Tüm bunlar aslında kimyasal temizlik malzemeleri ile çıkarılabilir, ancak o sevdiğiniz ürünlerin rengini toptan kaybetme pahasına! Çamaşırlarda beyaz sirke ile temizlik, hem renkleri korur hem de lekeleri çıkarır.
1 litre sirkeye 2 çay bardağı kadar beyaz sirke ekleyin ve kıyafetinizi bu karışımda en az yarım saat bekletin. Lekeli bölgenin üzerine doğrudan beyaz sirke döküp öyle de karışıma atabilirsiniz.
Her eve lazım: Beyaz sirke
Kıyafetlerin üzerindeki lekeleri beyaz sirkeyle çıkarmak için yapmanız gerekense 1 ölçü oda sıcaklığında suya !/4 ölçü beyaz sirke koymak ve lekeli bölgeyi bu karışımda en az 30 dakika boyunca bekletmek. Lekeden arda kalan iz azaldığında ise çamaşır makinesine atmak.
SİRKE, EN İYİ YARDIMCINIZDIR!
Protein lekelerinde sirke kullanılmamalı. Ama diğer lekelerde, özellikle de domates ve koyu renkli meyve lekelerinde sirke en iyi yardımcınızdır. Lekeli kısmı biraz suyun altında tuttuktan sonra giysiyi sirkeli suya yatırın. Lekenin mucizevi şekilde yok olduğunu göreceksiniz.
İçeriğindeki asetik asit cilt gözeneklerinin sıkılaşmasını sağlar ve cilt lekelerine de faydalıdır. Bu yüzden temiz bir pamuğa eklediğiniz su ile seyreltilmiş beyaz sirke cilt bakımı için kullanılabilir. Beyaz sirke cilt üzerinde oluşan güneş lekelerinin hafifletilmesine de yardımcıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Beyaz sirkenin içeriğindeki asetik asit cilt gözeneklerinin sıkılaşmasına destek olur. Bu nedenle beyaz sirke cilt leke çeşitleri üzerinde etkilidir. Bu madde cilt üzerinde oluşan güneş lekelerinin hafifletilmesinde yardımcıdır.
Elma Sirkesi ve Cilde Faydaları
Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanılabilir. Yüzdeki lekelerin açılmasına yardımcı olan sirke, düzenli kullanımda yaşlılık lekelerinin de açılmasına yardım eder.
Beyaz sirkenin tadı ve kokusu keskin olduğu için her yemekte tercih edilmez. Daha çok salatanın üstüne dökülür ve et ürünlerinde sos şeklinde tüketilir. Beyaz sirke tarz yemeklerde kullanılsa bile miktarı oldukça az kullanılır. Peynir yapımı, unlu mamuller ve turşu yapımında da kullanılmaktadır.
1 çay bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Üzerine biraz su ekleyin. Karışımı lekeye uygulayın, 20 dakika bekleyin ve durulayın. Sirkeyi tuz ile karıştırarak dolap veya sandıkta küflenen kumaşlardaki lekeleri de temizleyebilirsiniz.
Sirkenin en önemli etkilerinden biri cildi temizlemesi ve sivilce oluşumunu engellemesidir. Ciltteki yenilenmeyi desteklediği için kararmaları geçirir. Cilt renginin açılmasını sağlar. Deriyi besler ve ölü derinin atılmasına sebep olur.
Kıyafet ve benzeri gibi birçok eşyanın üzerine yağ döküldüğü zaman, genelde karbonat kullanımı öne çıkar. Aynı zamanda bu konuda imdada bulaşık deterjanı yetişir. Bir miktar bulaşık deterjanı döktükten sonra 5 dakika kadar bekletmek ve sonra durulamak yeterlidir.
'Cilt lekeleri için de halk arasında sıkça kullanılan elma sirkesi lekeler için etkili olabiliyor. Fakat mutlaka su ile seyrelterek pamuk yardımıyla nazikçe uyguladıktan sonra durulayın.
Lekenin kurumasına izin vermeden üzerine bir miktarda mısır nişastası dökün. Temiz bir bez veya diş fırçası kullanarak fazla bastırmadan lekeye yedirin. Ardından çamaşır makinesine kıyafeti koyarak hassas ayarda yıkamaya özen gösterin. tüm lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Eski ve Kurumuş Lekelerin Çıkarılması: Adım Adım
Eski ve kurumuş lekelerden kurtulmak için: Doğru Persil deterjanı seçin. Bölgeyi ön işleme tutun ve deterjanı birkaç dakika lekenin üstünde tutun. Sıcak suyla değil, ılık suyla yıkayın.
İnatçı lekelerin çıkarılması
Büyük bir tencereye 2 litre su dökün ve ısıtın. Ardından bir çorba kaşığı tuzu sıcak suda karıştırın. Daha sonra sıktığınız 3 limonun suyunu ve yarım çay bardağı çamaşır deterjanı ekleyin. Bu karışımı giysilerinizin üzerine dökün ve yaklaşık 40 dakika bekletin.
Bunun için öncelikle kumaşın lekelenen kısmını hafifçe ıslatmalısınız. Lekelenen bölgeye çamaşır sodası ilave ederek birkaç dakika bekledikten sonra hafifçe ovalayarak söz konusu izi çıkarabilirsiniz. Bu ipuçlarını yalnızca leke çıkarma işleminde değil, çamaşır yıkarken de etkili sonuçlar almak için kullanmanız mümkün.
Aloe vera, koyu lekeler için en iyi doğal yöntem olabilir
Aloesin, aloe verada doğal olarak oluşan bir cilt aydınlatma maddesidir. Etkileri, yukarıdaki çalışmaya göre doza bağlıdır. Klinik kanıtlar ayrıca aloesinin ciltteki melanin üretimini baskılayarak koyu lekeleri önleyebileceğini göstermektedir.
Beyaz sirke ile temizlik; bulaşık, çamaşır, yüzey ve kireçlenme gibi farklı alanlarda yapılabilmektedir.
Beyaz ve elma sirkesi arasında fark, renklerinden ibaret değildir. Elma sirkesinde yaklaşık %5 -6 düzeyinde asetik asit bulunur ve ezilmiş, fermente edilmiş elmalardan elde edilir. Beyaz sirke ise %4-7 oranında asetik asit içeriyor ve tahıl fermantasyonu sürecinde ortaya çıkar.
Kühne doğal beyaz sirke, çok amaçlı kullanıma uygundur. Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
Dermatolojik Tedaviler
Kimyasal peeling, lazer tedavisi, mikrodermabrazyon veya IPL gibi tedaviler ciltteki lekelerin görünümünü azaltmak ve hatta yüzdeki kahverengi lekelere kesin çözüm için etkili olacaktır. Ancak bu tedavileri uygulamadan önce bir dermatologdan profesyonel bir değerlendirme almanız gerekiyor.
Ciltte bulunan leke ile sivilcelerin üzerine elma sirkesi bir pamuk yardımı ile uygulanabilir. Bu da 30 dakika bekletilir. Ayrıca elma sirkesi maskesi soğuk su ile iyice durulanmalıdır. Bu şekilde cildin de daha iyi bir görünüme sahip olması sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri