak yönünden zengindir. Çeltikçi ovası oldukça geniştir. Sulanabilen arazilerde ağırlıklı olarak sebzecilik, bunun yanında az miktarda pancar ve tütün üretimi yapılmaktadır. Suyun büyük çoğunluğu sondajla elde edilmektedir.
2022 yılı ADNKS Sonucuna göre İlçe Merkezinin nüfusu 2025, Bağsaray Köyü 1294, Çebiş köyü 386, Güvenli köyü 375, Kuzköy Köyü 590, Tekke 148 ve Ovacık 80 olmak üzere toplam nüfus 4898'dir. İlçede Gayrimüslim yoktur.
BURDUR İSMİ (BURDADUR)
Burdur şehrini kuran Türkmen boylarından Kınalı aşireti mensupları burayı bulduklarında, bölgenin güzelliği karşısında "Cennet buradadır. Burda dur!" demişler ve "Burda dur!" sözü zamanla halk arasında "Burdur" haline dönüşmüştür.
1990 yılında 3644 Sayılı Kanunla ÇELTİKÇİ ismiyle İlçe olarak kurulması kabul edilmiş, 26 Temmuz 1991 tarihinden itibaren İlçe teşkilatı faaliyete geçmiştir.
İlgili 43 soru bulundu
06.09.2023. Kaymakamlık görevine vekaleten atanan Kaymakamımız Sayın Eda Nur YURT 25.08.2022 tarihinde ilçemizdeki görevine başlamıştır.
İlçeler. Yüzölçümü 6887 kilometrekare olan Burdur ilinin 2010 TÜİK verilerine göre merkez ilçe ile beraber 11 ilçe, 19 belde ve 182 köyü vardır. Bu ilçeler alfabetik olarak Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova'dır.
Çeltikçi, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir mahalledir.
Burdur'a gidenler bu lezzeti tatmadan kentten ayrılamıyor - YouTube. Ceviz ezmesi Burdur'un en meşhur tatlısı. Burdur'a gidenler bu lezzeti tatmadan kentten ayrılamıyor. Lezzetinin sırrı ise yörede yetişen ceviz ve şekerde saklı.
Burdur'a gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken yemekler şunlardır; gazel böreği, Burdur şiş, testi kebabı, çekme, kömbe, Burdur muhallebisi, ceviz ezmesi. Burdur'un en meşhur yemeklerinden gazel böreği, Burdur için oldukça önemli bir yerdedir.
Burdur tekenin başkenti olarak meşhur olmuş ve merkezinde birçok yerde teke heykelleri vardır. Burdur tekeleri halk oyunlarına ve türkülere konu olmuştur. Teke yöresi olarak da meşhur olan Burdur, tarihten gelen geleneksel değerlerini koruyan bir şehirdir.
Çeltikçi Geçidi, Burdur, Turkey.
Çeltikbaşı, Çankırı ilinin Ilgaz ilçesine bağlı bir köydür.
Burdur. Karaçallı Köyüne Geygel Yörükleri de yerleşmiştir. -Karakoyunlular:Kızılkaya köyleri,Kestel dağı çevresi,Kemer Elmacık Köylerine kadar perakende yörüktürler.Yakın zamanlara kadar konar-göçer durumdaydılar. Kapaklı köyünü kuranlar bu yörüklerdir.
1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya ilinden ayrılarak Konya ilinin Isparta kaymakamlığına bağlandı. 1850 yılına kadar bu bağımlılık sürdü. Daha sonra başta Saden oğlu Hacı İsmail Ağa olmak üzere Burdur'un Sancak olması için uğraşmışlar ve 1872 yılında Burdur sancak olmuştur.
BURDUR MERKEZ İLÇELERİ
Nüfus bakımından en büyük ilçeleri sırasıyla Bucak, Gölhisar ve Yeşilova'dır.
Karabük İl Merkez stajını müteakip Afyonkarahisar/Şuhut ve Ankara/Keçiören ilçelerinde Kaymakam Refikliği stajını tamamladı.12.08.2022 tarihli İçişleri Bakanlığı onayı ile İlçemiz Kaymakamlık görevine vekaleten atanan Kaymakamımız Sayın Eda Nur YURT 25.08.2022 tarihinde ilçemizdeki görevine başlamıştır.
Yaşamı 1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Sırasıyla Samsun, Konya, Kars, Bitlis ve Kastamonu'ya bağlı ilçelerde kaymakamlık yaptı, 2001 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine atandı. Ulaştırma Bakanlığı'nda görev aldı.
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan 14 Temmuz 2023 tarihli ve 55690 sayılı atama onayıyla Burdur Vali Yardımcısı Bahri Gökalp, Mesudiye Kaymakam Vekili olarak görevlendirildi. Görevlendirme kararı sonrasında Bahri GÖKALP, 24 Temmuz 2023 tarihinde resmi olarak görevine başladı.
Çeltik, kabuğu çıkarılmamış pirinç
Burdur, Güney'de Antalya, Batı'da Denizli, Güneybatı'da Muğla, Doğu ve Kuzey'de Isparta ve Afyon illeri ile çevrilidir. İlin yüzölçümü 7.176 km², rakımı 950 metredir.
Bucak, Burdur ilinin 44 km uzağındaki ilçesidir. Burdur-Antalya Karayolunun 44. kilometresinde bulunan Bucak; doğuda Sütçüler, güneyde Antalya, batıda ve kuzeyde Burdur, Çeltikçi ve Ağlasun ile çevrilidir.
ECEVİT GEÇİDİ Kastamonu'dan uzanan diğer bir geçittir. Bu geçit Kastamonu ile Çankırı yolu üzerinde bulunmaktadır. Ilgaz geçidi Orta Karadenizi İç Anadoluya bağlamaktadır. Ülkemizin en önemli geçitlerinden biri olup en çok bilinen geçitlerdendir.
Sertavul Geçidi, İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan önemli geçitlerden biridir. Toros dağlarında ve D 715 no.lu kara yolu üzerindedir. 1.650 rakımlı geçit kışları zor geçit verse de en yakın bağlantı geçitlerinden biridir. Zirvenin kuzeyi Karaman ve güneyi de Mersin iline ait Mut ilçesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri