Abdullah b. Abbas'ın bildirdiğine göre, cennetteki gıdaların, içeceklerin ve diğer varlıkların hiç birisi dünyadakilerle benzer değildir. Tek ortak yönleri isimleridir. (Beyhakî'den naklen Âlûsî, 1,204.) Demek ki, domuzun veya başka bir hayvan etinin, dünyadan cennete ithal edilmesi söz konusu değildir.
Cennet koyunda gece domuzlar görülmektedir. Ancak güvenlik açısından her hangi bir problem yaşanmamaktadır. Domuzlar temiz tutulmayan kamplara uğramaktadır.
Bunu yedirene de günah olmaz. Domuz eti olmayanları tercih etmek iyi olur. Sual: (Ben resulüm yani peygamberim) diyecek kadar sapıtan ve bâtıl bir din kuran Mısırlı Reşat Halife, (Domuzun eti haram, ama yağı helâldir, çünkü Kur'anda domuzun sadece etinin haram olduğu bildiriliyor, yağı ve başka yeri denmiyor) diyor.
Domuz da (hınzîr) pis ve zararlı şeylerden kabul edilip etinin haram kılındığı Kur'ân-ı Kerîm'de açıkça belirtilmiştir: “Allah size ancak ölüyü (leşi), kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı” (el-Bakara 2/173; en-Nahl 16/115; ayrıca bk. el-Mâide 5/3; el-En'âm 6/145).
İnsan sağlığı tehdit edildiğinden ötürü tüketimi haramdır. Domuz, büyüdüğü ortamdaki her türlü şeyi yediğinden dolayı kendini temiz otlarla beslemez. Etinin yapısını zehirli ve zararlı besinlerle bozar. Haliyle domuz etini tüketenlerin de vücuduna sağlıklı bulunmayan bir et girer.
İlgili 17 soru bulundu
İşte domuz da beslenme tarzı, görünüşü, insanı tiksindiren tabiatı ve bünyesinde, etini yiyenlere geçebilen trişin vb. zararlı unsurlar taşıması nedeniyle yasaklanmıştır. Aşağıdaki âyette de domuzun çirkin hâline işaret edilmiştir. "...
Domuzun Haram Kılınmasının Hikmeti. Kur'ân-ı Kerîm'de etinin haram olduğu belirtilen tek hayvan domuzdur. Et yiyen diğer yırtıcı hayvanlarla ilgili yasak ise sünnet ve ictihada dayanmaktadır. Kur'an domuzu haram sayarken onu "fısk" (el-Mâide 5/3) ve "rics" (el-En'âm 6/145) olarak nitelendirir.
İslamiyette domuz eti yemenin haram olduğu gerek ayet-i kerimelerde gerek de hadis-i şeriflerde açıkça belirtilmiştir. Dini yönden helal olmamasının yanı sıra sağlık açısından da bir hayli zararlı olan domuz eti uzak durmamız gereken yiyeceklerden biridir.
Pis değil, etin tadı kesildiği bölgeye göre değişmekle beraber mesela domuz sosisi daha çok danaya benzerken bonfilesi tavuğa benzer.
1) BAKARA SURESİ 173.
"Allah size yalnızca murdar eti, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkasının adına kesilmiş olanı haram kıldı. Ama biri zorda kalırsa, haksızlığa sapmadıkça, sınırı aşmadıkça kendisine günah yoktur. Biliniz ki Allah bağışlayan ve esirgeyendir."
Kişi belki kaç kez zina etmiştir, bunda pek sakınca görmez de domuz eti yemiş olmayı affedilmez günah sanır. Oysa muhakkak ki zina etmek, domuz eti yemekten daha ağır bir günahtır. Çünkü domuz eti yemek, kişinin kendisine yönelik bir günahken zina, başkasının namusuna ve hukukuna tecavüzü de içeren bir günahtır.
Meal (Kur'an Yolu)
Allah size yalnızca murdar eti, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkasının adına kesilmiş olanı haram kıldı. Ama biri zorda kalırsa, haksızlığa sapmadıkça, sınırı aşmadıkça kendisine günah yoktur.
- Domuz eti çok yağlıdır.
Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer. Böylece kan, yağ tanecikleriyle dolmuş olur. Kandaki bu fazla miktardaki yağ atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infaktüsüne sebep olur. - Ayrıca, domuz yağı içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur.
Kur'ân-ı Kerim ve hadis-i şeriflerin beyânına göre; dünya hayatında kurulan âile hayatları, eşlerin her ikisi de -cennete liyakat kazanmaları halinde- ebediyen beraber olacak ve karı-koca münasebetleri sonsuza kadar cennette devam edecektir.
'Müslümanların cennette aynısını elde edebilmesi için bu dünyada bütün haramlardan uzak durmaları istenmiştir' ibaresini bütün haramları kapsadığı düşüncesi doğru değildir. Allah'ın haram kıldığı her şeyi ahirette bulacağımıza dair bir söz yoktur. Zira ahirette bize mübah kılanacak şeyler sınırlıdır.
Diğer İncil'lerde de domuz yer yer horlanmaktadır (Matta, 7/6; Markos, 5/11-14). Elde mevcut İncil'lerde domuzun haram kılındığını gösteren açık bir hükmün yer almaması, bunun tahrif edilen hükümlerden biri olduğu hususunu akla getirmekte ve domuz eti serbestîsinin, çarşıda satılan her şeyin yenebileceğini söyleyen (I.
Migros Beylikdüzü şubesinde sadece domuz eti satılmıyor. Dinimizce haram kılınan bu hayvanın birçok ürünü de raflarda satışa sunuluyor. Markette domuzun salamı, sosisi, sucuğu gibi ürünler bulunuyor.
Bu bakımdan, domuz etinin sağlıksız olduğu iddiasının anlamlı bir dayanağı bulunmamaktadır; tam tersine, domuz etinin içerik bakımından oldukça zengin olduğu açıktır. Sadece yüksek kolesterol ve doymuş yağ oranları dolayısıyla bazı yaş ve sağlık grubundan olan insanlar için tehlikeli olabilir.
Pişmiş Domuz Etinin 100 gramında 57 kalori vardır ve besin değeri olarak: 8 gr protein, 2.6 gr yağ içermektedir. Domuz eti, diğer etlere göre kalori ve yağ değeri yüksek bir ettir. B grubu vitaminleri, sodyum, fosfor, potasyum ve demir mineralleri açısından zengindir.
Bu kapsamda bizzat Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından eşek etinin yenilmesi haram kılınmıştır (Bkz; Buhârî, Megâzî 38; Müslim, Nikâh 29).
Bu canlılar arasında en dikkat çekeni ise eşini kıskanmayan hayvan olarak bilinen domuz oluyor. Domuz eşini kıskanmayan hayvan olarak tanınıyor.
Alkollü içki haramdır, zina da haramdır, domuz eti de haramdır. Zina, domuz etinden çok daha vahim bir günahtır.
İşte domuz da beslenme tarzı, görünüşü, insanı tiksindiren tabiatı ve bünyesinde, etini yiyenlere geçebilen trişin vb. zararlı unsurlar taşıması nedeniyle yasaklanmıştır.
Suriye ve Fenike'de domuz eti yasaktır. İbrahimî dinler ile ilgili olarak, açık kısıtlamalar Yahudi Kaşrut yasalarında (Kaşer) ve İslam beslenme kurallarında vardır. Çoğu Hristiyan mezhepleri domuz etine izin verir. Etiyopya Ortodoks Tevhîdî Kilisesi domuz eti tüketimine izin vermemiştir.
Domuz eti yemeyi en çok seven ülkeler Yıllık kişi başı domuz eti tüketimi (kg) Dünya: 10,678 kg OECD: 22,856 kg 1-Güney Kore: 31,565 kg 2-Vietnam: 25,017 kg 3-Şili: 24,762 kg 4-ABD: 23,983 kg 5-Çin: 22,718 kg 6-İsviçre: 22,460 kg 7-Paraguay: 21,479 kg drdatastats.com/ulkelere-gore-…
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri