Havuz, ucu Cennete dek varan altın ve gümüş iki oluktan beslenmektedir. Havuzu besleyen Cennet Irmaklarından bir ırmak olup, bu da Peygamber Efendimiz'e verilmiş bulunan Kevser Irmağı'dır.
Kevser: Peygamberimiz Hz. Muhammed (asm) Efendimize Cennette bahşedilen büyük havuzun ismi ve aynı zamanda da Kur'ân-ı Kerîm'de adı geçen en kısa sûre.
İslâmî literatürde havz, âhirette Resûl-i Ekrem'e tahsis edileceği bildirilen çok büyük bir havuzu; sözlükte “çok, pek çok” anlamında bir sıfat veya “ırmak” mânasında bir isim olan kevser de yine Resûlullah'a ayrılan, bütün cennet ırmaklarının kendisinden doğduğu büyük bir su kaynağını veya nehri ifade etmekte, Arapça' ...
Kevser Havuzu, Mahşer günü Allahuteâlâ`nın Peygamberimize (s.a.s) ihsan buyurduğu gayet büyük bir havuzdur. Suyu pek tatlı, berrak, ferahlatıcıdır. Sâlih müminler bu sudan içecek, mahşerin dehşetinden meydana gelen hararetlerini bununla gidereceklerdir.
İlgili 44 soru bulundu
Kevser (Arapça: حوض الكوثر, Latinizasyon: Ḥawḍ al-Kawthar) ya da Havz-ı Kevser, İslam mitolojisine göre, cennette var olduğuna inanılan kutsal nehir. Kur'an'da havz kelimesi geçmemekte kevser ise aynı adla anılan sûrede (el-Kevser 108/1) bir defa zikredilmektedir.
Kim Kevser suresini okursa, Allah-u Teala ona cennet nehirlerinden su içirir. Kulların her bir kurban bayramı gününde kesmiş oldukları her kurban veya Allah'a manen yaklaşmak için kesilen nafile kurbanların sayısınca kendisine on hasene yazılır.
(farsça) âb-ı kevser: 1) cennetteki sulardan biri. 2) (müzik) adına anonim bir edvar-ı ilm-i mûsıkîde rastlanan makam. cennette bulunduğuna inanılan kevser ırmağının adı.
İlk Anlamı: Cennetteki bir nehrin adı. İkinci Anlamı: Sırat köprüsünün altındaki bir havuzun adı. Kevser ismi Arapça kökenlidir.
cennette olacağı vadedilen, içtikçe içilesi özelliği olan, içecek. ölümden sonra içilebilmesi için yaşam boyunca alkolden uzak durulması gibi bir şart aranmakta olan şaraptır ki bu da birine sigarayı bıraktırıp ödül olarak bir karton sigara vermek gibi bir şeydir.
Bu ırmakların adları: Pişon, Gihon, Dicle ve Fırat'tır.
Aişe'nin şöyle dediğini rivayet etmiştir: Kevser ırmağının şırıltısını duymak isteyen kimse, o sesi gözüyle duyamaz. Aksine o akıntının uğultusu, insanın parmaklarını kulaklarına koyduğunda duyduğu uğultu gibidir.
İnne şanieke hüvel'ebter. “Ey Muhammed!” Doğrusu sana pek çok nimet vermişizdir. Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Doğrusu adı, sanı ortadan kalkacak olan, sana kin tutan kimsedir.
Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyurdu:
Cennette gece yoktur. Gündüzler vardır.
- Cennet bildiğimiz manada hamilelik vs. yoluyla bir tenasül yeri değildir. - Dünyadaki gibi çocuk sahibi olma yoktur.
İbadet; namaz, oruç gibi belli birtakım şekillerle gösterilir, ubudiyet ise, insanda daimî bulunması gereken bir durumu ifade eder. Bu zaviyeden baktığımızda, insan için cennette ibadet olmadığını, fakat ubudiyet manasının devam edeceğini söyleyebiliriz.
Zeytin tacını ifade etmektedir. Eski Yunan içerisinde olimpiyat oyunları kapsamında kazananlara verilebilen, zeytin ağacı dallarından veya yapraklarından elde edilen taçtır. Bir diğer anlamı ise Kuran içerisinde geçen Lina isminin anlamı ise hurma fidesi şeklinde olmaktadır.
Erva ismi, anlam olarak letafet ve güzellik anlamlarında kullanılmaktadır. Bu isim, çok genç ve güzel insanlar anlamına da gelmektedir. Aynı zamanda yiğitlik ve cesaret olarak da kullanılır. Eski şiirlerde susuz kalan kimselere su veren güzel kız anlamında kullanılmıştır.
Hafsa ismi, anlamı Arapçada "Hıfz" kökünden gelir. Gözeten, koruyan anlamlarını taşır. Bu isim ise, Arapçada "Muhafız" sözcüğünün yerine tercih edilen Hafsa isminin kullanıldığı bilinir. Bu isim, aslında Farsçada "aslan yavrusu" anlamına gelir.
cennette bulunduğuna inanılan ırmak, havuz veya çeşmenin suyu.
arapça. çoğulu "havuz" olan kelime.
Kevser su uluslar arası şişelenmiş su birliği üyesidir. Bu üyelik sayesinde dünya standartlarına uygun koşulları ve yenilikleri anında takip etme imkanına sahiptir. Her aşamada doğallığı özenle korunan Kevser su uluslar arası şişelenmiş su birliği standartlarında kaynağındaki lezzet ve tazelikte size ulaşmaktadır.
Kevser Suresi, hemen her derde deva ve her sıkıntıya çözüm olabilecek bir suredir. Sureyi gün içerisinde Allah'ın sevgisini kazanmak ve sevap kazanmak içinde okumak gerekir. Ayrıca kötülüklerden ve düşmanların şerrinden korunmak için okunabilir. Bir diğer fazileti de bereket ve bolluk getirmesidir.
Faziletli surelerden olduğu bilinen Kevser sık okunması alim ve ulemalar tarafından tavsiye edilen sureler arasındandır. Bu nedenle sure ile ilgili olarak abdestsiz okunabilir mi konusu merak edilmektedir. Kevser suresini ezberlemiş kişilerin ezberden abdestsiz olarak okumasında bir sakınca yoktur.
Evden çıkmadan önce okunur veya kişi üzerinde Kevser Suresi taşırsa, her türlü sıkıntıdan ve kötülükten korunur. Okuyan kişinin kalbini yumuşatır. Merhametini artırır ve diğer insanlara yardımcı olmasına yol gösterici olur. Kevser Suresi her gün en az üç sefer okunursa, okuyan kişi çok büyük sevaplar kazanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri