Güvenlik anahtarı; bir Wi-Fi erişim noktası ile bir bilgisayar gibi, aynı anahtara sahip olan kablosuz aygıtların Wi-Fi üzerinde birbiriyle iletişim kurmasına olanak verir. Güvenlik anahtarı, varsayılan olarak her erişim noktasına atanır.
Kablosuz ağ simgesine tıklayın. Kablosuz Özellikleri'ne gidin. Güvenlik sekmesini açın. Karakterleri Göster'i seçtiğinizde ağ güvenlik anahtarınızı görebileceksiniz.
Ağ ve Paylaşım Merkezi'nde Bağlantılar'ın yanındaki Wi-Fi ağ adınızı seçin. Wi-Fi Durumu'nda Kablosuz Özellikler'i seçin. Kablosuz Ağ Özellikleri'nde Güvenlik sekmesini ve ardından Karakterleri göster onay kutusunu seçin. Wi-Fi ağ parolanız Ağ güvenlik anahtarı kutusunda görüntülenir.
Telefonunuzun yerleşik güvenlik anahtarını oluşturarak Chrome OS, iOS, macOS ve Windows'un güncel sürümlerini çalıştıran cihazlarda güvenli bir şekilde oturum açabilirsiniz. Bu şekilde, bilgisayar korsanları şifreniz gibi bazı bilgileri çalsalar bile hesabınızı bu tür kişilere karşı koruyabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Güvenlik'e dokunun. Üst kısımda cihazınızın ve Google Hesabınızın güvenlik durumunu görürsünüz. Cihazınızın veya hesaplarınızın güvenliğini sağlamak için yapmanız gereken önemli işlemler varsa bir uyarı mesajı görünür.
Güvenlik anahtarı, iPhone'unuza bağlayabileceğiniz ve Apple kimliği hesabınıza giriş yaparken kimliğinizi doğrulamak için kullanabileceğiniz küçük bir üçüncü parti donanım aygıtıdır.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası'nı seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir seçeneğini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir öğesine tıklayın.
Görev çubuğunun sağ alt köşesinde bulunan Wi-Fi simgesine tıklayın. Mevcut ağların (yani SSID'lerin) bir listesi açılacaktır. 2. Bağlandığınız SSID (ve ismi) bu listenin üst kısmında görülebilir.
Dağıtıcı (İngilizce: switch), bilgisayarların ve diğer ağ öğelerinin birbirlerine bağlanmasına olanak veren ağ donanımlarından biridir. OSI yedi katman modelinin 2. katmanında ve yeni dağıtıcılar IP routing yapabildiği için 3. katmanda da çalışır.
Bir donanım cihazı veya telefonunuzdaki özel bir yazılım olan güvenlik anahtarı, kimliğinizi doğrulamak için kullanılır. Yetkisiz kullanıcılar kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilse bile güvenlik anahtarınız olmadan hesabınızda oturum açamaz.
SSID bulmak zor değildir hatta sanılanın aksine oldukça kolaydır. SSID denilen aygıt aslında sizin aygıtınızı bağlamak istediğiniz Wİ-Fİ ağının adıdır. Evlerimizde gördüğümüz modemlerdir diyebiliriz. Evinizdeki veya iş yerinizdeki modeminizin üzerinde SSID ve şifre bilgileriniz yazacaktır.
Telefonunuzu Mobile WiFi cihazının Wi-Fi ağına bağlayın. Telefonun tarayıcısındaki adres çubuğuna 192.168.8.1 yazın ve giriş yapmak için web tabanlı yönetim sayfasının giriş şifresini kullanın. Wi-Fi adını ve şifresini görüntülemek veya değiştirmek için Wi-Fi Ayarları > Wi-Fi Temel Ayarları bölümüne gidin.
Ayarlarını görmek istediğiniz ağın adına (SSID) sağ tıklayın ve açılan menüde Bağlantı özelliklerini görüntüle öğesine tıklayın. (SSID) Kablosuz Ağ Özellikleri iletişim kutusu gösterilecektir. Güvenlik sekmesine tıklayın. Güvenlik türü, Şifreleme türü ve Ağ güvenlik anahtarı sağındaki öğeleri doğrulayın.
Anahtar Erişimi, dokunmatik ekran yerine bir veya daha fazla anahtarı kullanarak Android cihazınızla etkileşimde bulunabilmenizi sağlar.
Güvenlik anahtarı; bir Wi-Fi erişim noktası ile bir bilgisayar gibi, aynı anahtara sahip olan kablosuz aygıtların Wi-Fi üzerinde birbiriyle iletişim kurmasına olanak verir. Güvenlik anahtarı, varsayılan olarak her erişim noktasına atanır.
Wi-Fi ağına bağlanma
Ana ekranınızdan Ayarlar > Wi-Fi'ye gidin. Wi-Fi'yi açın. Aygıtınız kullanılabilir Wi-Fi ağlarını otomatik olarak arar. Bağlanmak istediğiniz Wi-Fi ağının adına dokunun.
Öncelikle telefonunuzun Ayarlar menüsünü girmeniz gereklidir. Ardından Ayarlar menüsünde yer alan Ağ ve İnternet bölümüne girmelisiniz. Bu noktada Ağ ve İnternet menüsünde yer alan HotSpot ya da Tethering seçeneğine dokunmalısınız. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra internet paylaştırma ayarları ile karşılaşırsınız.
Tarayıcımda "Ağ bağlantısı yok" hatası görüntüleniyor. Tarayıcınızı kullanırken "Ağ bağlantısı yok - Sayfa bağlantı yeniden kurulduktan sonra yüklenmeye devam edecek." hatası alabilirsiniz. Bu sorun tipik olarak etkin veri veya Wi-Fi bağlantınız olmadığında meydana gelir.
Bazı Android cihazlarda, uçuş modu etkinleştirildiğinde Wi-Fi bağlantısı devre dışı bırakılır. Bu nedenle, telefonunuzun uçuş modunun kapalı olduğundan emin olun. Bildirim çubuğunu kaydırarak veya Ayarlar menüsünden kontrol edebilirsiniz.
Mobil cihazlarımızın vazgeçilmez bir parçası olan mobil ağ, çoğu zaman sorunsuz çalışır. Ancak, bazı durumlarda “mobil ağ kullanılamıyor” hatası ile karşılaşabilirsiniz. Bu hata mesajı, telefonunuzun internet bağlantısının kesildiği anlamına gelir ve web sitelerine erişemeyeceğiniz anlamına gelir.
Bazen WPA'yla ilgili olarak "WPA anahtarı" ifadesi kullanılır. WPA anahtarı, kablosuz bir ağa bağlanmak için kullandığınız bir paroladır. WPA parolasını ağ yöneticisinden alabilirsiniz.
WPA2 ve WPA3, her bağlantıda kimlik doğrulaması yapar ve kablosuz gönderilen verilerin gizliliğini sağlamak için 128 bit AES şifrelemesi sunar. Bu, kullanıcılara bir Wi-Fi ağ bağlantısı üzerinden iletişimde gönderilip alınan verilerin korunacağına ilişkin en üst düzeyde garanti sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri