Çene estetiği de estetik ameliyat kategorisinde değerlendirildiği için tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi kapsamında bulunmamaktadır. Estetik dışındaki durumlar, poliçede belirtilen limitler ve teminatlar dahilinde sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır.
Hayır, estetik ameliyatlar SGK kapsamında yer almaz. SGK kapsamında yer almayan bir ameliyat, tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamında da yer almaz. Haliyle tamamlayıcı sağlık sigortası estetik masraflarını karşılamaz. Standart özel sağlık sigortalarında da estetik operasyonlar teminat dışıdır.
Diş tedavisi kapsam dışıdır.
Her türlü diş tedavisi, diş eti, çene kemiği, çene eklemi ve ağız çene cerrahisine yönelik işlemler/ veya diş hekimleri tarafından yapılan tüm işlemler poliçe teminat kapsamı dışındadır.
Sigorta şirketi bazında; ambulans, ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz ve tıbbi gözlem masrafları limitsizdir. Ancak evde bakım, suni uzuv, tıbbi malzeme, fizik tedavi ve rehabilitasyon masrafları sigorta şirketi tarafından limitli karşılanır.
Kaza sonucu meydana gelen yanık, çatlak ve kesik izlerini gidermek için yapılan estetik operasyonların masraflarının tümü SGK tarafından karşılanıyor. Dolayısıyla bu işlemler devlet hastanelerinde uygulanabiliyor. Ayrıca felç geçirmiş kişilerin yaşadıkları estetik deformasyonlar da sigorta kapsamına giriyor.
İlgili 32 soru bulundu
Estetik ameliyat fiyatları; SSK gibi devlet kurumları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ödemez. O nedenle de hasta istediği ameliyat ile ilgili tüm masrafları cebinden ödemek zorunda kalır.
Cerrahlar vücuttaki tüm işlev ve şekil bozukluklarının engellenmesine aynı zamanda düzeltilmesine sebebiyet vermektedir. Saç, sakal, burun, yüz, göz kapağı, bacak, meme, karın, bel, kalça, genital bölge ve çeşitli onlarca bölgedeki bozukluklar düzeltilebilmektedir.
Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere, poliçe limitlerine ve kusur oranlarına göre sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dahilinde sağlık güvenceleri olan kişiler devlet hastanelerinde olduğu gibi anlaşmalı özel hastanelerde de SGK'nın sunduğu imkanlardan yararlanabilirler.
Türkiye'de çene ucu törpüleme fiyatları 2023 yılında tek çene 10.000 TL ile 15.000 TL civarında, çift çene ameliyatı fiyatları ise 15.000 TL ile 30.000 TL fiyat aralığında değişmektedir.
Çene ameliyatı fiyatları 2022 yılında tek çene olarak yapıldığında 8.000 TL ile 12.000 TL aralığındayken, çift çene ameliyatı fiyatları 12.000 TL ile 16.000 TL fiyat aralığındadır. Ortognatik cerrahi fiyatları, hastanın kapanış bozukluğuna ve rahatsızlığının derecesine bağlı olarak belirlenmektedir.
Çene bölgesine yapılan cerrahi müdahaleler genelde estetik amaçlı yapılır. Bunun dışından orotdontisler ile de yapılan zorunlu işlemler olabilir. Fakat ben 2014 yılı itibari ile bir devlet kurumunda çalışmadığım için bir devlet desteği ile bu ameliyatı yapmam söz konusu değildir.
Yani devlet hastanelerinde diş dolgusu yapılıyor. Ayrıca devlet hastanelerinde, diş dolgusunun yanı sıra; diş çekimi, kanal tedavisi, diş kaplama, zirkonyum kaplama, implant, diş teli, köprü diş gibi diş tedavisiyle ilgili akla gelen bütün işlemler de uygulanıyor.
Standart bir özel sigortasına ise estetik ameliyatlar sigorta kapsamı dışındadır. Ancak estetik problemlere fonksiyonel problemler de (mesela burun tıkanıklığı) eşlik ediyorsa; özel sigorta burun estetiği ameliyatının fonksiyonel problemlerle ilgili kısmını karşılayabilmektedir.
Eğer ilk kez özel sağlık sigortası yaptırıyorsan aşağıda sıralanan hastalıklar nedeniyle yapılacak olan ameliyat ve tedavi işlemlerinin poliçe kapsamına alınabilmesi için 1 yıl beklemen gerekir.
Allianz Sigorta Burun Ameliyatını Ödemiyor
"teminat dışında kalan haller/konka hastalıkları tedavi ve komplikasyonlarına ait giderler teminatlarınız dışındadır.
Kaza nedenli hasarlarda dişlere yönelik tıbbi ve cerrahi işlemler, standart olarak özel sağlık sigortasının kapsamında yer alır. Ancak sıkça rastlanmasa bile bazı sigorta şirketleri bu gibi durumları da kapsam dışında tutabilir.
Sigortası olmayan kişiler devlet hastanelerinde en az 30 TL, en fazla ise 50 TL olacak şekilde ücretlerini ödeyip muayene olabilirler. Aynı zamanda gidilen bölümde muayene ücreti dışında ek bir ücrette çıkabilir. Bu ücretler tahlil, röntgen gibi tetkikler olabilir.
Sigorta sahibinin kendi aracında meydana gelen hasar. 2. Aracı kullanan kişinin seyir hâlindeyken uğrayacağı hasar. 3. Araç sahibi ile aracı kullanan kişi arasındaki ilişkiden kaynaklı araca gelen hasar.
Trafik sigortası teminat limitleri her yıl güncellenmiştir. 2023 yılında yapılan son güncellemelere göre trafik sigortası limitleri araç başına 50.000 TL, kaza başına ise 100.000 TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu miktarın üzerinde hasarın meydana gelmesi durumunda ise kusur oranı göz önünde bulundurulmaktadır.
1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren asgari ücrete yapılan zam ile birlikte en düşük sigorta primi 4.292,64 TL iken en yüksek sigorta primi ise 32.194,85 TL olarak belirlenmiştir.
Kısacası plastik cerahi sonrası dikiş izi kalmaz ancak bunu arkasında birçok etmen rol oynar. Plastik cerrahi dikiş izlerinin kalıp kalmayacağı, birçok faktöre bağlıdır. Bu faktörler arasında kişinin cilt tipi, yaş, ameliyatın yapıldığı bölge ve operasyonun büyüklüğü sayılabilir.
Ülkemizde meme estetik cerrahisi (büyütme-küçültme-dikleştirme), burun estetik cerrahisi (rinoplasti), vücut kontur cerrahisi (liposakşın, lipektomi, abdominoplasti), yüz germe-yenileme, göz kapağı cerrahisi (blefaroplasti), kulak kepçesi düzeltilmesi (kepçe kulak) sıklıkla yapılan estetik operasyonlar arasındadır.
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, ülkemizde Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Tıpta Uzmanlık Sınavı ile girilen ve 5 yıl süren bir uzmanlık eğitimi programının adıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri