Çene estetiğinde en sık uygulanan işlemlerden birisi de çene ucu törpüleme ameliyatıdır. Çene ucunda öne ve yanlara doğru olan fazlalıkların giderilmesi için tercih edilen bir operasyondur. Çenenin yüz ile orantılı olabilmesi için çene ucu özel cihazlarla törpülenir ve kısaltılır.
Hastalarda çenenin estetik görüntü açısından mevcut yüz yapısından uzun olması ya da ileride olması durumunda çenenin yüze uygun hale getirilmesi için burun estetiği ve yüz germe ameliyatlarıyla birlikte çene ucunun kısaltılması cerrahi planlama ve uygulamalarına “Çene Ucu Estetiği ya da Çene Ucu Törpüleme” denir.
Çene ucu estetiği kapsamında yapılan en önemli işlemlerden biri çene ucuna yapılan törpüleme işlemidir. Bu işlem çene ucu olması gerekenden daha uzun veya daha biçimsiz olan kişilere uygulanan ve son derece başarılı sonuçlar elde edilen bir müdahaledir.
Profilden bakıldığında çene ucu burundan önde olan kişilerde uygulanan bir estetik müdahaledir. Genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilir. Çene ucu özel medikal aletlerle daha önce hasta ile birlikte planlandığı miktarda törpülenir. 20 yaş üstü hastalarda uygulanan ameliyat 1,5 – 2 saat arasında sürer.
Çenenin boyutunun küçültülmesi için uygulanan cerrahi müdahaledir. Bu işlem; çene törpüleme, çene tıraşı ya da mentoplasti olarak adlandırılmaktadır. Çenenizin yüzünüze oranla geniş ve uzun olması, burna nazaran daha önde yer alması gibi durumlara sahipseniz bu işlem sizin için iyi bir tercih olacaktır.
İlgili 25 soru bulundu
Türkiye'de çene ucu törpüleme fiyatları 2023 yılında tek çene 10.000 TL ile 15.000 TL civarında, çift çene ameliyatı fiyatları ise 15.000 TL ile 30.000 TL fiyat aralığında değişmektedir.
Ameliyattan sonra hastalar 1 hafta dinlendikten sonra iş hayatına geri dönebilir. Çene törpüleme estetiğinden sonraki tam iyileşme süreci 1 ile 3 hafta arasındadır. Ayrıca hastanede de 1 ile 3 gün istirahat önerilebilir.
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bölümünde; ağız içinde yer alan dil, yanak, dudak, tükürük bezleri gibi bütün yumuşak dokuların; diş, çene ve çene eklemlerini kapsayan tüm hastalıkların tanı ve cerrahi tedavileri gerçekleştirilir.
Çene ucu estetiği kaç günde iyileşir? Çene ucu estetiği sonrasında hastalar genellikle hastanede kalış gerektirmez ve ameliyat sonrası taburcu edilirler. Hasta iyileşme süreci tamamlanana kadar yumuşak gıdalarla beslenmeye dikkat etmesi önemlidir. Genellikle iyileşme süreci 1 hafta sürer.
Dolgu maddesi, ince bir iğne veya kanül ile çenenin alt kısmına enjekte edilir. Enjekte edilen dolgu maddesi, çene hattını şekillendirmek ve belirginleştirmek için çenenin altındaki dokulara yayılır. İşlem genellikle 20-30 dakikada tamamlanır.
Kullanılabilecek aparatlar, ameliyat olunmasına gerek bırakmayacak şekilde üst çenenin genişlemesine yardımcı olabilir. Bu tür durumlarda ilk olarak ameliyatsız yöntem uygulanır. Dişlerde yaşanan çarpıklık ve kaymalar sonucunda, üst çenede dişlerden kaynaklı bir daralma ortaya çıkabilir.
Çene küçültme durumlarında törpülemek veya kemiği kesip törpülemek yeterlidir. Kontur yani şeklini değiştirmek için törpülemek yeterlidir. Bazen çene alt uç kesilip geriye tespit edilerekte burun, üst dudak arasında güzel bir harmoni sağlanmış olur.
Diş törpüleme işleminin nedenleri ise aşağıdaki gibi karşımıza çıkar; Dişler üzerinde meydana gelen tabaka gibi durumlar. Dişlerin ağızda olması gerekenden fazla uzun ve büyük olması Dişlerde kırık oluşumu.
Dişlerin üst tabakası olan minede işlem yapıldığı için diş törpüleme hassas bir işlemdir ve uzman bir hekim tarafından yapılması gerekir. Uzman hekim tarafından yapılan diş törpüleme, dişlere herhangi bir zarar vermemektedir.
Ortognatik cerrahi sonrasında yüzümün şekli değişir mi? Ortognatik cerrahi tedavisi sonrasında hastanın yüz şeklinde olumlu yönde değişiklikler olur. Hastaların çene bozukluğundan kaynaklanan her türlü estetik problemleri ortadan kalkmaktadır.
Çene geriliği olan kişilerde yüz sanki sarkmış gibi gözükür. Bu durum yaşla birlikte artar. Çeneye uygulanacak dolgular, yani çene dolguları diğer adıyla jawline dolguları ile sarkma görüntüsü azalacaktır. Bu uygulamaya Sıvı Lifting de denmektedir.
Çene ameliyatında; (eğer hastanın bilinmeyen özel bir riski yoksa) ölüm riski yoktur.
Ağız içinden yapılan kesiler de hiçbir iz kalmamaktadır. Genelde doktorların tercihi de bu yöndedir. Yalnız alt dudakta ve damakta hissizlik oluşabilmektedir. Boyundan yapılan kesiler de ise hastanın cilt tipine göre hafif izler kalabilmektedir.
Yapılacak tahlil ve tetkiklerde genel sağlığı açısından herhangi bir ameliyat olmaya engel teşkil etmeyen herkes gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra ameliyat olabilir. ÇENE AMELİYATI SONRASI İZ KALIR MI? Bütün ameliyat aşamaları ağız içinden yapıldığı için herhangi bir iz kalmaz.
Ortodonti tedavisi sırasında amacımız dişlerin ve çenelerin olabilecek en iyi konuma gelmelerini sağlamaktır. Ortognatik ortodonti ya da ortognatik cerrahi, alt ve üst çenedeki şekil, yapı ve ilişki bozukluklarının düzeltilmesini sağlayan cerrahi yöntemdir.Halk arasında Çene ameliyatları olarak bilinir.
Çene ucu estetiği, çenenin yüzün diğer bölgeleri ile uyumlu hale getirilmesi işlemidir. Çene ucu estetiğinde önde olan çene tıraşlanır, geride olan çene ise protez ile düzeltilir. Çene estetiği işlemleri genellikle burun estetiği ile kombine edilebilmektedir.
Çene bölgesine yapılan cerrahi müdahaleler genelde estetik amaçlı yapılır. Bunun dışından orotdontisler ile de yapılan zorunlu işlemler olabilir. Fakat ben 2014 yılı itibari ile bir devlet kurumunda çalışmadığım için bir devlet desteği ile bu ameliyatı yapmam söz konusu değildir.
Çene ameliyatı acıtır mı? Genel anestezi altında uygulanan çene estetiği ameliyatları sırasında ağrı ve acı hissedilmez. Ancak ameliyat sonrasında çene bölgesinde uygulanan estetik müdahalelere bağlı olarak ağrı ve şişlikler oluşabilecektir.
Üst çene geriliğinde küçük çocuklarda hareketli ortodontik aparey ve plaklar kullanılarak tedavi sağlanır. Daha büyük çocuklarda ise sabit genişleticiler tercih edilir. 18 yaşından büyük yetişkinlerde ise sıklıkla ameliyatla (ortognatik cerrahi) tedavi sağlanır.
Bu sinirin zarar görmesi sonucu alt dişler, alt dudak ve yanağın alt kısımları hissiz kalır. Bu durum geçici ise genellikle 6-12 ay sürer, fakat kalıcı da olabilir. Lingual sinir alt çenenin iç tarafında her iki yanda seyreder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri