Diyanet'in kitabında, estetik operasyonları için "Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır” denildi.
d) Ameliyatın bir hile veya aldatma amacıyla ya da karşı cinse benzeme kastıyla yapılmamış olması şartlarıyla caizdir.
Yani estetik ameliyat ve vücuttaki değişiklikler, önemli bir kusur ve arızayı gidermek niyeti ile değil de, güzelleşme kasdıyla yapılırsa haram olur; bir zararı ve çirkinliği gidermek niyetiyle normal hale getirmek için yapılırsa caiz olur.
Estetik ameliyatlar genel olarak, ya dikkat çekmek, daha güzel görünmek ya da tedavî amacına yönelik olmaktadır. Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslâm dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır.
Evli ya da evlenecek kişinin eşi ya da kendi isteyebilir. Vücuttaki anormal bir yapıya müdahale edilebilir. Bu da dinen caizdir.
İlgili 17 soru bulundu
Buna göre, doğuştan veya sonradan göğüslerinde anormallik bulunan bir kadının sağlığına zarar vermeyecekse tıbben uygun görülen tedavi yöntemleriyle göğüslerini düzelttirmesi caizdir.
'Vajina estetiği dinen caiz mi?'
Bundan sonraki yaşamında yeniden daha iyi bir cinsellik yaşabilmesi için vajina estetiği yaptırmasında hiç bir sakınca yoktur..
Diyanet'in kitabında, estetik operasyonları için "Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır” denildi.
Diş dolgusu yaptırmak, kaplatmak veya dişe tel taktırmak abdest ve gusle engel olur mu? Bu işlemler cünüp veya âdetli iken yapılabilir mi? Tedavi amacıyla diş dolgusu yaptırmak veya kaplatmak caizdir. Dolgu, kaplama, tel taktırma, implant yaptırma veya sabit protez, abdest ve guslün sıhhatine engel olmaz.
Anasayfa / TIP ve SAĞLIK / Tıbbî Estetik / Botoks yaptırmak caiz midir? Botoks yaptırmak caiz midir? İslâm'da, yaratılıştan getirilen özellikleri (fıtrat) değiştirmeye yönelik tasarruf ve müdahaleler yasaklanmıştır (en-Nisâ, 4/119; er-Rûm, 30/30).
Bu naslardan hareketle fıkıhçılar vücuda uygulanacak kına, boya ve sürme gibi kalıcı olmayanların dışındaki ameliyelerin estetik maksatla yapılanlarını, Allah`ın yaratışına (Fıtrata) müdahele saymış ve haram olduğunu söylemişlerdir. Zira hadisteki "güzellik için" kaydı bunu gösterir.
Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa, 4/119; Rum 30/30).
Diş kaplaması da bir şekilde zarar görmüş bir dişin dış yüzeyini gerektiğinde başka işlemlerle de güçlendirerek bir maddeyle sıvamak suretiyle koruma altına almak ameliyesidir. Diş dolgusu tedavi olma açısından caiz, bedenin hazım işleminin sağlıklı yürüyebilmesi açısından vacib hükmünü alabilir.
Güzellik amaçlı olarak yapılan bütün estetik ameliyatlar yaradılış düzenine aykırılık olduğu için haramdır. Vücut Allah'ındır. Ancak tedavi amaçlı olarak yapılan estetikler caizdir.
Yaşlı bir insanın yaşlılıktan kaynaklanan görüntüsünü gidermek için derisini gerdirme maksatlı olarak estetik ameliyat yaptırması caiz olmayan ameliyat türündendir.
Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; “Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna görüş veren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin” dedi.
İslâm hukukunun ikinci kaynağı olarak kabul edilen sünnetin ortaya koyduğu hükümlerden biri de dövme yaptırmanın, kaş aldırmanın ve dişleri ayırıp inceltmenin yasaklanmasıdır.
Garip Öpüşme Efsanesi Yanlış
Öpüşürken diş tellerinin birbirine kilitlenemeyeceğini bilmek zihninizi rahatlatmaya yardımcı olabilir. Metal tellerle öpüşmek uyum sağlamanızı gerektirir, ancak bu imkânsız veya rahatsız edici değildir. Bir kez takmaya alıştığınızda, bir süre sonra onları fark etmeyeceksiniz bile.
Fetva ise diş kovuklarında ve üstlerindeki taşlaşmış tortuların gusle mani olmaması şeklindedir. . Elinden gelenin, imkan dahilin de diş taşları ve tortularının oluşmasına izin vermemesi esastır. Ama oluşan ya da oluşma sürecinde olan tortular gusle mani değildir.
Anasayfa / Kurul Fetvaları / Estetik amaçlı olarak yağ aldırma işlemi caiz midir? Estetik amaçlı olarak yağ aldırma işlemi caiz midir? Herhangi bir tedavi gerekliliği olmaksızın sadece estetik kaygıyla yapılan yağ aldırma işlemleri fıtrata müdahale olarak görüldüğünden dinen caiz değildir.
Diş kaplama, doldurma ve protez, tedavi amaçlı başvurulan tıbbi yöntemlerdir. Bu işlemler yapılırken, tedavi neyi gerektiriyorsa onun uygulanması dinen sakıncalı değildir.
Bunlar estetik tedavi kapsamına girmektedir. Dinimiz açısından bunda hiçbir sakınca yoktur.
Vajina daraltma ameliyatı riskleri (komplikasyonlar) arasında en sık olanları kanama, enfeksiyon, barsak (rektum) zedelenmeleri, ilişki sırasında ağrı (aşırı daraltmaya bağlı) veya ameliyat sonrası arzu edilen beklentinin karşılanmaması sayılabilir.
Vajina daraltma ameliyatları bu konuda eğitim almış kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından yapılmalıdır. Vajinoplasti tamamen jinekolojik ve rekonstrüktif bir ameliyattır.
Labioplasti neden uygulanır? İç dudakların hipertrofisi (aşırı derecede büyümesi) tedaviye rağmen tekrarlayan vajinal ve üriner enfeksiyonlara, iritasyona ve ağrılı cinsel ilişkiye (disparoniye) ve hareketlerde kısıtlamaya sebep olduğu durumlarda labioplasti tıbbi bir zorunluluk olarak kabul edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri