Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Şarja takıldığında tamamen bitmiş bir cep telefonu, kullandığınız şarj aletinin orijinalliğine ve kapasitesine göre değişecektir. Buna karşın ortalama olarak bir cep telefonu en fazla 16 saat içerisinde tam dolu bataryaya sahip olacaktır.
Hızlı şarj, cihaza verilen watt sayısındaki artışı ifade eder. Standart cep telefonlarında cihaz şarj olurken USB bağlantı noktası kullanılır. Bu bağlantı, cihaza 2,5 watt gücünde enerji göndererek bataryayı doldurur. Güç oranı, telefonun bataryasının kapasitesiyle orantılı bir sürede dolar.
Şarj cihazımızın amper değeri şarj hızımızı direkt olarak etkiler. Amper değerimiz ne kadar yüksek ise o kadar çabuk şarj olur demektir. 5V değere sahip şarj aletlerinde 2.5A değeri çoğunlukla en yüksek değerdir. Şarj cihazınızın amper değeri 2.5 yerine 5 olsa bile telefonunuz maksimum şarj kapasitesi kadar şarj alır.
Hızlı şarj, cihazları kısa sürede tamamen şarj etse de daha fazla elektrik tüketimine ve batarya ömrüne etki ederken, yavaş şarj daha az enerji tüketir ve batarya sağlığını korur.
Android işletim sistemli cihazlarınızın yavaş şarj olduğunu düşünüyorsanız Hızlı Şarj Aracı uygulaması ile normale göre yüzde 25 daha hızlı şarj edebilirsiniz.
Veri kablosunun, şarj cihazının, şarj bağlantı noktalarının ve soketin doğru bağlanıp bağlanmadığını kontrol edin. Bağlantılar gevşekse, kabloyu çıkarın ve tekrar takın. 2. Şarj işlemini etkileyebileceğinden, şarj temas noktalarında veya bağlantı noktalarında kir veya leke olmadığından emin olun.
Hızlı şarj istasyonları (seviye 3 şarj cihazları) giderek daha yaygın hale geliyor ve 31 dakika gibi kısa bir sürede %80'e kadar kapasite sağlayabilirler. Sonuç olarak elektrikli araçların şarj süresi kullandığınız şarj cihazının türüne ve aracınızın aküsünün boyutuna bağlıdır.
Pil koruma işlevi açıksa (varsayılan: kapalı), pilin %85'ine kadar şarj edilmesini sınırlar. Lütfen ayarlar menüsünden kontrol edin ve açık ise kapatın. Yol: Ayarlar > Pil ve cihaz bakımı > Pil > Diğer pil ayarları > 'Pili korur öğesini kapatın.
Eğer telefon darbe almamış ve su ile temas etmemiş ise; aynı zamanda telefonun ışığı yamıyor ve bildirimler gelmiyor ise bataryanın bozulmuş olmasından şüphelenilmelidir. Bataryanın değiştirilmesinden başka seçenek bulunmamaktadır.
Telefonunuzda şarj sorunu devam ediyorsa farklı bir kablo, priz, adaptör deneyin. İlk olarak, mevcut şarj kablonuz ve adaptörünüzü kontrol edin. Kablo ya da adaptörde, görünürde herhangi bir sorun varsa değiştirilmesi gerekiyor. Daha sonra farklı bir kablo ya da adaptör kullanarak şarj etmeyi deneyebilirsiniz.
Kablo önemli. Adaptör almanıza gerek yok adaptörün tek amacı duvardan gelen şebeke enerjisini telefonunuzun meşrebine göre 12V - 1V arasında amperlemek. Bu hattı tamamlamak için sadece güzel bir kabloya ihtiyacınız var.
Günümüzde akıllı telefonlarda lityum İyon piller kullanılıyor. Bu bataryanın en verimli kullanımı, telefonların şarjını yüzde 50'nin üzerinde tutmaktan geçiyor. Pil seviyenizi mümkün olduğu kadar orta düzeyde (%30 ila %70) tutmak pil ömrünü etkili bir şekilde uzatabiliyor. En iyi yol kısmi şarj olarak görülüyor.
Akıllı Şarj sizin şarj etme alışkanlıklarınızdan öğrenir ve şarj etme sürecini akıllı bir biçimde yönetir. Bu özellik, cihazınızın tam şarjlı olarak harcadığı zamanı azaltarak pil yıpranma seviyesini düşürür ve pil ömrünü uzatır. Bu özelliği etkin tutmanız önerilir.
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Ortalama olarak pilinizi %30-70 şarj kapasitesinde tutmanız faydalı olacaktır. Bu oranı kendinizce %40-80 bandında da belirleyebilirsiniz. Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız.
Gece yatarken telefonu şarjda bırakmak bataryanın aşırı yüklenmesine ve ömrünün azalmasına neden olur. Dolayısıyla yatarken telefonunuzu şarjda bırakmak gibi bir alışkanlığınız varsa cihazınızın ömrünü uzatmak ve güvenliğini sağlamak için bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri