Kuran'da geçen cennet çiçeklerini bazılarının adları şunlardır: Sidelya, Belinay, Dalya, Gonca, Sad-berg. Sadece çiçekler değil cennette birbirinden özel ve güzel başka bitkiler, ağaçlar da bulunmaktadır.
Peygamber'in sembolü olduğu, O'nun (s.a) yüzünün güzelliğini hatırlattığı, kabrinin “gül bahçesi”, insanlığa tebliğ ettiği Kur'ân-ı Kerim'in de “gül tohumları saçan” bir kitap olduğu ifade edilmiştir. Yine inanışa göre gülün, miraç gecesinde, O'nun terinden meydana geldiği şeklinde rivayetler vardır.
Paşa kılıcı çiçeğinin Latince ismi Sansevieria'dır. Paşa kılıcı, diğer adıyla peygamber kılıcı çiçeği, bir rivayete göre, Peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V'in en çok sevdiği çiçekmiş.
İslam'ı kabulden sonra da devam eden bu sembolcü gelenek, Peygamber Efendimiz (sav)'e de bir sembol bulmakta gecikmemiş ve ona (sav) GÜL sembolünü layık görmüştür. Kültürümüzde gül, Peygamberimiz (sav)'in, Peygamberimize (sav) duyulan muhabbetin sembolüdür.
İlgili 42 soru bulundu
Mavi Peygamber Çiçeği (Centaurea cyanus), Akdeniz Avrupa'sına özgü, bir yıllık yerli bir bitkidir. Gelecek için umudu temsil eden Peygamber Çiçeği, doğanın sade güzelliğini ve yaşam döngüsünü hatırlatır. Kanser için Nergis ne ise ALS için Mavi Peygamber Çiçeği öyledir.
Sude: Cennete bir su damlası ve ezmek, sürmek veya ezilmek gibi anlamına gelir.
BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen melek.
Tûbâ müslüman milletlerin kültür, sanat ve edebiyatında kökü Hz. Peygamber'in makamı olan “vesîle” cennetinde, dalları en üstten alta doğru bütün cennet tabakalarına ulaşacak şekilde tasavvur edilen ağaçtır. Nahl-i tûbâ, tûbâ-yı cinân diye de anılır.
Uzmanlar Montsechia Vidalii türünü uzun süredir biliyordu. Bitkinin fosilleri ilk olarak yüz yıldan uzun süre önce İspanya'nın orta kesimlerindeki İber Sıradağları'nda bulunan kireç taşında ve Pireneler'in Montsec kesiminde keşfedildi.
Allah ve Rasülü'nün özel temasta bulundukları insan için mutlak faydalı meyveler olduğunu ve bunların isimlerinin Kuran'da zikredildiğini belirten Bulut, bu meyvelerin zeytin, incir, muz, üzüm, kiraz, nar ve üzüm olduğunu söyledi.
Çiçekleri çok küçük olmasına rağmen çiçeklenme miktarı oldukça fazladır. Bu özelliği ile çiçekler uzak mesafelerden bile algılanacak şekilde bitkiye renk katar. Güneş almayan aydınlık yerlerden hoşlanır. Hafif gölgeli yerleri sever ama daha koyu gölgeli yerlerde bitki zayıflar ve bitkinin görüntüsü pek hoş olmaz.
Hz. Adem'in toprağından geriye kalan anlamında hurma ağacına nakhle denmiştir. O yüzden hurma ağacı halamız sayılır denmiştir.
Cennetin kapısında ve cennette görev yapan çok sayıda melekler vardır bu meleklerden en büyüğü Rıdvan'dır. Rıdvan İsmi ise: Rıza, rıza almak ve cennet kapısının bekçisi anlamına gelmektedir. Bu meleğin ismi dışında herhangi bir meleğin ismi ve görevi ile alakalı bir bilgi bulunmamaktadır.
Hafaza melekleri, insanoğlunun yaptığı iyi-kötü bütün davranışlarını kaydeden ve insanı korumakla görevli olan meleklerdir. Bu meleklerin diğer bir ismi de “Kiramen Katibîn”dir.
Buğlem isminin kelime anlamı, 'cenneti müjdeleyen melek' demektir. Bunun dışında cennet bahçesi, cennetteki melekler anlamında da kullanılmaktadır. İnsanın onurlu ve erdemli duruşuna, başarılı bir hayata ve sevilen bir karaktere işarettir.
Esra: Yol gösteren demektir ve İsra suresinde geçer. Ecmel: En güzel, en yakışıklı demektir ve unisex bir isimdir. Ebrar: Hayırsever kişi demektir. Ecrin: Hem sevap hem de Allah'ın hediyesi demektir.
Berfu: Kar tanesi. Bergüzar: Anmak için verilen armağan, hatıra, yadigâr. Beria: Olgunluk ve güzelliğiyle akranlarından üstün olan sevgili, kadın.
Benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir. Dahası, evdeki kötü kokuları giderir. Yatak odanızda ya da fazla havalandıramadığınız iş yerinizde gönül rahatlığıyla ve çok sayıda yetiştirebilirsiniz.
Ezan çiçekleri, güneş battığı anda aniden açmaya başlayarak izleyenlere etkileyici bir gösteri sunar. Ertesi gün, bir önceki gün açmış olan çiçekler kapanır ve aynı çiçek bir daha açmaz. Yani bu çiçeklerin ömrü bir gündür. Çiçek aslında güneşin batışı ve doğuşunu takip eder.
mavi kantaron. dikenli gövdesinin ucundaki mor çiçekleri dikkatlice yuvasından çıkarıp emince tatlı bir sıvı gelir ağza. hanımelindekinden daha tatlıdır bu. latincesi centauria olan, ülkemizde geniş yayılış gösteren ve büyük tür zenginliğine sahip, çoğu endemik kır çiçeği.
Firdevs.
Bir âyette cennât kelimesiyle (el-Kehf 18/107), bir âyette de “âhiret cenneti” mânasına tek başına (el-Mü'minûn 23/11) kullanılmıştır. Firdevs cennetin tamamını ifade eden bir isim olabileceği gibi onun ortası, en yüksek ve en değerli bölgesinin özel adı da olabilir (bk. FİRDEVS).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri